Home Избор на редактора СТЪПКА ВТОРА: ПОКЪЛВАНЕ НА СЕМЕНАТА НА МАРИХУАНАТА

СТЪПКА ВТОРА: ПОКЪЛВАНЕ НА СЕМЕНАТА НА МАРИХУАНАТА

by admin

Покълването на семената на марихуаната означава „активиране“ на семето. което е първата стъпка за започване на отглеждане на вашия канабис . Семето съдържа не само ембриона, но и храната, която растението ще използва през много ранните си етапи от живота. Когато са изложени на влага и топлина, семето естествено ще се „активира“ и ще започне да използва съхраняваната си храна и изтласкване от растежната среда. За да постигнете успешно покълване и бърз ранен растеж, е изключително важно да поддържате идеални условия за покълването на семената.

ОТКЪДЕ ДА СИ ВЗЕМЕТЕ СЕМЕНА ОТ КАНАБИС?

Марихуановото семе може да бъде получено от много източници (онлайн и офлайн), качеството и генетичното разнообразие могат да варират в зависимост от това откъде получавате семена от канабис. Онлайн банките за семена са най-добрият ви залог, ако не се намирате в регион с установена легална продажба.

Има много надеждни търговски обекти, които продават висококачествени семена, ето списък на  най-добрата банка за семена за осеменени семена, . Тези банки със семена имат силна репутация и са известни с това, че осигуряват висококачествена генетика.

Ако за първи път отглеждате, ще ви трябват феминизирани семена. Справянето с идентифицирането и премахването на мъжките е допълнително усложнение, което неопитни градинари могат да избегнат, закупувайки феминизирани семена.

Изборът винаги зависи от производителя, но силно вярвам, че феминизираните семена са оправдано скъпи и ги препоръчвам за всеки нов градинар.

ЗРЕЛИ СЕМЕНА ОТ КАНАБИС, ТОВА Е, КОЕТО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ

След като вземете семената си, ще искате да проверите дали са узрели. Ако използвате добра банка за семена, като тези в списъка по-горе, най-вероятно ще получите качествени семена, които са готови за покълване.

Черупката на зрели семена на марихуана има тенденция към много твърд, по-тъмен кафяв или наситен тен, с по-леки акценти (ивици). Ако изглеждат свежи и зелени, това означава, че не са достигнали пълна зрялост, те са почти безполезни .

КАК ДА ПОКЪЛНЕТЕ СЕМЕНАТА НА МАРИХУАНАТА

Преди да засадите семената, трябва да покълнете семената си и за да направите това, ще ви трябват три основни неща; вода, топлина и въздух, като всяко живо същество на земята. Има няколко общи методи за покълване на семена, а някои банки предоставят подробни инструкции как да покълнат семената, които закупувате от тях. Въпреки че разпознаваме редица методи като успешни средства за постигане на покълване, винаги следвайте инструкциите на вашия доставчик, когато е приложимо, особено за да можете да се възползвате от гаранции, включени в покупката.

Сега, как да покълнат семена от марихуана ; следният метод (покълване на хартиена кърпа) е най-разпространеният и един от най-простите. Ето какво ви трябва:

  • Почистете чинията и още една, която да се използва като капак (незадължително)
  • Хартиени кърпи
  • Семена

И ето методът:

  1. Накиснете 6 листа хартиени кърпи в престояла вода. (Хартията не трябва да е ароматизирана!)
  2. Вземете 3 от накиснатите листа и ги поставете в чинията.
  3. Поставете семената на върху накиснатите кърпи, всяко семе трябва да е на сантиметър или повече от това до него.
  4. Покрийте семената на марихуаната с останалите 3 от накиснатите листа.
  5. Сега, ако трябва да създадете тъмна среда за семената, можете да вземете друга чиния (със същия размер) и да я обърнете, за да покриете сандвича със семена / хартиена кърпа. Това не е необходимо, ако имате тъмно място за поставяне на семената, като шкаф, чекмедже, килер и т.н.
  6. И накрая, що се отнася до колко време да покълнат семената на марихуаната в хартиена кърпа: просто дайте малко време. Периодът на покълване е различен от едно семе до друго. Някои семена покълват бързо, други могат да отнемат до седмица.

Проверявайте покълналите семена  поне веднъж на ден. Вероятно ще трябва да добавите още  вода, тъй като те започнат да изсъхват. Не е необходимо да изсъхне напълно хартиената кърпа, но тя трябва винаги да е влажна на допир. След като семената се разделят, ще видите един единствен корен. Ще знаете, че любимите ви семена са успешно покълват.

След като коренът  е приблизително (0,6-2,0 см) е време да ги преместите в почва или друга среда.

 

Важни съвети за осигуряване на успешно покълване на семената:

  • Съхранявайте семената в топла среда, между 22-25С. Високата влажност също е за предпочитане; нивата на покълване са по-високи при около 70-80% относителна влажност.
  • Уверете се, че листата на хартиените кърпи се напояват през цялото време. Ако изглежда, че стават сухи, просто добавете малко вода, за да запазите листата наситени.
  • Отворете чинията само веднъж на ден, за да проверите напредъка.
  • Тъй като семената започват да се цепят, НЕ докосвайте семената или корена. Много е важно да поддържате тази зона чиста и стерилна. Когато сте готови да ги трансплантирате на средата, използвайте стерилизирани пинсети, ако е възможно.

ПРЕМЕСТВАНЕ НА ПОКЪЛНАЛОТО ВИ СЕМЕ В САКСИЯ

Поради ограничената коренова система, която имат покълналите семена, най-добрата практика е да засаждате покълналите семена в малки контейнери. Това ще увеличи достъпността на растенията до кислород и хранителни вещества, като се избегне пренасищане.

Когато растенията първоначално се поставят в големи саксии, те не могат да използват цялата вода и хранителни вещества около тях много бързо. Това води до влажни условия, които улесняват растежа на мухъл и определени вредители. По този начин предпочитаме да стартираме разсада си в малки контейнери като чаши, след което да ги транспортираме до по-голям контейнер, когато започнат да развиват по-голяма коренова система (след като попаднат на етапа на разсад).

Ето какво трябва да направите:

  • Вземете малка саксия от 5 см (или чаша) за всяко покълнало семе
  • Почвата, която ще поставите в саксията, не трябва да е гъста. Трябва да е доста хлабав и ровка. Като цяло искате смес от почвата и перлита, приблизително 70:30 до 50:50.
  • Изкопайте дупка приблизително 1см или един нокът  дълбоко в средата на саксията с помощта на писалка и пуснете покълналото семе в нея ( с корена надолу ). Уверете се, че прехвърляте покълналото семе внимателно и внимателно, обикновено избягвам да използвам ръцете си, за да движа семената; чифт пинсети биха свършили работата.
  • Леко покрийте дупката / семето с почва (достатъчно, за да блокирате светлината, без да пречите разсада, когато се появи).
  • Сега добавете малко вода. Уверете се, че почвата все още покрива семената, след като я поливате. Не е необходимо много вода и не бива да се налага да поливате отново, докато не се появи разсадът.

ПОСЛЕДНИ СТЪПКИ – ЕТАП НА РАЗСАД НА МАРИХУАНА

Поставете малкия съд (и) в стаята си за отглеждане и включете светлините. В този момент семената технически не се нуждаят от светлина, но веднага го правят, след като изскочат от почвата. Включването на светлината и чакането на растението ще помогне на младото растение да се развива по-добре и по-бързо. Можете да оставите флуоресцентна светлина близо до повърхността (на няколко сантиметра) от растението, тъй като флуоресцентните светлини не излъчват много топлина, но HID или LED трябва да са на поне 60см, ако не и по-повече. Вижте инструкциите на производителя на светлина, за да видите дали те дават препоръка за разстояние на различни етапи на растеж.

Ето още няколко неща, които трябва да имате предвид за покълването на семената си:

  • Температурата трябва да е около 25 С по всяко време . По-топлите темпове няма да създават проблеми, поне докато се приближат до 30С. Температурите на по-хладните обаче могат да преустановят растежа в ранните етапи.
  • Влажността трябва да бъде около 60-70% относителна влажност.
  • Когато поливате саксиите, в които сте засадили семената си, искате да сте сигурни, че им давате точно нужното количество вода, без да пренасищате почвата, което може да причини задушаване на кълновете и да го убие. Използването на бутилка със спрей може да свърши работата; те не се нуждаят от много вода рано.
  • Уверете се, че саксиите ви имат дупки в дъното, за да може водата да се оттича.
  • Не преливайте! Наистина е лесно да се прекали с вода и да предизвика силно застой или дори да убие разсада. Ако усетите каквато и да е влага, когато докоснете почвата, те все още не се нуждаят от вода.
  • След 3 до 7 дни трябва да започнете да виждате първите признаци на вашето новородено растение канабис.
  • След като видите първите кълнове; пуснете вашата флуоресцентна лампа да работи 18 часа светлина х 6 часа тъмнина.
  • За 2 до 3 седмици растението канабис трябва да е високо около 15см, което е достатъчно голямо, за да бъде преместено в по-голяма саксия; това е истинското начало на Vegetative Stage !

Ако имате някакви въпроси и бихте искали повече помощ за започване на отглеждането на канабис, тогава се присъединете към форума на Българското Канабис Общество.

форума на Българското Канабис Общество също има състезания,  дневници , ръководства за отстраняване на недостатъците на растението канабис и много други. Ако сте нов градинар, това наистина ще бъде от полза за растежа ви, ако се регистрирате.

 

Ключови думи: покълнали семена от марихуана; покълване на канабис семена; как да покълнат семената на марихуаната; покълване на марихуана; покълване на семена от марихуана; покълване на марихуана; покълване на семена от марихуана; покълват семена от марихуана; покълване на семена на канабис; покълване на канабис; етап на разсад на канабис; разсад канабис; как да съхранявате семена от марихуана; как да покълнат саксийните саксии; покълване на саксийни семена; ръководство за покълване на семена на канабис; как да покълнат семена от марихуана; колко дълго да покълнат семената на марихуаната; покълване на канабисови семена; покълване на канабис; етап на разсад на марихуана; време за покълване на семена на канабис; разсад от марихуана; етапи за разсад на канабис

 

You may also like