Home Избор на редактора ПЪРВА СТЪПКА: КАК ДА ИЗГРАДИМ ПЕРФЕКТНАТА СТАЯ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА МАРИХУАНА НА ЗАКРИТО (ЗА ДО 6 РАСТЕНИЯ)

ПЪРВА СТЪПКА: КАК ДА ИЗГРАДИМ ПЕРФЕКТНАТА СТАЯ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА МАРИХУАНА НА ЗАКРИТО (ЗА ДО 6 РАСТЕНИЯ)

by admin

Има много начини да отглеждате канабис на закрито. Можете да гледате в палатка, малък шкаф, килер, стара компютърна кутия. Някои хора ще изберат да построят собствена стая за отглеждане. Ако искате да научите как да изградите стая за отглеждане, тогава това ръководство е за вас.

Ще има много за покриване и тази публикация ще бъде разбита на секции, за да ви е по-лесно да усвоите.

Изграждането на стая за отглеждане може да бъде скъпо, но при правилното планиране може да се направи и на бюджет. Цената обикновено зависи най-вече от това какъв тип настройки за растеж използвате. Но по същество изграждането на стая за отглеждане е същото като поставянето на палатка за отглеждане.

Трябва ви място за влизане на чист въздух, място за извличане на стар въздух и светлоотразителни стени, за да извлечете максимума от осветлението.

Първото нещо, което искате да направите, преди да започнете да отглеждате, е да изградите възможно най-добрата стая за отглеждане на закрито. Вашата стая за отглеждане на марихуана е мястото, където се случва цялото забавление, така че е много важно да планирате предварително.

Вземете под внимание бюджета, местоположението и всеки възможен проблем, който можете да срещнете по време на процеса на отглеждане. Има много фактори, които трябва да вземете предвид, когато за първи път настройвате стаята си за отглеждане .

В тази статия ще ви преведем през изграждането на първата ви стая за отглеждане на марихуана на закрито и ще се уверим, че сте наясно с препятствията, които може да срещнете.

Успешното отглеждане на закрито може да бъде скъпо и да се нуждае от задълбочено планиране за покриване на вашите бази. Въпреки това, след като направите стаята си за отглеждане и след като започнете да отглеждате вашите растения за марихуана, възвръщаемостта на инвестицията ви ще бъде много възнаграждаваща, финансово, емоционално и дори социално.

Ако все още не сте убедени, проверете нашите 5 причини, защо трябва да отглеждате свой собствен канабис , и вие ще бъдете .

1. ВОДНО ИЛИ ПОЧВЕНО

Първото нещо, което искате да направите, е да решите дали искате да отглеждате с Hydro или почва. И двете изискват различни системи, настройки и технологии.

Хидропонните системи са чудесни за бързо и ефективно отглеждане на растения. Въпреки това, хидропонните настройки са много по-чувствителни от почвените. Малките промени могат да имат големи въздействия, а невинните грешки могат да имат пагубни последици.

Въпреки че проблемите могат бързо да унищожат реколтата, ако бъдат хванати навреме, те също са лесни за коригиране, тъй като резервоарът може бързо да бъде източен и заменен.

Недостигът и други проблеми с растенията на канабис могат да бъдат поправени по-бързо в хидропоничните системи, тъй като хранителните вещества са достъпни за растението по-бързо и е лесно да промените съдържанието на хранителни вещества в средата .

Отглеждането на канабис хидропонично ще заеме повече място, отколкото почвата. Това е така, защото няма да използвате повече оборудване като помпи, въздушни помпи и охладители за резервоари.

Но ако планирате да отглеждате само 6 растения, пространството така или иначе няма да бъде проблем. Освен това използването на хидропонични системи може да бъде малко скъпо и сложно, тъй като растението ще разчита единствено на вас, за да му осигурите всичко необходимо.

Хидропоните системи имат значителни ползи за квалифицираните градинаря, но поради техните допълнителни изисквания и чувствителност, може да се окаже трудна среда за начинаещите в отглеждането на канабис. Ако сте готови за предизвикателството, хидрото е чудесно хоби. Но за по-малко проблеми без стрес обикновено се препоръчва почвата.

Също така, проверете това видео:

Що се отнася до препоръчания тип почва, има твърде много препоръки там, но за да ви улесним, ние направихме нашето проучване и разбрахме, че BioBizz и Atami е този за вас, това е почвен продукт, който често се използва и препоръчва.

2. КОИ ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАТЕ?

За да отглеждате висококачественa марихуана, ще трябва да обърнете внимание на тора или хранителните вещества, от които се нуждаят вашите растения марихуана. Има два вида макронутриенти (първични хранителни вещества); минералните хранителни вещества, като:

  • Азот (N)
  • Фосфор (P)
  • Калий (K)
  • калций
  • магнезий
  • сяра

И в по-малки количества, вашите растения канабис също ще се нуждаят от следните хранителни вещества:

  • цинк
  • Желязо
  • манган
  • молибден
  • хлор
  • кобалт
  • силиций
  • бор
  • мед

И неминерални хранителни вещества, за които няма нужда да се притеснявате, тъй като растението марихуана ги извлича от въздух и вода, като въглерод, водород и кислород.

И в по-малки количества, вашите растения канабис също ще се нуждаят от следните хранителни вещества: мед, желязо, магнезий и калций.

Препоръчва се използването на различни хранителни продукти за всеки етап от процеса на отглеждане на канабис. Повечето производители, като BioBizz Atami, произвеждат цяла линия хранителни вещества, които имат подробни инструкции за употреба заедно или поотделно.

3. НАМЕРЕТЕ МЯСТО ЗА ВАШАТА СТАЯ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ

Първо, трябва да намерим перфектната стая за отглеждане на закрито; дискретно и лично място за вашите операции по отглеждане на марихуана, далеч от животни и хора.

Опитваме се да намерим достатъчно пространство за отглеждане на 4-6 растения, умерено големи размери, ще разгледате 1-2 квадратни метра.

Отглеждането у дома и използването на гардероби, гаражи, мазета обикновено правят най-добрите места за отглеждане. Можете също да закупите палатка за отглеждане или да изградите своя собствена, проверете видеото по-долу. Аз лично бих предложил палатка или гардеробна, ако имате такава.

Палатките за отглеждане са чудесен вариант за повечето нови градинари; те са самостоятелни и рентабилни. Те не са по-трудни за създаване, и идват с вентилационни отвори и опорни греди, за да циркулират въздух и да закачат вашите светлини и вентилатор / филтър. Като цяло повечето градинари изглеждат най-добре в палатка за отглеждане, освен ако бюджетът им не е изключително малък .

Избягвайте помещения на горните етажи, ако е възможно, естествената слънчева светлина може да добави много топлина и това може да причини проблеми с високите температури. Високите температури, т.е. (32 C) или по-високи, ще съсипят реколтата, ако са продължителни или чести. Мазетата са естествено добро място за отглеждане, тъй като температурите са по-ниски.

Светлоустойчивата стая за отглеждане е една от основните характеристики на вашата стая за отглеждане, за да се предотврати изтичането на светлина и да ви помогне да контролирате околната среда във вашата стая за отглеждане. Светлината, която прониква при вашите растения по време на техния тъмен период, може да доведе до значително количество ненужен стрес, който може да доведе до бавен растеж на растението или „Херми“.

Други неща, които трябва да се имат предвид, мястото трябва да бъде чисто (в противен случай ще изложите растенията на риск от болести, мухъл и вредители), далеч от домашни любимци и всякакъв вид животни или насекоми, и удобно за влизане и работа .

4. ВЕНТИЛАЦИЯ ЗА ВАШАТА СТАЯ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ

Трябва да се уверите, че има добър въздушен поток. Марихуаната изисква добре проветриво пространство, за да се предотврати гниенето и плесени. Вентилацията също минимизира топлината и подпомага контрола на влажността; понижава екологичния стрес върху растението, както и шансовете за патогенна инфекция .

Повечето градинари в малки размери поставят вентилатори в стаята за отглеждане; те ще охладят пространството и ще циркулират въздуха.

Една важна забележка, на която да обърнете голямо внимание: в зависимост от вашата настройка, ще трябва да намерите начин да циркулирате и освежите въздуха и да се отървете от горещия въздух и допълнителната влажност вътре в стаята за отглеждане.

Някои хора изрязват дупка, други просто оставят вратата на стаята леко отворена. Така или иначе, вие ще искате да сте сигурни да блокирате по-голямата част от отвора с нещо, като дунапрен, за да предотвратите изтичане на светлина и да поддържате контролиран климат. Провеждането на въздуховоди и въглеродните филтри също може да бъде добро решение за минимизиране на уханието и контрол на въздушния поток .

Наличието на достатъчно въздушен поток е от решаващо значение за наличието на здрави растения и големи добиви. Препоръчва се да има вентилационна система, която може да изкара поне обема на палатка / стая в минута, а в идеалния случай – две до три обеми на палатка в минута. Ако живеете в топъл климат и нямате климатик, ще искате да помислите за изпускането на въздух извън дома си.

5. ПОДГОТОВКА НА СТЕНИТЕ НА СТАЯТА

За да имате контролирана среда и да се възползвате максимално от светлините и енергията, която използвате за стартиране на стаята си, се препоръчва да поставите светлоотразителни материали около вътрешните стени на вашата стая.

Палатките за отглеждане обикновено се изработват със силно отразяващ материал по вътрешните им повърхности; това е още една причина, че те са фантастичен вариант за новите градинари.

Не облицовайте стените с алуминиево фолио, това може да доведе до топлинни петна и не е толкова добро, колкото може би си мислите. Вместо това, боядисайте стените във вътрешността на стаята с ярко бяло.

6. ПОСТАВЯНЕ НА ВАШИТЕ СВЕТЛИНИ

Има множество различни видове светлини, които повечето производители биха помислили да използват, но те попадат в две общи категории:

  • LED
  • флуоресцентен
  • Разряд с висока интензивност (HID, като металогенид или високонатриев натрий) Някои от високите класове LED светлини и HPS системи включват вградени вентилатори, би било хубаво да разгледаме тези.

Флуоресцентните и HPS са склонни да топлят сравнение с LED, така че ако в крайна сметка ги използвате, може да искате да обърнете по-голямо внимание на температурата в стаята за отглеждане. Добавянето на допълнителни вентилатори ще бъде от решаващо значение. Светодиодите са добра опция за производителите, които нямат климатик или други методи за контрол на температурата, тъй като те произвеждат по-малко топлина от сравнителните HID и флуоресцентни системи.

За малки градинари ; Компактните флуоресцентни светлини, като T-5 или CFL, Поради следните причини:

  1. Компактните флуоресцентни светлини са по-евтини. Освен това във всеки пакет са включени рефлектор, баласт и крушки.
  2. Енергийно ефективни и те предлагат перфектния светлинен спектър за вашите растения с марихуана.

Те отделят много малко топлина и поради това те могат да бъдат поставени толкова ниско, колкото искате, което ще ви помогне да проникнат в по-голяма площ на вашите растения и ефективно да получите светлината без да засенчи долните части на вашите растения,

Обърнете внимание, че флуоресцентните светлини генерират около 25-30% по-малко светлина на ват използвана електроенергия, което го прави по-малко ефективен в сравнение с останалите методи, но отново, за производител в малък мащаб, „ефективността“ няма да бъде проблем.

Обикновено светодиодите произвеждат около 0,5 g / ват, но добрите модели на LED могат лесно да надвишат 1 g на ват, но тези модели не са евтини.

Светодиодите се различават по качество много повече от CFL и HID източници на светлина.

При закупуване на светодиоди има тенденция да не получавате това, за което плащате. Най-добре е да се помисли за производителите на LED, които имат силна репутация и добри отзиви.

HID светлините (високо налягане натрий и металохалид) генерират значително по-високи температури от източниците на LED и CFL. Това може да създаде сериозен проблем за производителите, които нямат климатизация и други методи за контрол на температурата. HID светлините обикновено са по-малко енергийно ефективни от съпоставими светодиоди, но много по-евтини при първоначалните инвестиции.

Много „сезонни“ производители твърдят, че светодиодите просто не могат да се конкурират с HID, ват за ват, когато сравняват добива. Това изглежда до голяма степен е вярно, но тъй като LED технологията се подобрява, те вече започват да превъзхождат HID осветлението.

СЪВЕТИ ЗА ИНСТАЛИРАНЕ НА СВЕТЛИНИ

Когато инсталирате светлините, трябва да вземете предвид няколко неща:

  • Уверете се, че електрическите части (за светлините, вентилаторите или всяко електрическо оборудване / устройства, които използвате) са надеждно свързани и защитени от повреди. Не забравяйте, че ще трябва да поливате растенията си често и е опасно да имате, незащитено и необезпечено електрическо окабеляване наоколо.
  • По-добре да окачите светлините с регулируеми вериги; докато растенията ви марихуана растат, ще трябва да регулирате светлините нагоре.
  • Осветлението трябва да се държи поне на 30см под тавана.
  • В зависимост от мощността и вида на светлината, светлините трябва да се държат на разстояние от 20 до 60 см от растенията. Светлините около 150 вата могат да се държат на около 10-20см от върховете, но светлините  до 1000 вата трябва да се държат най-малко на 60 см от върха.
  • Максимизиране на вашата светлина: стаите за отглеждане на марихуана на закрито изискват минимум 33 вата на 30кв/см.

7. УПРАВЛЕНИЕ НА КЛИМАТА

Има още три важни фактора на околната среда, които трябва да вземете предвид, когато управлявате стаята си за отглеждане; температура, влажност и CO2. Ето няколко инструмента за управление на климата, които можете да използвате:

  • овлажнители
  • Изсушители
  • Термометри
  • вентилатори
  • CO2 капки / CO2 генератори

Температурата и влажността ще варират значително в зависимост от климата във вашия регион.

CO2 трябва да бъде последното от притесненията ви като нов производител. Операциите за отглеждане в индустриален мащаб могат да допълнят CO2, след като всички други условия са идеални или максимално близки до идеалните. Най-важните неща, които трябва да правите правилно като нов производител, са да установите достатъчно вентилация, температури и светлинни условия (количество светлина и запечатване на растежното пространство от течове на светлина) и да избягвате прекомерното поливане и прекомерното торене.

Ако сте с малък бюджет, това означава, че ще искате да поставите приоритет на палатката, светлините си и да настроите вентилационни вентилатори / канали и климатик, ако е необходимо.

Добре би било, след като финализирате стаята за отглеждане, да изпробвате климата вътре в стаята си за отглеждане поне за няколко дни, температурата, нивото на влажност и светлините, преди да поставите растенията си канабис и да започнете да отглеждате, и да коригирате съответно , ако Осветлението е твърде горещо, можете да добавите вентилатор.

Добавянето на вентилатор обаче може да причини сухота и в този случай ще ви е необходим овлажнител. Проба и грешка, докато не получите оптималната комбинация от светлини, температура и влажност.

Отначало, за предпочитане, температурата ви трябва да варира между (18 до 26 ° C). Но като започнете да растете, всеки етап на отглеждане може да се нуждае от различна температура и ниво на влажност .

Младите растения, като разсад и резници (клонинги), ще предпочитат по-висока температура и влажност. Тъй като растенията отлежават през вегетативния и евентуалния цъфтеж, те ще предпочетат малко по-студени температури  и по-ниска влажност (рядко под 40% относителна влажност).

 

You may also like