начало Блог Как да се предпазим от Червеникави Акари – Russet Mites

Как да се предпазим от Червеникави Акари – Russet Mites

от Sofia Cannabis
Червеникав Акар Увеличен 1400 пъти

Червеникави АкариRusset Mite

Това са малки вредители, които създават големи проблеми на градинарите, както при отглеждане на закрито, така и на открито. Тук ще обсъдим няколко различни начина с които можем да предотвратим, лекуваме и контролираме заразяването на Червеникави Акари с помощта на органични методи.

Червеникавите Акари са част от семейството ериофиди. Те са сред 100-те вида растително-специфични ериофидни видове, като микроскопичния Червеникав Акар е сред най-трудно откриваемите. Видими са само ако голяма група са събрани на едно място, тъй като един акар е твърде малък за да се види от човешкото око, без увеличение от поне 10 пъти. Малкия им размер прави тези акари много трудни за разпознаване и те представляват голяма опасност за градината ако се размножат незабелязано.

 За разлика от паяковите акари, тези ненаситни гладници не оставят паяжина след тях. След като проблемите се забележат, Червеникави Акари доста често се бъркат за минерални и други хранителни дефицити.

Разпознаване

Винаги изполвайте лупа за разпознаване

Погледнати през лупа или микроскоп Червеникави Акари (Russet Mites) изглеждат заострени, полупрозрачни, клиновидни цилиндри, които поемат жълт оттенък особено в група. За разлика от повечето видове акари, ериофидът, включително Червеникавите Акари, има само два чифта крака. Подобно на паякови акари и други,завладяват нови територий и сега са често срещани на места на които не се срещнаха преди. Техният миниатюрен размер позволява за разпространението чрез вятъра. Влажното време допринася за тяхното размножаване и разпространение. 

Живот и възпроизвеждане

Женските зимуват в стеблата на растенията, които заразяват, или на мястото където клоните се присъединяват към стеблата. Прозрачните яйца, почти възрастни по размер, са положени през пролетта и преминават през два стадии на развитие, и двете малко по-различни от възрастните. Акарите произвеждат множество поколения,които се застъпват в продължение на сезона, яйцата се излюпват за осем дни в топли и влажни условия.

Щетите които нанасят

Нанесени щети от Червеникави Акари

Червеникавите Акари се хранят от течността на растението на клетъчно ниво. Обикновено започват от долната част на растението и си проправят път нагоре до върховете. Долните листа започват да пожълтяват и да се навиват. Тъй като хранителните сокове на растението се изсмукват се наблюдава по-слаб зелен растеж и цъфтеж. Акарите, в нарастващ брой, се разпространяват във всички части на растението. Акарите са силно  привлечени от цветни смоли и се събират в цветя и цветове, където могат да се скрият и да продължат да нанасят щети. Ако не бъдат проверени, акарите в крайна сметка изсмукват цялото растение.

Контрол 

Най-добрият контрол за предпазване от вредителите е вземане на превантивните мерки. Уверете се, че не въвеждате акари във вашето пространство за отглеждане като внасяте заразени растения или замърсена почва, която може да носи женски акари или яйца. Редовното и внимателно наблюдение на вашите растения, особено около листата, които са най-близо до почвената линия, ако е на открито или където и да е растение, е от решаващо значение за ранното откриване. Това, което може да изглежда като дефицит на желязо или магнезий, може да е заразяване на Червеникави Акари. Ако имате съмнения, лекувайте за акари, както и коригирайте хранителните разтвори или добавете допълнителни добавки за органичната градина. Намирането и премахването на акарите при първото им поколение е много важно защото е кратък период който при подходящи условия продължава само седмица. Ако не се разпознаят симптомите след този кратък седмичен период акарите започват да снасят яйца периодично и много трудно да се прекъсне кръговрата на живот и размножение.

Mars Hydro LED Grow LightsСемена марихуана

Много от предпазните мерки и препарати, използвани при паякови акари, се отнасят и за тези вредители. Инспекцията на растенията е от решаващо значение по-време на лечението.Отстранете всички засегнати листа, стебла и дори цели растения  ако заразата е много силно разпространена и изхвърлете по-начин, който няма да разпространи акарите или яйцата им.

Препарати които могат да се изполват

  • Нeeм оил (Neem Oil)
  • Рапично олио (Canola Oil)
  • Сяра на прах (Сяра БГ)

Заключение

Най-добрата предпазна мярка е да се проверяват растенията дневно и да се започне лечение преди проблема да се е разраснал. Периодично пръскане с Неем Оил е доста разпространено за предпазване от много широка гама вредители.

Какви са вашите практики за предпазване от Акари и от други вредители ?

Mars Hydro LED Grow Lights
Семена марихуана

Related Articles

Ние и нашите партньори използваме технологии като “Бисквитки” за персонализиране на съдържанието и рекламите, които виждате, както и за да анализираме трафика на сайта. Изберете “Приемам”, за да приемете използването на тези технологии. За повече информация, моля запознайте се с обновените “Политика за Поверителност” и “Политика за Бисквитки” на GRYSTI.COM ПРИЕМАМ ПРОЧЕТИ ОЩЕ