Home Избор на редактора Археолозите откриха два бонга от чисто злато на 2400 години използвани за пушене на канабис

Археолозите откриха два бонга от чисто злато на 2400 години използвани за пушене на канабис

by firstcitizen

Археолозите са открили два 2400 годишни „бонгове“ от чисто злато. Бонговете са използвани от арийските племенни вождове за пушене на канабис по време на церемонии. Историческата нахадко на наркотиците е намерена заедно с  още 3150 грама от други златни предмети. Намерените предмети са намерени в Русия по време   изкопни действия на земя, за да направата на път за електропроводи. Изделията били заровени в каменен коридор, преди да бъдат скрити от дебел слой глина.

Оттогава криминолозите са извършили тестове, които показват, че дебелият черен остатък открит в съдовете, идва от канабиса и опиума, които племенните вождове пушели. Експертите смятат, че предметите принадлежали на скитите, номадска войни, които управлявали големи части от Европа и Азия между 9-ти  и 4-ти век преди Христа.

Това означава, че така наречените бонгове могат да бъдат някои от най-старите съществуващи на Земята. Няколко историци казват, че скитите са пушили, а понякога и варили, силна смес от канабис и опиум, за да променят състоянието на ума си, преди да се отправят в битка.

Знаменитият гръцки историк Херодот пише: „Скитите използваха растение, за да произведат дим, който никоя гръцка вана не може да надмине, дим които ги кара да викат на глас.“.  Последващи разкопки довело до откриването на златни чаши, пръстени и огърлици. Всички предмети са почистени и изложени в руски музей. Антон Гас от Фондацията за пруско културно наследство в Берлин каза: „Те са сред най-добрите обекти, които познаваме от региона.“

Скитите са добре познати в историческите кръгове за честото им използване на плевелите. Вождовете на Скитите горели големи количества трева/ канабис/ гръсти, докато димът напълни банята, която също служи като гореща кутия. Една от любимите им отвари била от варени конопени растения (канабис) и опиумен мак .

 

You may also like