Home Бизнес Конопени стартъпи в Силициевата долина

Конопени стартъпи в Силициевата долина

by firstcitizen

Канабис стартъпите от Силициевата долина
Представете си типичната стартъп конференция – млади предприемачи представят бизнеса си пред опитни инвеститори от цял свят. Напоследък на подобни конференции в САЩ не е рядкост да се видят и стартиращи компании, които се занимават с канабис. Повече по темата четете в The Atlantic.

Добавената реалност вече и в музеите
Да „лайкнеш“ картина на Джаксън Полък или да видиш надраскана със спрей „Мона Лиза“ на Да Винчи през телефона си. Всичко това е възможно чрез новите мобилни приложения, които се разработват, за да направят музеите едно по-интересно място. Разказва Wired.

Алкохолът и творческото мислене
За да мислим извън рамките, един коктейл би бил от полза. Това смята екип учени от Държавния университет на щата Мисисипи, според които алкохолът стимулира творческото мислене.
Интервю с ръководителя на екипа четете в Harvard Business Review.

Amazon с нов начин на доставка
Доскоро служителите на Amazon можеха да доставят пратки до дома, работата или където потребителят посочи. От тази седмица в няколко американски града това място може да е багажникът на кола. За новата технология на компанията четете в New York Times.

Завръщането на вендинг машините
Ако мислите, че вендинг машините излизат от употреба, помислете отново. Според Доун Диксън, собственик на стартъпа PopCom, технологии като разпознаване на лица и емоции, подобренията в таргетирането на потребители и други могат да им вдъхнат втори живот. Чуйте презентацията на Диксън пред истински инвеститори тук

Източник: https://www.konop.bg/article/778/konopeni-startypi-v-silicievata-dolina

You may also like