Home Избор на редактора 8 начина за прием на медицинска марихуана

8 начина за прием на медицинска марихуана

by firstcitizen

Знаете ли, че по света са измислени редици редици методи за прием на марихуана, при това с една цел – медицина. Освен традиционният метод – пушенето – хората употребяват растението по всевъзможни начини като лепенки, спрейове, мехлеми, масло, инхалиране и др. В САЩ, когато даден пациент получи разрешение за употреба, то той извършва консултация с личен лекар, който му казва кой ще е  най-подходящият метод за консумация (п.с. Поредна причина ЗА легализацията. Нещата са различни когато докторите контролират нещата). Тук обаче ще Ви кажем как прилагат канабиса в страните, където има медицинска легализация, позовавайки се изцяло на WikiHow.

А)    Пушене или ядене

  • Незабавано облекчение
  • Евтино
  • Лесно определяте дозата

1. Сами претеглете ползите от инхалирането на марихуана. Тези, които я използват рекреационно обикновено пушат по някаква причина и това не е острият мирис. Вдишването на супер нагрята марихуана е един от методите за поемане на съединенията на растението. Физическите (и психологически) ефекти могат да настъпят бързо, дори и в рамките на няколко минути, което означава, че пациент с болка може да изпита по-бързо облекчение по този начин.

напушване

2. Пушенето също е много удобен за ползване метод, особено за тези, свикнали с пушенето на тютюн или развлекателна марихуана.  Не забравяйте недостатъците на пушенето. Да, ефектите настъпват бързо, но в същото време изчезват също доста бързо – от час и половина до четири часа.

Пушенето на марихуана също причинява миризма, която е склонна да се задържа върху дрехите, косата, мебелите и почти всичко останало около вас.

Не на последно място знаем, че вдишването на дим е вредно за белите дробове.

3. Vaping – вдишването на сух канабис, поставен в изпарител – предлага предимствата на пушенето за бързо освобождаване, без да има същия риск от увреждане на белите дробове или преобладаващи миризми. Има по-лесно управляем метод за инхалиране при пациенти с проблеми с дишането. Негативната страна е отново, че ефектът не се задържа задълго, т.е. има ограничен период на ефективност. Също така, трябва да се уверите, че батерията на вашия изпарител е заредена и да изчакате да загрее. Вейпърите за канабис всъщност могат да се окажат и доста скъпи (Изключвайки цената на самото растение).

4. Яжте марихуана. Може би не знаете, но по света (и най-вече в Щатите) има широка гама пакетирани храни (от пуканки до близалки и отвъд тях), съдържащи  измерени дози медицински канабис. Докато предварително опакованите храни могат да бъдат удобни, винаги може да се добави канабис към всеки един продукт, който се готви от хората. С простичко търсене в интернет ще откриете набор от рецепти.

Когато растението се приема под формата на храна, елиминирате миризмата и ефектите се проявяват за по-дълго, отколкото при пушене или поглъщане.

Тук обаче получаваме обратния ефект. Медицинското въздействие може да се прояви чак след час или половина, така че храната може да не е най-добрият избор за вълни от болки, които се нуждаят от бързо облекчение. Също така, някои пациенти могат да имат състояния, които причиняват гадене или загуба на апетит, което прави храната непривлекателен избор.

5. Вдигнете чаша за напитките с марихуана. Често в диспансерите в Щатите има и разнообразие от напитки като глазури, сокове, сода, чайове и т.н. Както при храната, използването на напитки с марихуана може да намали потенциалната стигма и да замени острият мирис на дим с ароматна напитка с трайни медицински ефекти.

Канабис чайовете са популярна опция за правене вкъщи; те могат да се приготвят от пъпки, листа, предварително опаковани филтри, тинктури и т.н., а други чайове могат да бъдат смесени за вкус.

coca cola marihuana

Компромисът е същият – отнема по-дълго време, за да се появят ефектите, но те обикновено продължават по-дълго, отколкото при пушенето.

Вземете специални предпазни мерки с храни и напитки, съдържащи марихуана, ако имате деца наоколо. Това, което според тях е само обикновена “бисквитка” или сода, може да има значителни и вредни последици за здравето.

Б) Прилагане върху кожата или под езика

  1. 6. Използване на лепенки върху кожата. Трансдермалните пластири предлагат дискретен метод за консумация на марихуана с ниски усилия. Ако страдате от гадене или загуба на апетит или по друг начин не можете или не искате да вдишвате или консумирате канабис, лепенките могат да се окажат перфектен метод.

И да, на Запад има такива. Идват с инструкции за употреба и лекарски указания. Обикновено пластирите се поставят върху вътрешността на китката, глезена или върху крака.

Priem Maslo ot kanabis

Дозите варират и пластирите могат да бъдат нарязани наполовина, за да се намали количеството. Някои хора обаче развиват алергични реакции на мястото на приложение.

  1. 7. Медицинската марихуана съществува в различни локални форми на приложение, включително спрейове, лосиони и мехлеми. Кожното нанасяне на канабис не причинява психоактивни ефекти (което може да е положително или отрицателно, в зависимост от вашите обстоятелства) и е най-подходящо за кожни заболявания, артрит, болки и др.

Подобно приложение обаче има своите фенове и противници. Някои пациенти се кълнат в тях, докато други твърдят, че не правят нищо. Този метод  няма как да бъде  ефективен за болка, причинена от рак, глаукома или други състояния, за които често се използва медицинска марихуана.

Също така, продуктите обикновено са мазни при прилагане и могат да предизвикат дразнене на кожата при някои пациенти.

  1. 8. Подезикови спрейове. Тинктури от медицински канабис и спирт могат да се пръскат под езика за сравнително бърз ефект (по-бързо от хранене, по-бавно от инхалиране). Спрейовете се предлагат в малки, дискретни бутилки, не предизвикват миризма и имат мек вкус, обикновено са с ниски дози.

Вместо спрей, някои тинктури използват капкомер. Само една или две капки под езика обикновено са достатъчни.

Източник: https://cannaroots.bg/8-nachina-za-priem-na-medicinska-marihuana/

You may also like