Home Избор на редактора Марихуаната лекува: Артрит

Марихуаната лекува: Артрит

by firstcitizen

Медицинската марихуана е естествена алтернатива на традиционните лекарства, използвани за лечение на артрит, която не притежава страничните ефекти, открити при конвенционалните лекове. Все повече пациенти, страдащи от артрит, избират медицинската марихуана, за да облекчат симптомите си. Те са получили отлични резултати, включително по-малко болка, намалена употреба на други лекарства и подобрено движение.

Експертите смятат, че за артрита спомагат конкректни подсортове канабис. Един от тях е Pennywise, който има леки психоактивни ефекти. Harlequin и Cannatonic, вид Сатива, са много популярни, тъй като осигуряват усещане за релаксация. Сативата AC / DC пък успокоява без да променя възприятието или настроението.

Последните проучвания доказват, че лечебната марихуана е ефективна алтернативна терапия за артрита. Например, в статия на “Journal of Neuroimmunology”, изследователите Дж. Людович и Такаши Ямамура изтъкват ползотворните действия от канабиса върху болестта. Итън Русо, старши медицински съветник в Каннабиноидния изследователски институт: “Науката вече доказа, че ТХК е ефективен болкоуспокояващ (аналгетичен) агент, а CBD (канабидиол) има особени имуномодулаторни предимства, подкрепящи ползите при лечението на ревматоиден артрит.

Невроучен: Каква е правилната доза КБД

Изследване на списанието ” Opioid Management ” открива, че 80% пациентите в американска болница използват канабис за лечение на болка в мускулите и тъканите. Досега редица държави и щати, включително Калифорния, Кънектикът, Хавай, Илинойс и Ню Мексико, са одобрили медицинската марихуана за лечение на различни видове артрит.

Какви симптоми на артрита могат да се третират с канабис?

Той е полезен за болки в ставите и възпаления. Често се използва и за подобряване на апетита, лечение на безсъние и повишаване на настроението Ви.

Най-добрите сортове за артрит

Марихуаната вече няма стигмата, която някога е имала. На пазара има много различни видове, всяка от които е с различни предимства. Богатият избор може да бъде объркващ за начинаещия потребител. Ето предложенията на специалистите:

Болка и възпаление на ставите

Бирмански Кьш – мощен хибриден щам, облекчаващ болката. Въпреки че може да отнеме известно време, за да подейства, това е дълготраен и силен избор.

Girl Scout Cookies – ТХК хибрид сорт, който е известен с облекчаването на болката в цялото тяло.

Canna-Tsu – хибриден щам, с ниско съдържание на ТХК и високо CBD. Намалява възпалението и болката, без да ви кара да се чувствате уморени.

Повишаване на апетита

Platinum Purple Kush – Вид Indica,  добре известен с предизвикването на глад.

Gigabud – сорт помогнал на хората, страдащи от гадене, загуба на тегло и проблеми с храносмилателния тракт.

Orange Skunk – работи на различни нива. Увеличава апетита, като същевременно облекчава главоболието и тревожността.

Настроение

Double Dream – хибриден сорт, който не само облекчава болката и възпалението, но има и физически релаксиращ и ясен ефект.

Acapulco Gold – добре познат с високото съдържание на ТХК, действащ противовъзпалително и даващ вдъхновена, щастлива атмосфера.

Pennywise – Вид Индика, полезен за лечение на безсъние, стрес и депресия.

Безсъние

Death BubbaВ този хибрид преобладава индиката. Той е богат на ТХК, така че е ефективен при облекчаване на болката, а  насърчава и съня.

Afghani – Индика. Когато го приемете, се чувствате сънливо за няколко минути. Имате блажено и дълбоко усещане за релаксация.

Northern Lights – Tретират безсънието, причинено от тревожност, фармацевтични лекарства, болка и депресия. Доминиращият индикатор хибрид е най-добре да бъде взет около час преди спане.

Източник: marijuanadoctors.com/
https://cannaroots.bg/%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%85%d1%83%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d1%83%d0%b2%d0%b0-%d0%b0%d1%80%d1%82%d1%80%d0%b8%d1%82/

You may also like