Home Избор на редактора 7 типа персоналности, които могат да променят света. Ти от кои си?

7 типа персоналности, които могат да променят света. Ти от кои си?

by firstcitizen

Mного от нас са свързани със специфична персоналност. Тези 7 типа имат потенциала да повлияят на света. Следващият списък откроява онези, които са родени да направят разликата и да донесат положителна промяна на света. Може да разпознаеш себе си в повече от един вид, защото ние всички представляваме уникален микс от тези основни типове персоналност.

  1. Закрилникът

Този тип има афинитет и близка връзка със земята. Ако си такъв, ти си загрижен за околната среда и всички живи организми. Вероятно ти е приятно да прекарваш време сред природата, а хобито ти може да е да имаш собствена градина, в която отглеждаш различни растения или пък да се грижиш за диви животни. Идеалната ваканция за теб е на красиво място сред природата.

Защитникът обича „да осигурява“ приятелите и семейството си. Това включва здрава работа за финансова стабилност, но също и осигуряването (приготвянето) на храна и най-вече комфорт за хората, които обича. Домът е много важен за защитника. Той прави всичко, за да бъде домът му топъл и гостоприемен.

  1. Създателят

Създателят има силата да превръща в действителност неща, които до преди това са били само част от въображението. В някакъв смисъл ние всички сме създатели. Всеки път, когато сготвим нещо вкусно у дома или направим бизнес план, ние „създаваме“. Този тип персоналност обаче има властта да създава неща, които другите дори не могат да си представят.

Ако си създател, ти си вдъхновен и интуитивен. Може да чувстваш необходимост да манифестираш своите творби и да се депресираш, ако креативността ти не получава израз. Веднъж да намериш изразното средство, канала за своята креативност, страстта, ентусиазмът и енергията ти са неизчерпаеми.

Създателите обичат да са заобиколени от инструментите, с които създават и по тази причина домовете им са еклектични и много интересни. Ако си създател, рядко се подчиняваш на модата, предпочиташ да смесваш стиловете и да създаваш нещо ново и иновативно. Създателите обикновено са самонаети или предприемачи, рядко избират традиционна заетост от 9 до 5.

Хората с такъв тип персоналност понякога имат проблем да останат фокусирани. Те имат толкова много идеи, на които искат да вдъхнат живот. За създателите е важно да довършват работите, които захващат, защото това подхранва по-нататъшната им креативност. Иначе може да страдат от съмнения и тревожност.

  1. Посредникът

Посредниците са миротворци и дипломати. Те взаимодействат с всички, за да се уверят, че всеки е изслушан и се чувства оценен. Съвсем вярно е, че такъв тип хора могат да водят мирни преговори, както между членове на семейството, така и между отделни общества, дори нации. Терминът „посредник“ обаче описва по-добре енергията, която този тип влага в общуването. Посредникът може да подпомага създателите да създават и лечителите да лекуват. Те събират хората заедно и създават условия да се случват велики неща. Посредникът подпомага енергията на другите да променят света.

Ако си посредник, значи имаш въображението да разбереш, какво се опитват да постигнат другите и същевременно имаш практическите умения да подпомогнеш нещата да се случат. Вероятно предпочиташ работа и хобита, които изискват доверие в другите. Може да си треньор или рисков инвеститор.

  1. Лечителят

Този тип персоналност се асоциира с жената и майката, но мъжете също могат да са лечители. Тези хора избират професии, в които могат да използват лечителските си умения. Много от тях стават лекари, медицински сестри, експерти по алтернативни терапии, психолози и психотерапевти, съветници и т.н. Лечителят обикновено работи в здравния сектор, но всъщност повечето работни места разполагат с лечител. Ще го разпознаете по неговата загриженост винаги да има чай и бисквити в кухнята. Освен афинитета към физическо лекуване, този тип персоналност е наясно и с другите емоционални и духовни нужди и проблеми.

Ако си лечител, може често да се чувстваш изцеден от постоянната нужда за подкрепа на другите. Трябва да положиш целенасочени усилия да подкрепиш себе си. Вероятно си високочувствителен емпат, който изпитва болка в този свят на много страдания. Може да подпомогнеш себе си да останеш балансиран като ограничиш консумацията на сензационни новини и се фокусираш върху доброто по света.

  1. Учителят

Учителят често носи характеристиките на други типове персоналност. Различното е, че те имат свръхсилна нужда да споделят познанията си и да научат другите как да подобрят живота си и света заедно с него. Логично, такива хора могат да работят в училища и университети, но много от тях са писатели и сценаристи, режисьори, актьори, музиканти, куратори в музеи и галерии.

Ако си тип „учител“ вероятно можеш да изразяваш, да „артикулираш“ много ясно своите идеи и виждания. Може да имаш някаква определена форма, с която учиш околните, като например публично говорене или някакъв вид изкуство, но е напълно възможно да си открил и друг начин да споделяш знанията си със света.

Учителят винаги е и ученик. Учителите трябва да научават нови неща преди да могат да ги споделят. Учителите са от типа хора, които учат цял живот, пълни са с любопитство за света, отворени са към нови идеи. Имат навика да изучават подробно неща, които са близки до сърцата им, докато станат абсолютни експерти в областта.

Като тип „учител“ ти си добър в общуването с хората и разбираш инстинктивно, какво имат нужда да научат околните, както и начина, по който това да стане най-добре. Не е задължително да си екстроверт. В действителност имаш нужда да прекарваш време сам със себе си, най-малкото за да учиш.

  1. Търсачът

Персоналност тип „търсач“ винаги се опитва да достигне границите на възможното. Търсачът не е ограничен от „начина, по който се правят нещата“, нито от старите модели и вярвания. Този тип хора не са „заклещени“ в миналото, нито се реят в бъдещето. Те живеят сега, в единствения момент, който могат да променят.

Ако си търсач, ти си винаги любопитен за всички възможности на света. Вероятно се интересуваш от идеи за духовно развитие и израстване, но същевременно си напълно практичен. Занимават те идеите, свързани с истинските проблеми на човечеството. Обичаш да общуваш, защото ти е интересно как другите възприемат света.

  1. Мъдрецът

Мъдрецът винаги вижда многото страни в една и съща история. Той отказва да бъде „сложен в кутия“ и рядко би описал себе си по начин, разбираем за останалия свят. Например, трудно ще чуете от такъв тип човек да описва себе си като капиталист или социалист, нито като последовател на някоя определена религия.

Мъдрецът си дава сметка, че на света има твърде много неща, които ние не разбираме, затова остава отворен за всякакви възможности. Водещите принципи в живота му са любовта, мирът и единството. Той работи, за да разрушава бариерите между хората, в името на взаимното разбирателство.

Ако си мъдрец, ти не изпитваш егоистичната нужда да бъдеш винаги прав, не се тревожиш и за това, какво мислят останалите. Ако си мъдрец, вероятно слабо те вълнуват материалните неща, нямаш особено желание да притежаваш някакви скъпи или редки предмети. Не те вълнува особено и собственият ти статус или властта над другите.

Идеите на мъдреците могат да се опишат като „луди“ или като „нова вълна“. Но на тях не им пука какво мислят останалите или как ги възприемат, те просто оставят да ги води вътрешното чувство за единство и любов. Мъдрецът никога не съди другите, защото разбира, че всички пътища и преживявания на битието имат стойност.

Всички тези типове персоналности са еднакво важни, защото работят в унисон за реализирането на нови идеи и начини на живот. Никой от нас не може да промени сам света. За да направим разликата ни трябва комбинация от уникалните персоналности и черти на характера на всички типове.

Източник: https://megavselena.bg/7-tipa-personalnosti-koito-mogat-da-mogat-da-promenyat-sveta-ti-ot-koi-si/

You may also like