1. Омазване

Когато релаксирате и сякаш никога няма да се преместите от удобното кресло или диван. Индика и куш могат да придадат този ефект.

 

2. Призеленяване

Когато някой прекали с билката до такава степен, че или припада или повръща на място. Разбира се, след една (кратка) дрямка всичко си идва на мястото.

 

3. Канабидиол (КБД)

Една от основните съставки открити в растението, с широк спектър от полезнодействие.\

 

4. Канабиноиди

Химичните съставки открити в растението, които взаимодействат с канабиноидните рецептори активирайки невротрансмитърите. Най-известните канабиноиди са Тетрахидроканабинол (ТХК) и Канабидиол (КБД).

 

5. Плодници (пипала)

Тези „косъмчета“ са обикновенно червени или оранжеви на цвят. Тяхната функция е да събират цветен прашец от мъжките растения. Въпреки, че изглеждат много красиво и възхитително, те нямат почти никакъв ефект върху вкусът или силата на канабиса.

 

6. Трихоми

Малките, кристалоподобни косъмчета покриващи канабисовите растения, по-специално цветовете (главите). Те съдържат любимата на много, психоактивна съставка, Тетрахидроканабинол (ТХК).

 

7. Терпени

Открити в много растения, терпените придават на всеки сорт неговите уникалени вкус и миризма. Над 200 вида терпени са открити в растението канабис.

 

8. Трош (Shatter)

Трошът е концентрат, съдържащ висок процент ТХК – близо 90%. От него липсват голяма част от терпените и почти няма вкус. Трошът е твърд и лесно се чупи на парчета.

 

9. Главник (Budder)

Главникът е вторият по сила концентрат с близо 70% ТХК. Той разполага с повече терпени от троша и вкусът му е по-осезаем.

 

10. BHO

Butane Hash Oil – името идва от начина на приготвяне. Канабисът се кондензира в контейнер, който не разрешава на листната маса да се отдели, но разрешава преминаването на пропан бутан. Друго име на БХО екстракта е медно олио

 

11. Хашиш

Хаш – за по-кратко, е най-малко концентрираната форма на обработен канабис, но за сметка на това най-старата. Хашишът е изначално измислен за по-лесно запазване и пренос в близкия изток.

 

12. Бучица (Dab)

Смеска от малко хашиш, трош, главник и БХО, която се пуши чрез специални устройства (поне, повечето пъти 🙂

13. Изпарител

Портативно устройство използвано за дискретната употреба на екстракти. Прилича много на електронна цигара.

 

14. Киф

Той се прави от трихомите, които изпадат, когато се троши или гриндира канабисовия цвят. Ефектът му е моментален 🙂

 

15. Дивак / Трошляк / Българяк

Ниско качество канабис. Не е особено годен за употреба.

 

16. Холандец

Средно качество трева.

 

17. Смола

Смолистото натрупване на ТХК върху уреди за пушене. Някои хора го пушат, други не. Според предпочитанията.

 

18. Тинктура

Алкохолен извлек от цялото растение съдържащ всички 85 канабиноида, съдържащ малко ТХК и много медицински качества. Най-добрият начин за употреба е поставянето на няколко капки под езика.

 

19. Клонинги

Канабисови растения, които са произведени асексуално, чрез подрязване на стръкче от майката и последващо засяване.

 

20. Хидропоника

Метод за отглеждане на (канабисови/доматени) растения без почва, в богат на хранителни вещества воден разтвор.