начало Избор на редактора Великобритания позволява на 6-годишно момче да използва медицинска марихуана

Великобритания позволява на 6-годишно момче да използва медицинска марихуана

от firstcitizen

След обжалване от родителите на болно момче, правителството на Обединеното кралство разреши на 6-годишно дете да използва медицинска марихуана. Правителството ще предостави специален лиценз за използване на канабисовото масло на Алфи Динли, споделя неговата майка Хана Дейкън.

Канабисовото масло с ТХК е незаконно във Великобритания, въпреки че може лесно да бъде получено другаде в Европа.

Редки форми на епилепсия

Алфи Динли има рядка форма на епилепсия, известна като PCDH19. Според изследователи само пет  момчета в света имат това състояние, което може да причини стотици гърчове на ден.

Алфи е  от Кенилуърт, Англия, но заедно със семейството му се преместват в Холандия през 2017 г., за да могат законно да купуват канабис. Маслото е подобрило състоянието но Алфи, но средствата на родителите му свършили преди четири седмици и били принудени да се завърнат в родния дом. Оттогава Алфи е хоспитализиран три пъти.

“Състоянието му се влошава”, споделя майка му. Традиционните терапии, които се използват са много по-тежки за момчето, отколкото за канабиса, допълва Дейкън.

“Стероидите имат странични ефекти – правят хората по-агресивни и сме виждали промяна в поведението му. Ние просто искаме нашето малко момче да се върне, щастливото ни малко шестгодишно дете да играе със сестра си”.

Родителите се срещат с министър-председателя

Решението на правителството идва след като родителите на Алфи се срещнаха с премиера Тереза Мей. Те са подали петиция, подписана от 380 000 души, които подкрепят достъпа на Алфи до медицинската марихуана.

Деакън заяви, че правителствените служители са “одобрили принципно” използването на канабисовото масло от момчето.

Дженис Нюуел: ТХК не трябва да бъде премахван от медицинската марихуана (ВИДЕО)

“Имахме положителна среща, те приемат състрадателното издаване на лиценз за Алфи”, каза Хана.

Звездният елит на Великобритания в подкрепа на Алфи

Популярни британски знаменитости също публично обявиха подкрепата си за Алфи. Сър Ричард Брансън, Джоана Лъмли и сър Патрик Стюарт призоваха правителството да помогне на момчето.

Патрик Стюърт използва лекарствен канабис за артрит, докато работи в Калифорния. Той също така призова за научни изследвания в Обединеното кралство за проучване на ефекта от медицинската марихуана.

“Как може човек да не подкрепя Алфи? Чувайки какъв е животът му и ползите, които може да вземе от медицинската марихуана” – попита Стюарт. “Никога не е имало по-силен случай за легализирането на медицинската марихуана” – обявява той.

Mars Hydro LED Grow LightsСемена марихуана

Източник: http://cannaroots.bg/

Mars Hydro LED Grow Lights
Семена марихуана

Related Articles

Ние и нашите партньори използваме технологии като “Бисквитки” за персонализиране на съдържанието и рекламите, които виждате, както и за да анализираме трафика на сайта. Изберете “Приемам”, за да приемете използването на тези технологии. За повече информация, моля запознайте се с обновените “Политика за Поверителност” и “Политика за Бисквитки” на GRYSTI.COM ПРИЕМАМ ПРОЧЕТИ ОЩЕ