Home Избор на редактора Марихуаната лекува: Глаукома

Марихуаната лекува: Глаукома

by firstcitizen

Марихуаната лекува: Глаукома

Въпреки че резултатите от изследванията за ефективността на марихуаната за глаукома са противоречиви, според изследователите по тази тема  медицинският канабис може да помогне за облекчаването и на свой ред да намали ефекта от заболяването. Изследванията, подкрепени от Националния очен институт в САЩ, през 70-те години, показват, че марихуаната или нейните компоненти могат да понижат вътреочното налягане, когато се приемат през устата или чрез инхалация. През 2003 г. пък Американската академия по офталмология публикува изявление, в което се казва, че “някои производни на марихуаната са довели до понижаване на глаукома при перорално и  интравенозно приложение, но не и когато се прилагат локално към окото“.

Марихуаната лекува: Епилепсия (Видео)

В същото време Американската академия по офталмология и  Комитетът по наркотиците на Щатите поддържат дългосрочно клинично проучване, необходимо за тестване на безопасността и ефективността на марихуаната. Безброй пациенти обаче са открили облекчение от симптомите на глаукома с канабис и много държави са одобрили употребата за лечение на болестта.

Какви симптоми на глаукома може да третира канабиса?

Канабисът може да контролира повишеното вътреочно налягане (ПВН) и е неврозащитен. Също така има болкоуспокояващи и противовъзпалителни свойства. Някои сортове също работят срещу гаденето и повръщането. Медицинската марихуана е добра алтернатива, ако вече сте опитвали конвенционални лечения на глаукома и чувствате, че се нуждаете от нещо по-нежно, но все пак ефективно за намаляване на вашето очно налягане. Нека да разгледаме някои от най-добрите сортове, които да използвате.

Марихуаната лекува: Депресия (Видео)

Очно налягане

Blueberry – Мощен сорт на индика. Най-добре е да използвате през нощта, тъй като ще се почувствате сънливо. Не само че облекчава очното налягане, но също така осигурява облекчаване на болката, което ви помага да постигнете добър нощен сън.

Maui Waui – Сатива. Лекува очно налягане, болка, тревожност и депресия. Чувствате се щастливи и привдигнати.

Cherry Kola – мощен сорт на Индика, който третира очното налягане.

Неврозащитно / болкоуспокояващо/ възпаление

SuperBud – сорт на Индика, пълен с терпени. Смята се, че има почти наркотични ефекти, но увеличава мозъчната дейност.

Jack Herer – Сатива.Пълен е с натурални болкоуспокояващи и намалява възпалението и стреса на тъканите.

Sour Grape – хибрид, който работи на много нива. Може да се използва и за лечение на гадене, болка и очно налягане.

Durban Poison – Отново сорт Сатива. Придава енергично и възвисяващо преживяване и може да се почувствате оптимистично и креативно. Симптомите на гадене и/или повръщане отслабват.

Trinity – облекчава депресията и премахва гаденето. Може да се почувствате сънливи, след първоначалния ефект от този сорт Сатива.

Sour Diesel – Добър заместител на сутрешното, ще ви накара да се чувствате фокусирани и позитивни.

Източник: https://cannaroots.bg/

You may also like