начало Избор на редактора Какво е ТХК (Тетрахидроканабинол)?

Какво е ТХК (Тетрахидроканабинол)?

от firstcitizen

Какво е ТХК (Тетрахидроканабинол)?

 

ТХК или делта9-тетрахидроканабинол е химически елемент,канабиноид,който се намира в сухата листна маса на  канабиса.

В органичната химия канабиноидите действат като вторични метаболити, произведени от растението, които нямат пряко въздействие върху развитието или възпроизводството му. В изследванията е доказано,че тези вторични метаболити играят ролята на имунна система за марихуаната,предпазвайки я от болести,паразити,насекоми и гризачи.

Какво е канабидиолът (КБД)?

ТХК е открит от израелския химик д-р Рафаел Мечулам. През 1964 г. той изолира веществото от хашишът, който е имал, и дава началото  на проучванията върху канабиса  и откриването на много други канабиноиди, ендоканабионоидите, които са натурално произведени от нашето тяло( анандамид и 2АG).Също така можем да се възползваме от предимствата на канабиноидите както за здраве, така и за наслада.

Тук говорим за ендоканабиноидната система, която е изградена от сигнализиращи елементи и метаболитни ензими. Тези химични вещества действат върху мозъчните и имунни клетъчни рецептори като CB1 и CB2, активирани от ТХК и КБД.

Просто казано, тетрахидроканабинолът действа, свързвайки се с канабиноидните рецептори в мозъка и централната нервна система, за да произведе психоактивни ефекти. Те могат да бъдат изпитан за кратък период от време под формата на спокойствие и мир. При някои пък може да служи като стимулант за енергия,облекчаване на болката, глад, замайване, смях, безпокойство, параноя.  Всичко зависи от вида и сорта на канабисът.

В държавите,където билката е легална, ТХК се използва за лечението на посттравматичен стрес (ПТС), невропатична и хронична болка, безсъние, гадене, възпаление, артрит, мигрена, рак, Алцхаймер, множествена склероза, глаукома, загуба на апетит и много други.

Mars Hydro LED Grow Lights
Семена марихуана

Related Articles

Ние и нашите партньори използваме технологии като “Бисквитки” за персонализиране на съдържанието и рекламите, които виждате, както и за да анализираме трафика на сайта. Изберете “Приемам”, за да приемете използването на тези технологии. За повече информация, моля запознайте се с обновените “Политика за Поверителност” и “Политика за Бисквитки” на GRYSTI.COM ПРИЕМАМ ПРОЧЕТИ ОЩЕ