начало Избор на редактора 5 ползи за икономиката от легалната марихуана

5 ползи за икономиката от легалната марихуана

от firstcitizen

Вярвате или не има  тон пазари, които се възползват от легалната марихуана. Преди Колорадо да приеме легализацията преди четири години, никой не беше сигурен за състоянието на щата. Тогава мнозина можеха само да спекулират за последиците. Щатът стана първото място в света, което позволи хора над 21 години да купуват законно канабис. Това от своя страна донесе редица икономически ползи за мястото, които малцина очакваха.

В следващите редове Ви предлагаме 5 ползи за икономиката от легалната марихуана.

  1. Търговия на дребно

След легализацията в Колорадо магазините за търговия на дребно се появиха в кварталите на местните пици и бензиностанции. Подобно на магазините за бонбони, стъклените дисплеи в диспансерите предлагаха редици  различни продукти на канабиса, пише HighTimes.

Не отне много време, за да се видят ефектите. През 2016 г. продажбите на марихуана на дребно генерираха приходи от данъци и лицензионни такси в размер на около 200 милиона долара.

  1. Работни местa

Предприемачите промениха икономиката на Колорадо. Веригата Foodies например започва да се отдава на готвене чрез канабис, наемайки нови хора, които умеят това. Диспенсерните собственици пък наемат интериорни дизайнери, за да помогнат на фън шуй в магазина си.

Франция прави стъпка към декриминализацията на марихуаната

Правната индустрия не само служи като нова площадка за иновации, но и общата заетост също се подобрява. Само през 2015 г. бяха създадени над 18 000 нови работни места на пълен работен ден.

  1. Туризъм

Изобилие от феновете на марихуаната пътуват до държави и щати, където има легализация, включително и в Европа. Всички знаем, че Холандия е една от топ дестинациите за туризъм и е в голяма степен е известна с легалния канабис и вкусните кексчета.

През 2015 г. пък Колорадо приема 77,7 милиона посетители, които изразходват 19,1 милиарда $.

  1. Наказателно правосъдие

Преди 2014 г. скептиците в Колорадо се опасяваха, че легализирането на марихуаната само би насърчило престъпната дейност. Данните обаче показват  друго. До 2016 г. законният пазар е изпълнил 70% от търсенето на марихуана, близо до 90% очаквания темп във времето.

Тайланд

Освен това съдебните дела отбелязват спад с 81% спрямо 2012 г. Това намаление позволява на властите да се съсредоточат върху по-тежки престъпления.

  1. Банките

Поради притеснения относно федералния статут на билката,  банките в САЩ до преди са отказвали  партньорство на хората, занимаващи се с марихуана. Сега нещата се променят и тези институции признават ползите от работата с индустрията.

Mars Hydro LED Grow LightsСемена марихуана

До края на 2017 г. броят на доставчиците на финансови услуги, включително кредитните съюзи, свързани с канабиса, се е увеличил до около 400 институции.

Източник: https://cannaroots.bg/11-ползи-за-икономиката-от-легалната-мар/

Mars Hydro LED Grow Lights
Семена марихуана

Related Articles

Ние и нашите партньори използваме технологии като “Бисквитки” за персонализиране на съдържанието и рекламите, които виждате, както и за да анализираме трафика на сайта. Изберете “Приемам”, за да приемете използването на тези технологии. За повече информация, моля запознайте се с обновените “Политика за Поверителност” и “Политика за Бисквитки” на GRYSTI.COM ПРИЕМАМ ПРОЧЕТИ ОЩЕ