Home Марихуана Пет медицински ефекта на Канабиноидът Канабихромин (CBC)

Пет медицински ефекта на Канабиноидът Канабихромин (CBC)

by firstcitizen
Канабис марихуана лечение

Един от канабиноидите в растението канабис: Канабихромин. Неговите свойства и ползи за здравето.

Канабихроминът (КБХ) е канабиноид в състава на канабиса. Тетрахидроканабинолът (ТХК) и канабидиола (КБД) са главните канабиноиди в растението, но канабихромина (КБХ) също има своите ползи. Ето пет от тях:

1.Канабихроминът подпомага растежа на мозъка

Смята се, че след определена възраст, мозъка спира да расте. Клетките отговорни за паметта и ученето постоянно се възпроизвеждат в процес, наречен неврогенеза. При хора с деменция и Алцхаймер, неврогенезата е променена.

Канабихроминът подпомага на процеса неврогенеза. Група изследователи тествали ефектите му върху миши невронни прогениторни клетки извън тялото. Тези клетки могат да се превръщат в множество други, подпомагайки възстановяването и растежа на мозъка.

Оказва се, че канабихроминът увеличава достъпноста на тези клетки, което означава, че канабиноида подобрява функцията им.

2.Антидепресант

Канабихроминът не е психоактивен. Хората търсещи облекчение без странични ефекти могат да използват КБХ като алтернатива.

Експеримент направен върху мишки, показва че направените стрес тестове са значително подобрени след лечение с канабихромин. Хроничният стрес се счита за една от главните причини за появата на депресия.

3.Противовъзпалително

Възпаленията са в основата на много съвременни заболявания.

Всяка съставка със силни противовъзпалителни свойста е от огромна полза за здравето. Канабихроминът определено е една от тях.

Проучване от 2010 показва, че канабихроминът действа като противовъзпалително сам по себе си, но този ефект е много по-силен когато се комбинира с тетрахидроканабинол. Когато тези два канабиноида си съдействат, те се справят с възпаленията много по-бързо, от колкото когато са отделно.

4.Болкоуспокояващо

Този канабиноид може да се използва и като болкоуспокояващо. Експерименти върху животни, показват, че канабихроминът и канабидиола стимулират мрежи за облекчение на болката. Когато канабихроминът и тетрахидроканабинола си взаимодействат, те имат силни аналгетични ефекти. Свойствата на болкоуспокояващо са по-силни, когато канабиноидите са комбинирани. КБХ има аналгетични свойства и сам по себе си.

5.Анти-бактериален и против гъбички

Канабихроминът има силни анти-бактериални свойства. Канабиноида с лекота се справя с Ешерихия Коли и стафилококи. КБХ също така има противогъбични свойства.

Източни:http://konop.bg
herb.co


You may also like