Home Избор на редактора Mars-Hydro SP3000 LED осветление за отглеждане на канабис в домашни условия – Ревю

Mars-Hydro SP3000 LED осветление за отглеждане на канабис в домашни условия – Ревю

by admin

Mars-Hydro SP3000 LED

осветление за отглеждане на канабис в домашни условия – Ревю

Mars Hydro станах едно от най-разпознаваемите имена в света на канабиса със своите LED панели за отглеждане на растения и в това число и канабис. Спечелиха потребителите си с високо качество, бързи доставки, перфектно обслужване и ниски цени достатъчно достъпни дори за домашните потребители.

Стараейки се да покрие почти всички ниши при отглеждането на растения от скоро могат да се похвалят с нова линия LED панели, а именно SP, като започват от 150W,300W та чак до 650W. Днес ще обърнем внимание на модел SP3000 и ще ви споделим нашите впечатления.

Технически спецификации:

Мощност: 300W

Входно напрежение: AC от 100V до 277V

LED марка: Samsung LM301B; OSRAM 660nm

Спектър: 380–410nm, 650–660nm, 730–740nm, 2800–3200K, and 4800–5000K

Покритие в цъфтеж:  69 × 150cm

Покритие в растеж/вегетация: 120 × 150cm

PPE: 2.74–2.82 Umol/j

Сертификати: ETL, CE, DLC

Приблизително тегло: 6.31kg

Може да замени: 450W HPS/MH

Брой диоди: 952PCS

LED захранване: 1-брой Meanwell адаптер

Живот: 50000 часа

Защитен от водни пръски: IP65

Нето тегло: 4.62kg

Размери: 1125*140*135MM

Гаранция: 5 години

Дизайнът на панела е съобразен с хората, които отглеждат в нестандартни помещения и до момента не са могли да се възползват от LED осветление заради формата и размера на помещението за отглеждане. LED панелите от серията SP покриват пълен спектър от нужните дължини на вълната за едни щастливи растение, като имитират максимално слънчевата светлина, като дори мощността може да се регулира в различните периоди на развитие на растенията.

Благодарение на качеството на диодите на OSRAM & Samsung светлината излъчена от тях е с перфектен пълен спектър и интензитет също, както слънчевата светлина, която така обичат нашите растения. Пълният спектър на светлината ни предоставя възможност за отглеждане на канабис от начало до край без нуждата ос смяна на осветлението за растеж и цъфтеж, както е при HPS и MH осветлението, всичко това позволява да се създаде един затворен цикъл при отглеждането на канабис Имитацията на слънчевата светлина спомага за по-доброто развитите на растенията и увеличаване на добивите в сравнение с конвенционалните осветителни тела.

В подкрепа на пълният спектър са добавени IR диоди за инфрачервена светлина, които е доказано, че стимулират фотосинтезата при растенията. Постигната е перфектна комбинация между червена, синя и UVA светлина за безпроблемно развитие на канабиса.

И както вече споменахме по-горе една от функционалностите на LED осветлението е регулирането на силата на светлината в зависимост от етапа на развитието на растенията. Димерът на Mars Hydro позволява регулиране от 10% до 100%, което ви дава възможност да отглеждате дори клонинги.

Препоръчителните разстояния са 30-45см за различните етапи са както следва –

Клонинги и при покълване 30%
Първите 2 седмици – 50-75%
Вегетация – от 75 до 100%
Цъфтеж – 100%

Новите димери позволяват верижно свързване на до 15 панела в последователно свързване и централно регулиране на силата на светлината.

Както вече сме обсъждали и в други ревюта на Mars Hydro – лед осветлението е безшумно и почти не излъчва топлина, което помага при отглеждане през горещите летни месеци дори без климатик и допълнително охлаждане, а разкачащото се захранване позволява да се изнесе извън помещението за отглеждане с което се елиминира най-големият източник на топлина.

Заслужава ли си Mars Hydro SP3000?

На кратко – ДА!

Осветлението на Mars Hydro демонстрира качество, функционалност и издръжливост. Набора от добре обмислени функции го правят лесен за използване, удобен за начинаещи и професионални градинари. Инвестицията не е малка за българският градинар, но всеки един лев си заслужава и ще ви се отблагодари с щастливи растения и големи добиви. Като цяло препоръчваме осветлението на Mars Hydro на всеки, който се стреми на намали топлината и разхода на енергия, като същевременно осигурява перфектната светлина за неговите растения.

You may also like