Home Марихуана Тестове за наркотици? Ръководство за изчистване на THC от вашата система

Тестове за наркотици? Ръководство за изчистване на THC от вашата система

by admin

Тестове за наркотици? Ръководство за изчистване на THC от вашата система

Тестването за наркотици на работното място става все по-популярно, особено за определени сектори и индустрии, където в миналото то е било игнорирано. Въпреки че канабисът може да е легален в много щати, може да не искате шефът ви да знае, че и вие го използвате.

Излизането на THC от вашата система, разбира се, не е точна наука. Дори и да знаете как се държи и разбирате стъпките, които трябва да предприемете, не винаги можете да сте сигурни, че сте напълно подготвени за следващия си тест.

Защо тестовете за наркотици стават по-популярни на работното място?

В много индустрии от години се правят тестове за наркотици. Това включва реномирани строителни фирми и причината за това е доста очевидна. Опасно е да бъдете под въздеиствието на наркотик, когато боравите с тежка техника или помагате за изграждането на сграда.

През последните години все повече корпорации добавят тестване на наркотици към своите HR процеси. Въпреки че се използва за намаляване на броя на трудовите злополуки, има и други причини за въвеждането му във всеки конкретен бизнес.

Една от причините е, че всички сме станали много по-здравословни. Виждате още тестове за наркотици в корпоративната среда, просто защото много фирми сега изпълняват здравни и уелнес програми. Ако тестът покаже THC във вашата система, това не означава, че веднага ще получите заповед за уволнение. Това може да означава, че ще получите съвет за по-добро здраве или лекция за опасностите от наркотиците.

Въпреки че може да бъде голяма болка, работодателите имат право да гарантират, че служителите им не злоупотребяват с вещества, които могат да изложат репутацията им или други служители на риск.

Какво включва тестът за наркотици?

Има три различни метода за тестване на наркотици във вашата система. Първият и най-често срещан е тест за урина. Пикаеш в пластмасова чаша и пробата ти се изпраща в лабораторията. Другите два метода са или кръвен тест, или тест на космените фоликули.

Повечето лаборатории търсят определено ниво на THC (или друго лекарство) във вашите телесни течности. Те често не се притесняват, че сте взели канабис изобщо, но че го използвате редовно достатъчно, за да се покаже в теста ви.

За канабиса те ще търсят метаболит (продукт, който се оставя, след като тялото ви е обработило лекарството). В този случай това е нещо, наречено THC-COOH и те ще проверят дали този метаболит е над определено ниво, например, 50 mg / ml.

Колко дълго остава THC във вашата система?

Големият въпрос, преди да се спрем на обсъждането как да извадите THC от вашата система, е колко дълго тя остава в тялото ви. Лошата новина е, че тя трае много по-дълго от алкохола и това създава проблеми на всеки, който употребява канабис.

Всеки метаболит има това, което се нарича „полуживот“. Това основно означава колко време е необходимо половината от метаболита на THC да изчезне от урината или кръвта ви. В случая с канабис е около седем дни.

Но какво всъщност означава това?

След седем дни половината от THC ще напусне тялото ви. След 7 дни друга половина ще изчезне. Това продължава, докато не остане нищо друго освен следа от метаболита.

Средно отнема около 4 до 5 седмици, за да сте почти напълно без THC-COOH, но (и това е важната част), само ако не използвате канабис изобщо през този период.

За любителите на канабиса това представлява значителен проблем. Първо, повечето хора не получават 4 седмици, че тестът ще бъде извършен. Ако сте редовен потребител, може също да отнеме много повече време THC да излезе от системата ви, тъй като нивата ще се натрупат с течение на времето. Ако сте сравнително тежък потребител, може да отнеме три месеца, за да извадите всички THC от системата си, за да преминете тест за наркотици по време на работа.

Има и други фактори, които могат да повлияят на вашите нива на THC, освен количеството, което редовно консумирате:

Ако имате повече телесни мазнини, метаболитите на THC могат да се съхраняват в тях, което ви дава по-голямо отчитане.
Вашият метаболизъм или колко бързо изгаряте въглехидрати, може да повлияе колко бързо премахвате THC от вашата система.
Как приемате канабиса си, също може да има значение. Ако използвате концентрати, например, може да дозирате по-високи нива на THC, отколкото ако пушите или поглъщате консумативи.
Добрата новина е, че има някои начини за изхвърляне на THC от вашата система, въпреки че ефективността им може да варира от човек на човек.

Изчистване на THC от вашата система: Ръководство за най-често срещаните начини

Ако имате предстоящ тест за наркотици, нашият съвет е да не изпадате в паника. Проучвате ли и проверявате ли политиката на вашата компания, за да разберете какви нива приемат и какви са вашите права.

Ако сте обикновен потребител, уверете се, че сте се отказали от употребата на канабис преди теста, дори и ако сте получили кратко известие.

Пии много вода

Това е може би най-простият метод и не отнема много усилия. Това е единственият избор, ако имате тест за наркотици и нямате време за детоксикация. Включва пиене на колкото се може повече вода, за да се надяваме да разредите урината си и да изведете някои от метаболитите на THC от тялото си.

Има обаче един лек проблем с този метод. Обикновено лабораториите за лекарства се идентифицират доста бързо, когато някой е приемал много вода. Урината е много по-ясна за начало. Има един популярен начин за това и да вземете креатин (това е малко в „разредена“ проба от урина) и няколко таблетки В2 или В12. Последното трябва да даде на урината ви някакъв цвят.

Разбира се, това решение не е безопасно и няма гаранция, че този подход ще работи, но ако не сте получавали много предупреждение за тест за наркотици, това е практически единствената опция, отворена за вас.

Детоксикирайте тялото си

Ако имате много повече време, по-добре е да отидете на пълен детокс. Това означава, че на първо място се разрешава употребата на канабис. Не често обаче получавате толкова много предупреждение. Някои корпорации правят тест за наркотици, преди всъщност да се присъедините към тях (главно, за да сте сигурни, че не взимат наркоман), така че имате много повече време.

Детоксирането е доста лесно. Преминете към здравословна диета с много зеленчуци и правилно приготвени храни. Избягвайте нездравословните закуски и се придържайте към вода, ако искате да видите най-добрите резултати.

За по-бързи ефекти можете да закупите планове за детоксикация в повечето магазини, но доколко те са ефективни при бързото освобождаване на тялото на THC, не е сигурно. Някои твърдят, че детоксикират тялото си след седмица и има същите почистващи препарати за деня, които можете да вземете, ако тестът ви е предстоящ. Нашият съвет е да не се доверявате, че те ще решат всичките ви проблеми, но като мярка за паника със сигурност си струва да опитате.

Други начини да преминете следващия си тест за наркотици

Понякога, разбира се, нямате друг вариант, освен да изневерите. Ако имате приятел, който не употребява канабис, тогава може да искате да вземете назаем тяхната урина, а не да използвате своя. Това зависи от намирането на някой, който е готов да го направи вместо вас и приема, че събирането на урината, ако е доста разхлабено на първо място.

Друг вариант е да закупите така наречените фалшиви комплекти проби за урина. Предполага се, че по вид и състав синтетично приличат на урина, но със сигурност няма гаранция, че ще заблудят професионална лаборатория. Големият проблем е, че трябва да поддържате фалшивата си урина топла и трябва да сте в ситуация, в която можете да я замените за собствената си проба – в повечето лаборатории вероятно няма да имате възможност.

Една друга предупредителна дума: Ако ви хванат да използвате фалшив комплект за урина, може да бъде почти толкова лошо, колкото да бъдете приети с наркотици. Това поне показва, че имате какво да скриете!

Има няколко други неща, които можете да направите, ако смятате, че може да сте малко над ограничението за THC или друго лекарство. Първото е да се уверите, че сте взели пробата от средната струя, докато пикаете, а не началото или края (където метаболитите имат по-висока концентрация). Вие също трябва да избягвате да правите упражнения, тъй като това може да помогне за предизвикване на скок в метаболитите.

Другият вариант, разбира се, е да не работите за компания, която изисква тестване на наркотици.

You may also like