Home Марихуана Канабис Марихуана 101: Бързо ръководство за трихоми

Канабис Марихуана 101: Бързо ръководство за трихоми

by admin

Канабис растения 101: Бързо ръководство за трихоми

Ако имате интерес към растенията, вероятно ще сте чували за трихоми. Онези, които купуват редовно канабис или отглеждат сами, осъзнават, че това са много важни части от растението.

Погледнете по-отблизо всяко цъфтящо растение и ще видите хиляди малки кристализирани точки, покриващи пъпките и листата. Те често имат лепкавост и остър аромат.

Това са трихомите и те са доста интересни. Страхотната новина е, че нашето разбиране за трихомите нарасна през последните години, тъй като всеки експерт производител на семена на канабис ще може да ви каже. Ако съте нови в отглеждането на ваши собствени растения, това бързо ръководство трябва да ви даде фактите, от които се нуждаете, за да съберете добра реколта.

Какво представляват трихомите?

Трихомите се срещат по всички растения. Те са много малки придатъци, които се оформят в цветът и листата. Името трихоме идва от гръцки, което се превежда на „фини косми“ и това е доста подходящо описание на това как изглеждат. Ако имате микроскоп и можете да разгледате малко по-отблизо, обаче, ще видите, че те имат ясно изразена гъбена форма с леко луковичен връх.

Всяка мъничка трихома на канабисово растение обаче е производствена мощ, произвеждаща цяла гама от различни канабиноиди, терпени и флавоноиди. Ако някога сте се чудили какво е допринесло най-много за потентността на вашето растение канабис, не търсете по-далеч от не толкова скромен трихома.

Ето защо начинаещите градинари винаги се съветват да внимават да не нарушават твърде много трихомите, когато прибират реколтата.

Каква е целта на трихомите?

Зависи от растението. Ако имате Venus flytrap в дома си, няма да се изненадате да научите, че трихомите тук се използват за привличане на плячка. Цветята и трихомите също се използват за привличане на насекоми, така че да се получи опрашване. Когато влезете в стая, където се отглеждат растения канабис, обикновено ще усетите характерен аромат. Това в голяма степен се произвежда от трихомите, които също са доста лепкави по природа.

Когато става въпрос за растението канабис, трихомите са малко по-сложни. Те са защитен механизъм. В дивата природа канабисът може да бъде нападнат от широк спектър от насекоми и трихомите работят, за да пазят от вредните  насекоми. Те предпазват растението от заплахи за околната среда като UV лъчи, както и от проблеми като мухъл, влага, замръзване. Трихомите имат горчив вкус, което също ги прави неприятни за много животни.

Всичко това е добре, но вероятно сте по-заинтересовани от частта от канабиса в развитието на трихома. Това се случва веднага след като растенията започнат да цъфтят и е наистина чудо на биологията. Без него нямаше да има THC, CBD, флавоноиди и терпени в такова изобилие.

Видовете трихоми, които намирате в канабиса

  • Както при всичко, свързано с растенията, има различни различни трихоми, които всички имат различни функции. Що се отнася до канабиса обаче, има три, които изглежда са по-важни и по-разпространени. Това са:

Трихитоми с капитат: Това са най-големите, които ще намерите в растението, и тези, които обикновено можете да видите без микроскоп. Те имат доста голяма луковична глава, която е пълна с всичко най-важно в канабиса.
Капитати-сесилни трихоми: Те са по-малки и произвеждат канабиноиди, но не в същото количество. Мислете за тях като за втория отбор, доста добър, но не е вероятно да спечелите шампионата или да ви даде голямо напушване.
Луковични трихоми: Те са доста малки, по-малко от няколко микрона и имат малка стойност, защото много са съставени от само няколко клетки. Те произвеждат канабиноиди, но далеч, далеч по-малко от другите два вида.
Както може да очаквате, колкото по-голям е трихома, толкова повече масло и канабисова смола ще излезете от растението си. Стиснете ги внимателно между пръстите си и бързо ще почувствате онази мазна консистенция и ухайте този остър аромат.

Как се развиват трихоми

Когато вашето растение канабис достигне етапа на цъфтеж, трихомите ще започнат да се появяват и ще избухнат в живот. Те се образуват на много места, където растението е над земята, включително цветята и листата и, когато са в изобилие, приличат на миниатюрни кристали. Промените започват да се случват вътре в луковичната глава на трихомите, докато началото на това, което разпознаваме като канабис, се метаболизира.

Очевидно е, че ако се опитвате да отглеждате канабис, може да мислите, че насърчаването на възможно най-много трихоми ще бъде важно. Отчасти концентрацията на трихома се определя от генетиката. Различните растения имат различна концентрация. Но друг фактор е и това, което се случва в околната среда – количеството светлина, метеорологичните условия (ако растат навън) и храненето ще имат ефект.

Време е да се даде една предупредителна дума тук:

Високите концентрации на трихоми не винаги превеждат към повече канабиноиди. Струва си да разберете повече за щама, който се опитвате да отглеждате, и начините за увеличаване на добива. Има щастлива среда с повечето щамове от семе на канабис, които трябва да намерите, за да получите добра реколта, която след това можете да изсушите и обработите.

Фокусирането върху неща като качеството на светлината може да окаже влияние върху производството на канабиноиди. До голяма степен е прието, ако можете да осигурите по-широк спектър от светлина, трябва да насърчавате по-мощни трихоми.

Как да получите повече трихоми

Повечето експерти по отглеждането на канабис ще ви кажат, че има оптимален момент, когато трябва да съберете реколтата си. Точно тогава трихомите са най-обилни, поне по отношение на съдържанието на канабиоиди. Потентността ще нарасне, след като цъфтежът започне, но в определен момент ще започне да се разгражда. Ясна индикация, че достигате максимален добив и трябва да прибирате, е, когато трихомите започват да променят цвета си и започват да стават полупрозрачни, млечни и след това кехлибарени на цвят. Малко отвъд този етап и ще започнете да губите силата на канабиса.

Друго нещо, което производителите на канабис трябва да разберат, е, че трихомите са наистина, наистина крехки. Дори когато те растат на растението, трябва да внимавате как се справяте с тях, особено ако вашата реколта изисква LST или контрол по някакъв начин. Нещата, които могат да повлияят на трихомите и тяхното съдържание на канабиноиди, включват възбуда и докосване, температура, количество светлина, дори нивото на кислород във вашата растяща зона.

Не забравяйте, че времето също е фактор. Не оставяйте реколтата си твърде дълго.

Ето нашите най-добри предложения за поддържане на вашето растение и извличане на максимални ползи от реколтата:

Намалете значително докосването и контактa с растението – с други думи, освен ако не се изисква LST, нека расте и не го пипайте по време на цъфтежа. Следвайте това просто правило: Когато се съмнявате, оставете го на мира.
Моментът, когато ще имате много контакт с растението си, е когато събирате реколтата. Може да е изкушаващо да се промъкнете и да отрежете глава, особено ако това е първата ви реколта. Нашият съвет е да правите това бавно и внимателно, като обръщате специално внимание да не нарушавате трихомите.
Друг фактор, който ще трябва да вземете предвид, е процесът на сушене и втвърдяване. Някои опитни производители използват този момент, за да извлекат ценните канабиноиди, терпени и флавоноиди, за да ги защитят. Това може да включва процеси като сухо пресяване, както и приготвяне на концентрати. Много ще зависи от комплекта и помещението, което имате. Ако предпочитате традиционната глава, не се притеснявайте. Ако внимателно се справяте с всичко, може да загубите трихоми, но в крайна сметка все пак ще получите страхотен кюрнат продукт.

За тези, които тепърва започват да отглеждат свои собствени растения, струва си да научите колкото можете повече за трихомите. Има много информация онлайн и колкото повече разбирате, толкова по-добри ще бъдете в отглеждането и прибирането на реколтата си.
Трихомите са едно от най-невероятните творения на природата. Те не само доставят остри аромати и се борят с насекомите, но също така осигуряват мощен удар от CBD или THC, терпени и флавоноиди.

You may also like