Home Избор на редактора „Ден на велосипеда“ А. Хофман LSD . „От Егоизъм до Екоизъм: психоделици и връзката с Природата“ Сам Ганди

„Ден на велосипеда“ А. Хофман LSD . „От Егоизъм до Екоизъм: психоделици и връзката с Природата“ Сам Ганди

by firstcitizen

Точно преди 76 години на 19 април 1943 г. Алберт Хофман химик за Сандос“ в швейцарският град Базел химика поглъща малко количество – само 250 микрограма (малко количесто, но се оказва висока дозировка) – на съединение получено от гъбичките на мораво рогче. Скоро се почувствал толкова дезориентиран, че яздил колето си до дома си, където преживял всичките небесни и адски ефекти на диетиламид на лизергинова киселина. ( LSD). Психеделичните ентусиасти сега отбелязват откритието на Хофман за ефектите на LSD на всеки 19 април, известен още като „Ден на велосипеда“.

LSD-min.jpg (75.65 KиБ) Видяна 3 пъти

На 93 години Хофман все още жадно следват областта в която се е развивал и помогнал да се създаде. До последният си дух енергично защитаваше ЛСД, който той наричаше „проблемно дете“ за лоша му репутация.

В един разговор Хофман казва: „О, не трябва да казвате на всички, дори на децата. Вземете ЛСД! Вземете LSD! „. “ LSD „може да ви нарани, може да ви смути.“ „Това може да ви накара да се побъркате.“ „Но правилно използвани психеделиците стимулират „вродената способност на визионерския опит“, която всички ние притежаваме като деца, но загубите, докато узряваме.“

Разказа на Хофман разказва едно негово пътуване на псилоцибинови гъби, по време на което той се озовал в град-призрак дълбоко в земята.: “ Никой не беше там. Имах чувството на абсолютна самота, абсолютна самота. Ужасно чувство! “ ”Когато излязъл от този кошмар и отново се озова с приятели, той се почувства възторжен!. „Имах чувството, че съм прероден! За да се видим отново! И да видя какъв прекрасен живот имаме тук! “
Така тихия старец се взираше над главата ми, очите му блестяха, сякаш се раждаха отново този момент.

В своите писания Хофман понякога разкрива опасения, че е довел LSD и псилоцибин в света. В писмо от 1961 г. той сравнява откритията си с ядреното делене. Точно както делът застрашава нашата фундаментална физическа цялост, каза той, така и психеделиците „атакуват духовния център на личността, себе си.“ .

Психаделиците са изключително сериозно и отговорна медицина, към трябва човек трябва да подхожда с уважение и страхопочитане.

Bicycle_Day_poster-min.jpg

Много от астронавтите, когато са видяли Земята от Космоса са получили дълбоко когнитивно изменението, познато като „Ефекта на на Обзора“, което може да бъде описан като гледна точка на дълбоко единство на планетарното единство и взаимовръзка и желание за защитят Планетата, подобна предварителна промяна може да бъде надеждно включена от нашия опит с психеделични вещества.

Науката и екологията, които са клафицикацията на Sam Gandy и психеделичните субстанции дават едно пряко познание на тази връзка.

Това е криза на Планетата, която понастоящем преживяваме 6-то масово изчезване на живота, което се дължи изцяло на човешки действия върху биосферата. Всеки ден изчезват видове от Земята. Всеки ден измират хора, растения и животни заради разрушителното и замърсяващо действие на хората.
В момента децата рапознават повече „Покемон“ същества от колкото живи същетва от Природата на Земята. Според проучване днешните деца прекарват повече време пред компютрите, телефоните, телевизорите и друга техника от колкото затворниците стоят на закрито. Обществото деградира с все по-бързи темпове всеки ден.

Но има светлина в тунела!
В проучване от 150 човека с психаделични изживявания са докладвани, че всичките са с повишена вътрешна връзка с Природата,
От които на 66% се е променила тяхната грижа за околната среда и се е увеличило чрез позитивна промени промени в отношението към околната среда и се е засилило тяхната грижа за околната среда. Като 16% от изследваниете хора са решили да се откажа от кариерата си и да сменят професията си повлияние от психаделичните си изживявания. При изследвани хора е била повлияна и увеличена връзката им с Природата. Според „Imperial College London“ най-голяма връзка с Природата се дължи на употреба на гъби, но освен гъбите връзка с Природата се дължи и на употреба и на другите „класички психаделици“. Проучването им показва, че при хора с ниска свързаност и заинтересованост за Природата след употреба на психаделици връзката и интереса към Природата им се е увеличила неверояно много. Връзката с Природата е пряко свързана с благосъстояние на човека. Най-силна връзка с Природата и връзката с Природата имат псилоцибиновите гъби. „Магическите гъби“ имат дълга история от векове в човешката употреба. „Imperial College London“ е експериментирал с лекуване на депресия с пси. гъби и от 17/20 са повлияни положитено. „Imperial College London“ доказва връзката за неврогенезата (нови мозъчни връзки и клетки) с псилоцибина, ЛСД и други психаделици. Видяли са при
ядрено магнитен резонанс, че под въздействието на псилоцибин релаксира и деактивира Егото, което позволява увеличаване на мозъчната връзка създаваш по-обединен и взаимносвързан мозък. Психаделичното Его разтваряне явно е маханизма да се премине през границите на Аз-ът, което действа като разширяване на съзнанието и лична възпреманост с Природата. Ездата на егото явно играе важна връзка с депресията и откъсването на връзката с Природата. Егото изгражда „Затвори“, като ни откъсва от Света около нас. Което изгаря желанието за Връзката ни с Природата и желанието ни да я защитаваме .

Не казвам, че психаделиците са нужни за да се свържете с Природата. За да направите връзка с природата е напълно достатъчно дори да се разходите сред Природата. Нашият вид е живял почти през цялото време сред Природата, която го е адаптирала към Света. Директните ни сензори изложени на Природата (примерно чуването на песните на живи птици) повишават връзката с Природата, като понижават безпокойство и увеличават благосъстоянието на човека. Излагането слред Природата играе важна роля за здравето, като здравен тоник и буфер, като намаля нивата на стрес, депресия и безпокойство, но в същото време повишава еластичноста и социалното поведение. Изключително важно е децата да са сред Природата. Нови научни данни от 143 проучвания от 290 милиона участници от 20 държави показва, че времето прекарано сред Природата има значителни здравни ползи, което включва намаляване от риска от Диабет тип 2, сърдечно съдови заболявания, преждевременна смърт, преждевременно раждане, високо кръвно налягане, висок холестерол и много други. Природата лекува! Проучванията показват, че дори 5 минути сред Природата са достатъчни да подобрят настроението на човек, 30 минути на седмица спред Природата са достатъчни да понижът депресията и кръвното налягане. Да си сред природата поставя умаавтоматично антидепресивен ефект

Може би има силна връзка и полза между употребата на психаделици между връзката с Природата, екологията, здравното състояние и благосъстоянието на човека.

На днешната дата 19.04 по цял Свят хората ще употребят различни психаделични субстанции или ще медитират, което ще генерира положителна вълна по Христовата решетка.

За финал искам да ви оставя с едно уважение към Природата, защото Природата е наша Майка, наша учителка, лечителка и покровителка. Уважавайте Природата, както уважавате себе си. Хората не сме от делна част от Природата, ние сме част от Природата.

На 101 години (една година преди смърта си) бащата на LSD-то, на много други психаделици, както и на изключително много медицински лекарства и патенти А Хофман казва:
„Отчуждението от Природата и загубата на опитността да бъдеш част от живото творение е най-голямата трагедия на нашата материалистична епоха. Това е причината за екологичното унищожение и изменението на климата.
затова приписвам абсолютно най-голямо значение на промяната на съзнанието. Считам психеделиците за катализатори за това.“
А. Хофман

You may also like