начало Бизнес IC си осигури и лаборатория за изследване на конопа в Македония

IC си осигури и лаборатория за изследване на конопа в Македония

от firstcitizen

https://cannaroots.bg/ic-s-laboratoria-za-izsledvane-na-konop-v-makedonia/Компанията International Cannabis (IC) наскоро закупи Balkan Cannabis, придобивайки дялове в конопения пазар на България и Македония. Сега от IC обявиха, че благодарение на сделката вече имат и дял от фармацевтична компания, базирана в Македония. Става въпрос за  Alkaloid AD Skopje.

Alkaloid  е със седалище в Скопие, Македония и разполага с над 1800 служители. Компанията поддържа мрежа от 16 световни дъщерни дружества, разположени в различни юрисдикции, включително България, САЩ, Русия, Швейцария, Хърватия, Словения и Турция.

Алкалоид притежава и управлява консорциум от фармацевтични и козметични заводи, включително сертифицирани съоръжения, пригодени за производство на твърди перорални лекарствени форми и генерични лекарствени продукти за локално приложение. Компанията отчита приходи от над 171 млн. долара, според финансовите отчети, одитирани от 2017 г.

Опитът й е осем годишен само в  производството на фармацевтични продукти, козметика и обработка на ботанически материали. Фармацевтичните производствени съоръжения и изследователските лаборатории на Alkaloid притежават портфолио от редица индустриални сертификати.

IC тества конопа си в Македония

Интересът на International Cannabis (IC)  е логично допълнение към съществуващото портфолио от балкански медицински канабис и използването на КБД.

Неотдавна Alkaloid разкри Институт за развитие и контрол на качеството на 1540 кв. Става въпрос за изследователска лаборатория с 8 милиона евро инвестиции, оборудвана с революционно пилотно производство и оборудване за тестване. IC възнамерява да използва Института за провеждане на изследвания за канабиноиди и тестове за контрол на качеството на източноевропейските   култури.

„Акциите на International Cannabis в Alkaloid предоставят на компанията доминиращ регионален партньор с повече от осем десетилетия опит в производството на фармацевтични продукти. Разширения сертифициран производствен отпечатък на Alkaloid и най-съвременните изследователски съоръжения ще ни позволят да продължим своите канабиноидни изследователски инициативи. Също и допълнително да усъвършенства компетенциите си в областта на CBD”, каза Юджийн Беукман, главен изпълнителен директор на IC.

Участието на компанията в Alkaloid създава материална синергия с предстоящата стратегия за пускане на пазара на International Cannabis. През последните 12 месеца International Cannabis събра най-пълния портфейл от международни активи на канабис и КБД на пазара. Това сигнализира за преминаването му към операции на пълно оползотворяване.

IC планира да се възползва от обширния експлоатационен опит на Alkaloid, за да оптимизира своите възможности за обработка на Канабидиол. Плановете са и за сътрудничество за производство на бели етикетирани козметични продукти на базата на КБД и локални мазила. Световният пазар на конопа е оценен на 5,7 млрд. долара през 2018 г. и се очаква да нарасне до 22 млрд. Долара п до 2022 г.

Източник: https://cannaroots.bg/ic-s-laboratoria-za-izsledvane-na-konop-v-makedonia/Mars Hydro LED Grow Lights
Семена марихуана

Related Articles

Ние и нашите партньори използваме технологии като “Бисквитки” за персонализиране на съдържанието и рекламите, които виждате, както и за да анализираме трафика на сайта. Изберете “Приемам”, за да приемете използването на тези технологии. За повече информация, моля запознайте се с обновените “Политика за Поверителност” и “Политика за Бисквитки” на GRYSTI.COM ПРИЕМАМ ПРОЧЕТИ ОЩЕ