Home Еко(система) - Биоценоза Конопът като решение срещу обезлесяването

Конопът като решение срещу обезлесяването

by firstcitizen

Дърводобивната индустрия е от съществено значение за създаването на работни места и производството на продукти в страната ни, но всичко това е за сметка на околната среда. Тази индустрия унищожава горите, застрашава животните и растенията и замърсява среда, в която живеем. Въпреки това ресурсът е от голямо значение.

За направата на 93% от хартията (включително картон, хартия за печат, вестници и т.н) е нужна дървесина. Почти 40% от горите се изсичат за добив на материал. Това замърсява водата с нитрати и има пагубно въздействие върху екосистемата. Една четвърт от горите са застрашени. Много от тях не са защитени и могат да бъдат напълно унищожени.

Конопът може да замени всеки един от продуктите, изработен от дървесен материал. Горите няма да бъдат унищожавани. Tова ще спести ценни ресурси и ще възстанови екосистемите.

Хартията, която произвеждаме от дърво, може да бъде направена от коноп. Всяко растение канабис спасява 12 дървета. Изсичането на гори годишно достига до 500 милиона кубически метра.

Канабисът може да се използва за направата на плоскости от всякакви размери, както и за изолация, гипсокартон и мебели. Можем да построим къща от конопен материал без излишно замърсяване и без изсичане на дървета.

Източник: https://www.konop.bg/article/880/konopyt-kato-reshenie-sreshtu-obezlesqvaneto
hempethics.weebly.com

You may also like