начало Избор на редактора Израел стартира износа на канабис

Израел стартира износа на канабис

от firstcitizen

Десетки фирми поискаха от властите разрешение за износ.

Израелското правителство одобри закон, разрешаващ износа на медицински канабис. Очаква се това да увеличи държавните приходи и да стимулира земеделския сектор въпреки критиките, че може да доведе до засилване на употребата на марихуана за развлекателни цели, предаде Ройтерс в неделя.

Законът, подкрепен от парламента миналия месец, позволява на компании, получили одобрение от здравния регулатор и полицията, да изнасят медицински канабис за страни, където употребата му е легална. Според израелски медии износът ще започне след девет месеца.

Някои депутати се опитаха да блокират законодателството, опасявайки се, че засилено отглеждане на канабис може да доведе до повече наркотици по улиците.

Израелските компании, възползващи се от благоприятния климат и експертните познания в медицинските и земеделски технологии, са сред най-големите световни производители на медицински канабис.

Според оценки на правителството износът на марихуана може да увеличи данъчните приходи с 1 млрд. шекела (273 млн. долара). Законът същевременно налага строги ограничения за износителите и предвижда затвор и тежки глоби за нарушения.

Осем компании в Израел отглеждат канабис, като много от тях са открили ферми в чужбина, за да имат достъп до международния пазар.

Източник: https://www.konop.bg/article/891/izrael-startira-iznosa-na-kanabis
http://www.mediapool.bg

Mars Hydro LED Grow Lights
Семена марихуана

Related Articles

Ние и нашите партньори използваме технологии като “Бисквитки” за персонализиране на съдържанието и рекламите, които виждате, както и за да анализираме трафика на сайта. Изберете “Приемам”, за да приемете използването на тези технологии. За повече информация, моля запознайте се с обновените “Политика за Поверителност” и “Политика за Бисквитки” на GRYSTI.COM ПРИЕМАМ ПРОЧЕТИ ОЩЕ