начало Земеделие Турция се готви за масово производство на канабис

Турция се готви за масово производство на канабис

от firstcitizen

Турция се подготвя да произвежда големи количества канабис. Правителството, водено от президента Реджеп Ердоган, насърчи използването на растението за промишлени цели.

Отглеждането на растението има дълга история в съседната ни държава. Въпреки това производството е намалявало бързо в продължение на десетилетия. До голяма степен поради световната война срещу наркотиците, водена от САЩ.

Наскоро обаче Ердоган изненада общинските служители. Това стана по време на среща, на която бе обявено, че страната трябва отново да стане основен производител на канабис.

“Ние унищожихме канабисът в тази страна заради някои врагове, които са били маскирани като приятели”, каза турският президент.

 

Сега президентът има за цел да увеличи драстично производството на канабис. Правителството цитира широк спектър от промишлени продукти като изолация, текстил, дори и приложения в автомобилната индустрия.

Историческият селскостопански сектор на канабиса в Турция се е свил драстично  за последните десетилетия.

Предполага се, че растението е било култивирано на около 169 967 декара земя през 1989 г., до 2009 г. площта е намаляла до едва 267 декара.

След това количеството леко се е увеличило, достигайки 809 декара миналата година.

Засега правителството има за цел да произвежда канабис само с ниски нива (от 0,2 до 0,3%) на ТХК(Тетрахидроканабинол), психоактивната съставка в растението.

Отглеждането ще се съсредоточи главно върху промишлени и изследователски цели.

Mars Hydro LED Grow LightsСемена марихуана

Възобновеният интерес към отглеждането на канабис беше възприет с вълнение в провинциите в цялата страна.

Въпреки че в момента само 19 от 81-те провинции на Турция имат право да отглеждат канабис, а други са сигнализирали, че планират да направят това скоро.

Източник: https://cannaroots.bg/turcia-proizvodstvo-kanabis/

Mars Hydro LED Grow Lights
Семена марихуана

Related Articles

Ние и нашите партньори използваме технологии като “Бисквитки” за персонализиране на съдържанието и рекламите, които виждате, както и за да анализираме трафика на сайта. Изберете “Приемам”, за да приемете използването на тези технологии. За повече информация, моля запознайте се с обновените “Политика за Поверителност” и “Политика за Бисквитки” на GRYSTI.COM ПРИЕМАМ ПРОЧЕТИ ОЩЕ