начало Избор на редактора Конопът се е култивирал и преди 10 хил. години

Конопът се е култивирал и преди 10 хил. години

от firstcitizen

Конопът се култивира на Земята повече от хилядолетия. В Историята на световете се казва, че тъкането на конопени влакна започва преди повече от 10 000 години в земите на Колумбия, а същевременно се предполага, че използването на див коноп датира още от 8000 г. пр. Хр.

Във Великобритания култивацията за пръв път се появява в летописите през  800-ата година. През 16-и век Хенри VIII насърчава фермерите да отглеждат растението, за да осигурят материали за британския военноморски флот. Необходима е била стабилна доставка за изграждането на бойни кораби и техните компоненти. Панталони, камшици, флагчета и  платна се правели от конопени влакна и масло. Конопената хартия пък е била използвана за карти, а сами се досетете от какво се изработвали  библиите, носени от моряците.

В Китай пък конопеното растение или Канабис Сатива също има своята хилядолетна история. Там отглеждали растението  основно поради силата на влакното, както и медицинското му приложение. На места дори е култивирано за храна.

Източник: https://cannaroots.bg/

Mars Hydro LED Grow Lights
Семена марихуана

Related Articles

Ние и нашите партньори използваме технологии като “Бисквитки” за персонализиране на съдържанието и рекламите, които виждате, както и за да анализираме трафика на сайта. Изберете “Приемам”, за да приемете използването на тези технологии. За повече информация, моля запознайте се с обновените “Политика за Поверителност” и “Политика за Бисквитки” на GRYSTI.COM ПРИЕМАМ ПРОЧЕТИ ОЩЕ