начало Избор на редактора Запада лудна по къщите от коноп

Запада лудна по къщите от коноп

от firstcitizen

В последните години Запада започна да се насочва все повече към изграждането на по-устойчиви и екологично изградени къщи. И това е съвсем в реда на нещата – всеки от нас слага здравето си на първо място, а то до голяма степен зависи от средата, в която живеем.

Конопът започна да извоюва старата си слава на важен строителен материал в еко-строителната индустрия и може да се окаже от решаващо значение за изграждането на по-устойчиво бъдеще. При миксирането на коноп, вар и вода се  получава така известният конопен бетон, а за неговите свойства може да говорим цял ден.  Топлоизолационните му свойства надвишават двойно тези на тухлените и бетонни стени ( а говорим и за еднаква дебелина). Освен това този бетон акумулира топлината в помещението и я разпределя равномерно. Стените пък поддържат постоянни нива на относителна влажност в сградите, абсорбирайки кондензацията и предотвратявайки мухъла.

 

Материалът е устойчив на огън, изключително ниски температури и не привлича гризачи и насекоми.

Освен това той няма токсични изпарения, а енергийният му разход по време на строителство и експлоатация на сградите е изключително нисък.

Източник: https://cannaroots.bg/%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%b0%d0%b4%d0%b0-%d0%bb%d1%83%d0%b4%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%be-%d0%ba%d1%8a%d1%89%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%be%d1%82-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%be%d0%bf/

Mars Hydro LED Grow Lights
Семена марихуана

Related Articles

Ние и нашите партньори използваме технологии като “Бисквитки” за персонализиране на съдържанието и рекламите, които виждате, както и за да анализираме трафика на сайта. Изберете “Приемам”, за да приемете използването на тези технологии. За повече информация, моля запознайте се с обновените “Политика за Поверителност” и “Политика за Бисквитки” на GRYSTI.COM ПРИЕМАМ ПРОЧЕТИ ОЩЕ