Home Земеделие Канадска компания придоби 150 хил. дка с коноп у нас

Канадска компания придоби 150 хил. дка с коноп у нас

by firstcitizen

Канадска фирма закупи 150 хил. дка с коноп у нас. ICC International Cannabis Corp.  обяви, че е сключила окончателно споразумение за придобиване на 100 % от Balkan Cannabis Corp (BCC). BCC  от своя страната притежава 50% дял в българско дъщерно дружество, което контролира лицензите за производство и износ на коноп. Виден лидер в българската бизнес общност притежава останалите 50% от дъщерното дружество. Чрез българското си дъщерно дружество Balkan Cannabis контролира парцел от 15 000 хектара земя, с възможност за закупуване на допълнителни 15 000 хектара.

Освен в България Balkan Cannabis Corp  конторлира македонските лицензи за отглеждане и добив на канабис, пише изданието Benzinga.

ICC ще използва широката мрежа на Източна Европа, за да се овладее втората вълна на легализация на канабиса в Европа. С множество оперативни офиси, разположени в целия регион, Balkan Cannabis Corp  има за цел да бъде първият двигател в рамките на източноевропейския медицински каннабис и конопения театър. През втората половина на 2018 г. промишлеността на Европа в областта на медицинските изделия от канабис претърпя експоненциален растеж, превишавайки този от предходните пет години.

БЪЛГАРИЯ

Според проучване на Световната банка, 32,33% от земята в България е силно обработваема и представлява уникална възможност за отглеждане на коноп. Размерът на фармацевтичния пазар в България се оценява на над 1,63 млрд. $ годишно.  Страната внася над 85% от фармацевтичните си продукти. Над 33% от българското население е на възраст 55 години или повече, което води до непропорционално повишени случаи на свързани с възрастта заболявания, включително артрит. Известно е, че употребата на медицински канабис и прилагането на продукти от коноп, спомагат за отстраняването на тези условия, допълва Benzinga.

МАКЕДОНИЯ

Чрез дъщерно дружество в Македония, Balkan Cannabis получи ексклузивно споразумение със съществуващо лицензирано съоръжение, което позволява отглеждането, производството и износа на медицински канабис. Лицензираното съоръжение е разположено на парцел от 30 хектара във Валандово, Македония. Валандово е район със селскостопанска история, достъп до квалифицирана агрономическа работна сила, както и обработваема земя и почвени условия. В резултат на близостта си до съседните европейски страни, лицензираният механизъм предоставя значителни възможности за приходи за международния канабис.

Македонското дъщерно дружество на Balkan Cannabis също е получило единствения досега лиценз за добив на канабис в Македония и е в процес на изграждане на първото специално предназначено за страната промишлено съоръжение за добив. Веднъж въведено в експлоатация, съоръжението за добив ще контролира по същество вътрешния македонски пазар за добив, което прави Balkan Cannabis  най-доминиращият играч в региона.

Balkan Cannabis притежава 67% от дъщерното си дружество в Македония, а останалите 33% са контролирани от стратегически регионален партньор. Македонският фармацевтичен пазар се оценява на над 165 млн. $ годишно.

Възстановяващи приходи 

Придобиването на Balkan Cannabis от ICC  допълнително засилва способността на компанията да реализира множество потоци от приходи от европейските медицински пазари на канабис и коноп.

В резултат на това придобиване International Cannabis планира да продължи да преследва материални приходи чрез:

Отглеждането и износът на фармацевтичен медицински канабис в Източна Европа;

Масовото производство и износ на коноп, използвайки местоположението на 15 000 хектара в България;

Разработване и експлоатация на изключителната македонска лицензия за добив;

Продължаващото придобиване на европейски медицински лицензи за канабис и коноп.

Balkan Cannabis притежава опитен управленски екип. Главен изпълнителен директор и съосновател е Стивън Трафа, имащ богат опит в областта на медицинските изделия от канабис и конопа. През 2016 г. г-н Трафа успешно основава напълно вертикално интегрирана ферма, която произвежда, извлича и изнася канабидиол, произведен от конопа (“CBD”). Председателят и съосновател на Balkan Cannabis, Милорад Бойович, е бил главен изпълнителен директор на Jugomontaza Monting, лидер в международната преработваща промишленост.

Придобиването на Balkan Cannabis допълнително подсилва портфолиото на компанията от европейски медицински канабис и конопени активи. През 2017 г. световната медицинска индустрия с канабис бе
оценена на приблизително 15,6 милиарда долара и се очаква да нарасне до 55 милиарда щатски долара.

Източник: https://cannaroots.bg/kanadska-kompania-kono-bulgaria/

You may also like