начало Избор на редактора Д-р Таня Багар: 2 лъжици конопено семе на ден предпазват от мръсния въздух

Д-р Таня Багар: 2 лъжици конопено семе на ден предпазват от мръсния въздух

от firstcitizen

За поредна година, нормите на фините частици във въздуха у нас са критични. Всеобщата паника отново е налице, а явно „усилните“ действия на властите няма да изчистят въздуха и тази година. Предвид характера на Cannaroots, няма как да не Ви представим едно изследване на многоуважаваната експертка д-р Таня Багар върху конопа и възможността му да предпазва от мръсния въздух.

Д-р Таня Багар е микробиолог с докторска степен по биомедицина. Тя е придобила богат научен опит в областта на биотехнологиите, молекулярната биология и клетъчната сигнализация в лаборатории в Словения, Германия и Великобритания. Акцентира обаче върху ендоканабиноидната система и активните вещества от канабис/коноп. Работата й довежда до създаването на Международния институт за канабиноиди (ICANNA), където е главен изпълнителен директор и председател на Експертния съвет. Тя е и заместник-директор и ръководител на научноизследователската и развойна дейност в екологична компания. Декан е на магистърската програма “Екомедицина” във факултета “Алма Матер Европая”.

Според д-р Багар от всички изследвани подходи за свеждане до минимум на ефектите от мръсния въздух, най-ефективната хранителна добавка  е омега-3.

Омега-3 значително понижава възпалението на белите дробове. А най-добрият ефект се получава когато добавката започне да се приема преди или по време на експозицията на фините прахови частици.

Къде смятате може да открием най-много Омега-3?

Мастната киселина значително намалява локалното и системно възпаление, като по този начин лекува и предотвратява замърсяването, предизвикано от здравословни проблеми. Налице е текущ дебат за най-добрия източник на омега-3. Сред кандидатите са риба, семена, ядки, яйца.

Ако погледнем от устойчива гледна точка обаче, изборът е очевиден. Конопът.  Семената на растението са богати на полиненаситени мазнини, протеини, фибри, витамини и минерали.

Маслото е съставено от почти 85 % есенциални мастни киселини. Тоест  предлага най-богатия и най-балансиран естествен източник на Омега-3. В действителност количеството алфа-линоленова в 15 мл (една супена лъжица) масло от конопено семе осигурява повече от дневните изисквания, предложени от FDA.

В допълнение, маслото от конопено семе е с по-ниско съдържание на наситени мастни киселини в сравнение с други сравними масла. То има сред най-високото общо фенолно съдържание и антиоксидантна активност в сравнение с всички останали растителни масла (с изключение на тиквеното). Известно е, че естествените фенолни съединения играят ключова роля за намаляване на риска от рак. Също така облекчаване на системното възпаление, действащо като мощен антиоксидант и насърчаване на елиминирането на свободните радикали.

Макар че е от изключително значение да се намали замърсяването на въздуха, това ще отнеме много време. Жизненоважно е да поемем отговорност за нашето здраве и да предприемем мерки за намаляване на натоварването на заболяването от замърсяването на въздуха, съветва д-р Багар.

Една такава много практична и ефективна мярка е въвеждането на конопени семена и масло в диетата. 2 супени лъжици семена от коноп или една супена лъжица масло дневно ще ни предпази от опустошителните последици на мръсния въздух, категорична е д-р Таня Багар.

Източник: https://cannaroots.bg/konopenoto-seme-predpazva-ot-mrasnia-vazduh/

Mars Hydro LED Grow Lights
Семена марихуана

Related Articles

Ние и нашите партньори използваме технологии като “Бисквитки” за персонализиране на съдържанието и рекламите, които виждате, както и за да анализираме трафика на сайта. Изберете “Приемам”, за да приемете използването на тези технологии. За повече информация, моля запознайте се с обновените “Политика за Поверителност” и “Политика за Бисквитки” на GRYSTI.COM ПРИЕМАМ ПРОЧЕТИ ОЩЕ