Home Избор на редактора 6 причини защо канабисът подмладява

6 причини защо канабисът подмладява

by firstcitizen

Човешкото тяло е уникално със сложността си. Както се опитваме да Ви доказваме, канабисът може да помогне на човешкото тяло – и има много начини да стане, но все пак трябва да започнем някъде. Предлагаме Ви 6 причини защо растението помага да се чувстваме млади, здрави, щастливи и гладни.

  1. Поддържа кожата младежка и блестяща

Някои състояния на кожата могат да бъдат хронични и понякога болезнени за тези, които страдат от тях. Канабисът е пълен с антиоксиданти и способността му да намалява възпалението помага против стареене. Локално приложен, канабисът може да помогне на потребителите с кожни възпаления като екзема или розацея.

  1. Действа като помощник при съня

Добрият сън е безценен. Докато спим, тялото ни се възстановява, подобрява имунната си функция. Без добър сън, човек може да функционира на по-ниско ниво, да се чувства уморен, депресиран, стресиран, да има тъмни кръгове или торбички под очите. Канабисът е древен и естествен начин да успокоите тялото. Сортът Индика действа изключително успокояващо и помага за по-добрия сън.

mahmurluk marihuana kanabis

  1. Облекчаване на болката от артрит

Растението намалява възпаленията. Всеки, който страда от артрит, ще ви каже, че това е едно от най-лошите усещания, които можете да имате. Марихуаната намалява възпалението в ставите и е доказало се ефективно лекарство, независимо дали се приема перорално или локално, за страдащите от артритна болка.

  1. Изгражда силни кости

От 35-годишна възраст, костите в човешкото тяло започват да намаляват плътността си. Това намаляване (наречено остеопороза) води до крехки  кости и в крайна сметка отслабва целият скелет. Въпреки че изследвания досега не са правени върху хора,  учените установяват, че канабидол или КБД помага да се лекуват костите по-бързо.

  1. Повишава креативността и духа

Канабисът увеличава активността на фронталния лоб – тоест помага за креативното мислене? Креативността пък помага на човек да получи някаква цел. Остарявайки, ние постоянно се нуждаем от някаква цел, която да ни движи в живота. Креативните хобита могат да бъдат спасители за поддържането на активен мозък до дълбоки старини.

  1. Помага за поддържане на мозъчната функция

Алцхаймер е инвалидизиращо заболяване на мозъка, което нарушава паметта, мисленето и поведението. Обикновено заболяването се диагностицира при лица над 65-годишна възраст. Канабисът вече  се счита за потенциално лечение на Алцхаймер и е доказано, че забавя деменцията. Според доклад на Alzheimers.Net:

“Много малки дози тетрахидроканабинол (THC), химично вещество, намиращо се в марихуаната, може да забави производството на бета-амилоидни протеини, смятани за отличителен белег и ключов фактор за прогресията на болестта на Алцхаймер. “

Източник: https://cannaroots.bg/6-prichini-zashto-kanabisat-podmladiava/

You may also like