Home Земеделие Еко-продукт от коноп прави революция в добива на петрол

Еко-продукт от коноп прави революция в добива на петрол

by firstcitizen

Природо-щадящо придобиване на петрол може да звучи като оксиморон, но всъщност е много вероятно скоро да бъде факт, при това с помощта на конопа. Нов продукт от компанията Hemp Inc., базирана в Северна Каролина, показва положителни индикации за да направи придобиването на нефт по-зелено.

Вече е финализирана сделка с Quadvo, LLC, водещ доставчик на продукти и екипировка за газовата и петролна индустрия в Аляска. Hemp Inc ще доставя своя продукт, направен с помощта на конопа, чиятo цел е да помага при пробиването на кладенци – DrillWall.

Американците вече садят и обработват коноп законно

DrillWall се използва за да запечатва дупката около свредлото при пробиване на кладенци за нефт и газ. По този начин се предотвратява изтичането на смазочни материали в сондажа, известни в индустрията като порести образувания в земята около сондажния отвор. Самият процес на изтичане се нарича loss circulation material (LCM)  и е опасен за почвите и земята. DrillWall е направен от сърцевината на растенията конаф и коноп. Той е биоразградим, неразтворим във вода и нетоксичен за хората.

“Очакваме с нетърпение работата с ” Quadco “, за да осигурим екологично решение при добивите в  Аляска”, казва президентът на Industrial Hemp Manufacturing COO Дейвид Шмид. Според Института за социални и икономически изследвания в Университета на Аляска – Анкъридж, когато се вземат предвид разходите за държавните приходи от производството на петрол, петролната индустрия представлява почти половината от икономиката на държавата.

„Никога не знаеш на какво ще се натъкнеш, когато пробиваш кладенец. Ако някоя от пукнатините около пробивната дупка се свърже с водоносен хоризонт, то водата и почвата ще се замърсят сериозно от химически смоли и епоксиси, които се използват с конвенционалните методи при пробиване. Това нещо е отрова. Вие дори не го искате на кожата си – да не говорим за питейната вода. Когато се използва кенаф или коноп обаче, те са безвредни“.

Изпълнителният директор на Hemp Inc. Брус Перловин

Перловин допълва, че идеята за DrillWall дошла, след като се натъкнали на проучване, проведено от американските власти, доказващо, че кенафа е едно от най-добре абсорбиращите растения в света, а веднага след него се нарежда конопа. Комбинацията от двете създава пробиваща течност, която може да се пребори с химичните си конкуренти.

Русия налива държавни пари в производството на коноп

Към момента, Hemp Inc.има дълготраен договор за снабдяване с Quadco и още един дистрибутор в Тексас, но но много от големите имена в петролния бизнес и газовата индустрия, вече са закупили DrillWall за тестове, включително Saudi Aramco, the Kuwait Oil Company, Pemex (Mexico), Petrobras (Brazil), ConocoPhillips.

“До 24 месеца ще произвеждаме продукта денонощно предвид голямото търсене. В момента, в който компаниите видят разработката и я тестват, ще я поискат“.

Източник: https://cannaroots.bg/konopa-pravi-revolucia-v-nefta/
 csindy.com

You may also like