начало Избор на редактора Американският институт по рака: Марихуаната убива болестта

Американският институт по рака: Марихуаната убива болестта

от firstcitizen

Ракът убива близо 600 000 американци годишно. Само тази година ще бъдат диагностицирани над 1,6 милиона души. В същото време хиляди изследвания са опитвали да намерят лек за болестта. И все пак, заради стигмата, свързана с марихуаната, това растение е пренебрегвано до голяма степен от правителствата и изследователите като потенциално лекарство – или дори най-важният елемент от лечението.

Сега обаче това е на път да се промени.  Националният институт по рака (NCI) в Сащ публикува доклад на своя уебсайт, в който се казва: “Марихуаната убива рака”. Да, четете правилно – марихуаната убива рака.

Марихуаната се използва от 3 хил. години за лечение

Вече знаем, че растението може да се използва за медицински цели, за да облекчи симптомите на много хронични заболявания. Всъщност марихуаната е била използвана за медицински цели повече от 3000 години.

Потенциалните ползи от билката за хора, живеещи с рак (и други хронични заболявания), включват:

  1. Справяне с гаденето
  2. Стимулиране на апетита
  3. Облекчаване на болката
  4. Подобрен сън

И така, как канабисът убива рака?

В марихуаната се намират 21 химически компонента, които се наричат канабиноиди. Те активират специфични рецептори, намиращи се в цялото тяло, които произвеждат фармакологични ефекти в централната нервна система и имунната система. Това са физиологичните и биохимичните промени в тялото, продуцирани от лекарствата в терапевтична концентрация.

ТХК (делта-9-тетрахидроканабинол) е основната психоактивна съставка, открита в марихуаната. Съществуват обаче и други съединения като канабинол (CBN), канабидиол (CBD), канабихромен (CBC), канабигерол (CBG), тетрахидроканабиварин (THCv) и делта-8-ТХК, които могат да имат фармакологични ефекти. Например, за КБД е известно, че има значителна аналгетична и противовъзпалителна активност.

По време на двугодишно проучване, учени давали различни дози ТХК на мишки и плъхове, с цел да се види реакцията на различните ракови клетки към съставката.

Ето какви са изводите:

Канабиноидите могат да намалят растежа на тумора, причинявайки клетъчна смърт, блокирайки клетъчния растеж и блокирайки развитието на кръвоносните съдове, необходими за растежа на туморите.

Лабораторните тестове върху животни показват, че канабиноидите могат да убиват раковите клетки, докато защитават нормалните клетки.

Канабиноидите могат да предпазват от възпаление на дебелото черво и имат потенциал за намаляване на риска от рак на органа.

Изследването показва, че раковите клетки на черния дроб биват убивани от ТХК.

Mars Hydro LED Grow LightsСемена марихуана

КБД от своя страна пък може да направи химиотерапията по-ефективна, съобщават от Националния онкологичен институт на Щатите.

В заключение, много проучвания показват потенциала на канабиса да лекува рака. За съжаление обаче, малко от тези проучвания са направени върху хора. Официално, има единичкини линични върху хора, така че е твърде рано да се каже дали ефектите ще действат и при нас. Добрата новина е, че вече се работи в тази насока, а темата става все по-интересна за  изследователите.

Източник:https://cannaroots.bg/marihuanata-ubiva-raka/

Mars Hydro LED Grow Lights
Семена марихуана

Related Articles

Ние и нашите партньори използваме технологии като “Бисквитки” за персонализиране на съдържанието и рекламите, които виждате, както и за да анализираме трафика на сайта. Изберете “Приемам”, за да приемете използването на тези технологии. За повече информация, моля запознайте се с обновените “Политика за Поверителност” и “Политика за Бисквитки” на GRYSTI.COM ПРИЕМАМ ПРОЧЕТИ ОЩЕ