начало Избор на редактора Грузия легализира канабиса за лично ползване

Грузия легализира канабиса за лично ползване

от Inna

Конституционният съд на Грузия анулира глобите, наложени до момента на осъдени за употреба на канабис в кавказката страна с мотива, че става дума за „правото им на лично развитие“. Той обаче потвърди, че отглеждането и продажбата на тази дрога остават под ударите на закона, съобщи Франс прес.

В решението си Констутиционният съд провъзгласява, че „да се наказва консумацията на марихуана противоречи на грузинската конституция“.

До момента личното потребление на канабис се наказваше с глоба от около 170 евро, припомня Франс прес.

Конституционният съд уточнява, че употребата на марихуана оправдано се преследва, когато представлява „заплаха за трето лице“, например ако се извършва в „образователни учреждения и някои обществени пространства“.

Грузинското правителство бе упреквано от правозащитници заради, според тях, прекомерно репресивен подход в борбата с наркотиците, припомня Франс прес.

През май хиляди хора демонстрираха в столицата Тбилиси под звуците на електронна музика в знак на протест срещу полицейски акции в дискотеките в рамките на кампания за борба с употребата на наркотици.

Според някои от присъствалите посетители на заведенията полицията е използвала спрямо тях непропорционална сила, а откриването на дрога при обиските е било постановка, разиграна от полицаите.

Източник: http://konop.bg
www.mediapool.bg

Mars Hydro LED Grow Lights
Семена марихуана

Related Articles

Ние и нашите партньори използваме технологии като “Бисквитки” за персонализиране на съдържанието и рекламите, които виждате, както и за да анализираме трафика на сайта. Изберете “Приемам”, за да приемете използването на тези технологии. За повече информация, моля запознайте се с обновените “Политика за Поверителност” и “Политика за Бисквитки” на GRYSTI.COM ПРИЕМАМ ПРОЧЕТИ ОЩЕ