Обикновено мисълта за канабис, . Но тъй като канабисът е легален за медицински цели в Канада от 2001 г. насам, той напълно е променил начина, по който мислим за растението. Много съединения, намерени в растението, се използват за различни медицински процедури, но има необичаен виновник, забравен точно под повърхността на растението, за който е известно, че съдържа съединения, които действат върху тялото ни по начин, който може да лекува някои заболявания – нарича се корен на канабис.

 

Използването на корен от канабис за лечебни свойства датира от времето на римляните и е използвано и нататък в историята. Исторически, употребата на корена е използвана за лечение на подагра, артрит, ставни болки, треска, възпаление, изгаряния на кожата, тежки тумори, раждане, гонорея и инфекция. Важно е да се отбележи, въпреки че се смята, че се отнася до много заболявания, това не е лек за всичко. Историческите сведения за веществата могат да бъдат трудни за архивиране. За щастие съвременната технология позволява да се изследват химичните свойства на корена, което ни позволява да разберем как реагира с тялото ни.

 

Изследванията разкриват много съединения, открити в корена на канабиса, които подкрепят някои от историческите твърдения относно лечебните свойства. Противовъзпалителните свойства на корена са приписани на съединението фриделин. Фриделинът също може да лекува подагра, сифилис, венерически болести и се смята, че е силен антиоксидант. Друго съединение, намерено в коренът, наречено карвон, понастоящем се проучва като възможно за лечение на остеоартрит. Смята се също, че корена притежава антипиретични съединения. С други думи, тези съединения са известни, че лекуват заболявания като треска.

 

Проведени са и проучвания с корена, за да се изследва всяка противоракова активност, но резултатите се оказват слаби. Важно е да се спомене отново,въпреки че някои изследвания са открили светлина в лечебните свойства на корена, той не бива да бъде заместител на ефективно доказано медицинско лечение.

 

В днешно време, с широката забрана на канабиса, използването на растението като цяло е обезкуражаващо за мнозина. Не само е обезкуражаващо за цели общества, но е в сивата зона на научноизследователската дейност. Изследванията за канабис са силно ограничени, тъй като е контролирано вещество, но с проблемите, свързани с изследванията на канабиса, легализирането му в Канада предлага нова надежда за науката.

Източници:.konop.bg

www.rxleaf.com