Home Избор на редактора Конопено вино – само за ценители

Конопено вино – само за ценители

by firstcitizen
Канабис марихуана лечение

Конопено вино – само за ценители

Комбинацията от вино и коноп изглежда като нова мода, изгряла от настъпващата легализация в САЩ. Може би следващата стъпка е да нарежем малко сирене от страни или дори да комбинираме билката с различни ядки. Но знаете ли, че този процес на вникване на коноп във виното е практикуван от хиляди години?
Анестетичният ликьор на Хуа Туо
Ранни записи от династия Хан в Китай показват, че комбинацията от грозде и коноп е била използвана от народни лечители, за да нокаутира пациенти преди операция.
Терапевт под името Хуа Туо (140-208) е обездвижвал свойте пациенти с „конопена пудра за варене“ наречена мафейсан (máfèisàn (麻沸散)), която се разтваряла във вино. Ако неговите обичайни техники на акупунктура и лекарства не решавали проблемите на пациента, терапевтът е трябвало да прибегне до мафейсан и операция.
Конопено вино
Голяма част от развитието на конопеното вино се случил в края на 80те години в Калифорния, където интересното вино е било нещо, което винарите споделяли само помежду си или на частни сбирки. Главно се е произвеждало заедно с розе, в небрандирани бутилки и цената му е била доста висока, ако някой иска да си го купи за лична употреба (разбира се причината е забраната, която искуствено надува стойността, поради риска от конфискуване).
След като стигмата около това божествено растение почти изчезна, а законите в САЩ и не само правят виното много по-достъпно от преди, любителите на винената напитка и конопеното растение имат щастието да комбинират двете свой

удоволствия в един брилянтен продукт.
Мелиса Етъридж- рок изпълнител, китарист и активист – е била нормален конопен потребител, преди да бъде диагностицирана с рак на гърдата през 2004 година. След последвалата химиотерапия тя излязла от сянката и започнала да се бори за правата на хората и канабиса и дори е развила бизнес с конопено вино в партниорство с Greenway Compassionate Relief. Името на нейното вино е „No Label“, а видовете включват сира и гринч.
Как се прави конопено вино?
Винените производители предпочитат да използват билката за направа на пино ноар, шира, каберне, шардоне, гринч и вионие. Конопени сортове имат различни аромати и ефекти и често за направата на виното се използват хибридни сортове, защото чистите индика и сатива могат да имат прекалено силен ефект дори за ветераните ценители.
Ако мислите за малко ганджа и домашна направа на вино, то тогава от сега да знаете, че не е толкова лесно, колкото вкусно. Потапянето на конопени цветове в бутилка вино няма да свърши работа, защото ферментирането на виното е това, което извлича съставките (ТХК, КБД и други) от растението във виното.
Производителите са приели за стандарт да слагат 1 паунд ( 450 грама ) за една бъчва вино, в която се случва процесът на сливане на конопеното растение с благата напитка.
Ефектът на конопеното вино се води за доста по-силен от този на конопените хранителни продукти, а комбинацията от коноп и алкохол създава специфично и уникално опиянение.

Наздраве!

ПП: Преди повече от половин век в Бяла Слатина са накисвали цветовете на конопа в бялото вино. Тъй разправят старците.

Източници:http://konop.bg
www.thestonerscookbook.com

You may also like