Home Земеделие Микроби антидепресанти в почвата: Как земята ни прави щастливи

Микроби антидепресанти в почвата: Как земята ни прави щастливи

by firstcitizen
Канабис марихуана лечение

“Прозак” може би не е единственият начин да се справите със сериозните си тревоги. Доказано е, че някои микроби в почвата имат подобни ефекти върху мозъка и са без странични ефекти, освен това към тях не се развива зависимост. Научете се как да „впрегнете“ природните антидепресанти в почвата и станете по-щастливи и по-здрави. Прочетете и ще видите как мръсотията може да ви направи щастливи.

Природните лекарства се използват още от незапомнени времена. Те са включвали лек за почти всички физически заболявания, в това число психическите и емоционални разстройства. Древните лечители не са знаели защо нещо помага, а просто, че го прави. Съвременните учени са разкрили тайната на много медицински растения и приложението им, но едва в последно време откриват лекове, които са били известни преди и все още са част от природния жизнен цикъл. Почвените микроби и човешкото здраве сега имат категорична връзка, която е била изучена и потвърдена.

Почвените микроби и човешкото здраве

Знаехте ли, че има природен антидепресант в почвата? Вярно е. Mycobacteriumvaccae е вещество в процес на проучванеи наистина беше открито, че отразява ефекта върху невроните, който лекарствата като “ Прозак” оказват. Бактерията е открита в почвата и може да стимулира синтеза на серотонин, който ви прави по-спокойни и по-щастливи. Изследванията са проведени на болни от рак пациенти и са доказали по-добро качество на живот и по-малко стрес.

Липсата на серотонин се свързва с депресия, ярост, обсесивно-компулсивно разстройство и биполярно разстройство. Бактерията е природен антидепресант в почвата и няма вредни ефекти върху здравето.  Тези микроби антидепресанти в почвата могат да се използват много лесно, все едно просто си играете в калта.

Повечето запалени градинари ще ви кажат, че техните градини са „щастливите им места“ и че самият физически акт на градинарство намалява стреса и повдига духа. Фактът, че има някаква наука зад това добавя допълнителна достоверност към твърденията на тези хора, пристрастени към градинарството. Съществуването на бактерии антидепресанти в почвата не е изненада за много от нас, които лично са изпитали този феномен.  За щастливият градинар подкрепянето му с научни данни е прекрасно, а не шокиращо.

Микробите антидепресанти в почвата се считат също и за подобрители на познавателните функции, болестта на Крон и дори ревматоиден артрит.

Как мръсотията ви прави щастливи?

Микробите антидепресанти в почвата повишават нивата на цитокин и като резултат от това се повишават и нивата на серотонин. Бактерията е била тествана върху плъхове чрез инжектиране и чрез поглъщане. Резултатът бил повишена познавателна способност, намаляване на стреса и по-добра концентрация при изпълнение на задачите, в сравнение с контролната група.

Градинарите, вдишали бактерията, имат локален контакт с нея и тя се разпространява по дихателните им пътища, когато има прекъсване или друг начин за проникване на инфекцията. Природните ефекти от бактериите антидепресанти в почвата могат да се усетят до 3 седмици, ако направените експерименти с плъхове могат да се използват като някакъв индикатор. Затова излизайте навън да играете в калта и да подобрите настроението си и живота си.

~ Помогни „Завръщане към природата“ да достигне до повече хора, като споделиш статията с приятели и познати. ~

Източници:http://back2nature.rocks
Gardening know how

Преводач: Ива Стаменова

You may also like