начало Психеделици Магически гъби

Магически гъби

от admin
Канабис марихуана лечение CBD THC

Магически гъби (на английски – magic mushrooms, shrooms) e колективен термин за гъбите, които притежават психоактивни качества. Те могат да предизвикат халюцинации и други промени във възприятията чрез активните си съставки псилоцибин и псилоцин. Затова магическите гъби и по-точно споменатите вече вещества се причисляват към групата на халюциногените.

Халюциногените са разнообразен клас химични вещества. Те могат да бъдат групирани според химическата им структура в три главни групи: индолалкиламини или триптамини (LSD, псилоцибин и псилоцин), фенетиламини (мескалин и MDMA) и канабиноиди.

Магическите гъби и части от тях могат да се ядат свежи или сушени. Могат също да се използват за правене на чай. Понякога се поднасят с храната.

„Пътуване“ или trip са думи, с които се означават ефектите от употребата на халюциногени. Краткосрочните ефекти включват промяна на настоящите емоции, зрителни халюцинации, изопачаване и понякога пълна промяна на възприятията за време и пространство. Сред рисковете са така наречения „bad trip”, флашбекове, гадене и болки в стомаха. Също така е възможно магическите гъби да бъдат объркани с някой отровен вид.

Когато веществото се приеме отново скоро след като е било употребено, ефектите от него са незначителни. Употребяващият не изпитва необходимост от повишаване на количеството за получаване на същия ефект при приемане след по-дълъг период без употреба. Вероятността за развитие на зависимост към магически гъби не е голяма.

Псилоцинът и псилоцибинът са контролирани вещества, включени в Списък 1 на Конвенцията за психотропни вещества на ООН от 1971 година. Въпреки това контролът върху самите гъби, които съдържат тези вещества, се интерпретира по различни начини в Европа. В някои страни законът изрично включва гъбите в забранителните списъци и забранява тяхната продажба или притежание. В други държави те просто се третират по същият начин както и самите халюциногенни вещества. В някои страни се взима предвид с какво намерение се отглеждат или разпространяват и в какво състояние са (пресни или изсушени, или обработени по някакъв друг начин). В България веществата псилоцин и псилоцибин са включени в списъка със забранените вещества, но самите гъби не присъстват в него.

КРЕДИТ: drugsinfo-bg.org

Mars Hydro LED Grow Lights
Семена марихуана

Related Articles

Ние и нашите партньори използваме технологии като “Бисквитки” за персонализиране на съдържанието и рекламите, които виждате, както и за да анализираме трафика на сайта. Изберете “Приемам”, за да приемете използването на тези технологии. За повече информация, моля запознайте се с обновените “Политика за Поверителност” и “Политика за Бисквитки” на GRYSTI.COM ПРИЕМАМ ПРОЧЕТИ ОЩЕ