Home Марихуана Конопът (марихуана) спасява от рак като действа само на увредените клетки

Конопът (марихуана) спасява от рак като действа само на увредените клетки

by admin
Канабис марихуана лечение CBD THC

С редовната употреба на масло от коноп, тази смарагднозелена течност, ще осигурите безпроблемна работа на клетките. Благодарение на своя уникален състав маслото от коноп действа благотворно и лечебно – предпазва от заболявания на сърцето и кръвоносните съдове, повишава издръжливостта, витализира тялото, ускорява зарастването на раните, намалява възпаленията, подобрява имунитета.

Конопът е храна, лекарство, енергия, облекло, фураж

Представете си билка, която може да задоволи всички човешки нужди. Билка, която може да се използва като храна, лекарства, енергия, за дрехи, строителни материали, дори и като фураж. Всичко това е възможно благодарение на общопознатата „табу“ билка – коноп, известна и като канабис или марихуана.

Индустриалният коноп съдържа нисък процент на психоактивното вещество ТНС (Tetrahydrocannabinol) и няма опияняващо действие. Неговите влакна, семена и масло са много лековити. За разлика от него, индийският коноп (канабис) съдържа висок процент на ТНС и се използва като наркотик със силно психоактивно действие.

Марихуана се наричат изсушените (и понякога обработени) женски (съцветия) на някои видове коноп (Cannabis), когато са предназначени за употреба от човека с оглед на психоактивното им въздействие.
Конопът е с перфектно съотношение на ненаситени мастни киселини.

Семената от коноп са изключително здравословни. Конопът може да расте навсякъде, от сухата Сахара до студената Скандинавия и ако не е забранен да се отглежда, би било идеално решение на проблемите с глада в света.
Може да се използва суров, пържен, смлян и под формата на масло. Семената от коноп са богат източник на всички 20 аминокиселини, включително и 9 есенциални, които организмът не може да произвежда. Конопът съдържа витамин А, В1, В2, В3, В6, С, D и Е.
Това е единственото растително масло, което съдържа в идеално съотношение ненаситени мастни киселини, линолова, линоленова и гама-линоленова киселина. Има перфектно съотношение на омега-3 и омега-6-киселини, които предпазват от сърдечно-съдови заболявания.
За човешкия метаболизъм е оптимално съотношението на мастни киселини 1:3 (една част линоленова киселина /омега-3 и три части линолова киселина / омега-6), които можем да намерим само в маслото от коноп.
Само от 10 до 20 г конопово масло отговаря на ежедневните нужди на тези две есенциални мастни киселини.

Идеален състав на конопеното масло

Семената от коноп са най-богатият известен източник на полиненаситени мастни киселини. Благодарение на високото съдържание на многократно ненаситени мастни киселини – 75 на сто, маслото от коноп има перфектен състав, който е идеален за човешкото тяло. В масла с наситени мастни киселини повечето мазнини се „разбиват“, частично се превръщат в енергия за човешкото тяло, а частично се натрупват в мастните клетки (холестерол).
Ненаситените мастни киселини играят важната роля при синтеза на важни хормони, поддържат имунитета и подобряват метаболизма на клетките. Поради отсъствието на двата вида холестерол и трансмасни киселини, маслото от коноп балансира липидите в кръвта и така организмът се предпазва от атеросклероза, сърдечни и мозъчни удари. Семената от коноп подсилват имунитета на организма, намаляват холестерола и предпазват кръвоносните съдове.
Той е богат източник на фитонутриенти, които предпазват имунитета, кръвоносните съдове, клетките и много органи. Лесно смилаем е и не предизвиква подуване на корема и газове.

Масло от коноп, рак

Консумацията на конопено масло помага за предотвратяване на високото ниво на холестерола и високото кръвно налягане, повишава издръжливостта, витализира тялото, ускорява зарастването на раните, намалява възпаленията, подобрява имунитета, намаляват болката и отока при артрит, облекчава ПМС, лекува бактериални инфекции и засилва функциите на мозъка. Използва се и за болни от СПИН, глаукома, астма, епилепсия.
Ако сте на специална терапия или лечение, което забранява вземане омега-3, омега-6 или гама-линоленова киселина или ако сте на имуносупресивна терапия, преди да започнете да приемате конопово масло, потърсете консултация с Вашия лекар.

Коноп при акне

Поради своите хранителни свойства, маслото от коноп е идеално за грижа за косата и кожата. Изследванията показват положително въздействие на конопеното масло при възпаления на кожата и облекчаване на сърбежа и лющенето на кожата.

Масло от коноп за отслабване

Гама-линоленова киселина от конопеното масло доказано действа за намаляване на наднорменото тегло.

Конопът и нервната система

Конопеното масло силно подобрява цялостната нервна система и така помага при предотвратяване на заболявания на нервите, причинени от диабета.

Високо кръвно налягане, сърдечни заболявания

Конопеното масло действа балансиращо – понижава кръвното налягане и помага за предотвратяване сърдечни заболявания.

Неприятни симптоми при менопауза

Жените говорят за видими подобрения на неприятните симптоми на менопаузата.

Очни заболявания

Конопът помага при „сухота в очите“ и „синдрома на сухота в устата“.

Ревматоиден артрит

Гама-линоленова киселина може да намали възпалението на ставите, отичането и сутрешната скованост.

Алкохолизъм и коноп

Конопеното масло може да намали зависимостта от алкохол и предотвратява увреждането на черния дроб.

Конопът лекува язва

Изследванията показват, че гама-линоленова киселина има свойства, които са ефективни срещу язва.

КОНОП СРЕЩУ РАК

Днес се провеждат различни изследвания за влиянието на гама-линоленова киселина върху различни видове рак. Лабораторни експерименти са показали, че тази киселина унищожава раковите клетки, без да навреди на здравите клетки, което не е така с химиотерапията. Омега 6 мастните киселини забавят растежа на различни клетки на рак в лаборатория, а в организма забавя растежа на туморните клетки. Гама-линоленова киселина се смята, че е полезна при рак на гърдата. Когато е с добър метаболизъм, тялото само създава гама-линоленова киселина.
Омега-6-мастната киселина присъства в храната, предимно в растителните масла за разлика от гама-линоленова киселина, която в храната присъства в много малки количества. Известно е, че организмът на диабетиците не може да създаде гама-линоленова киселина от линолната киселина, затова е желателно да се вземат хранителни добавки за по-добро действие на нервната система и за да се предотврати заболяването на нервите поради захарната болест. Трудности в превръщането на омега-6-мастни киселини в гама-линоленова киселина също има при възрастните и при хората, които редовно консумират алкохол.

Има ли индустриалният коноп опияняващо действие?

Семената от индустриалния коноп съдържат малки количества ТНС (Tetrahydrocannabinol). Влакната и зърната на конопа, за разлика от хашиша или индийския коноп, не могат да се използват за злоупотребява за производство на наркотици, поради ниското съдържание на психоактивни компоненти (ТНС). Ниската концентрация на ТНС (0,3 на сто) в индустриалния коноп позволява напълно легални използване на зърното и на маслото от коноп.

Какво съдържа маслото от коноп?

В маслото от коноп се съдържат повече аминокиселини (протеини), отколкото в млякото, месото и яйцата. Конопът е пълноценен източник на протеини – много по-балансирани, отколкото при соевините продукти
Конопът съдържа всички важни омега-мазнини необходими за човешкото здраве, няколко пъти повече омега-3-мастни киселини, отколкото всяка риба, осигурява повече енергия, отколкото енергийните напитки – без захар и с по-малко наситени мастни киселини.
Конопът е подходящ за тези, които не могат да ядат глутен, захар, мляко и месо.

Как се използва маслото от коноп?

Студено цедено конопено масло има приятен и нежен аромат на орех. Най-добър ефект има, ако се ползва директно, т.е. ако всеки ден се вземат 2 до 4 супени лъжици. С оглед на това, че е изключително добре за кожните заболявания, може да се нанася директно върху кожата. При намазване на кожата, ще видите, че е достатъчно да поставите малко количество, тъй като лесно се абсорбира и след нанасянето кожата става гладка и мека.
Маслото също може да се консумира в салати, като добавка в айрана и различни ястия, при условие че не се обработва термично, защото така се унищожават всички важни съставки.

Историята на конопа

Счита се, че е първата билка, която човекът е засадил в Китай преди повече от 10,000 години. Лековитостта на конопа е известна хиляди години. Гръцкият автор Плиний и още някои автори споменават използването на коноп за намаляване на болката. Конопът е бил толкова важен, че Рим и Картаген се борили за надмощие над пазара на коноп.
В миналото от конопа се е произвеждала хартия, качествено спално бельо, дрехи, дори и оръжия. До миналия век конопът е бил много успешна култура, докато мощните фармацевтични компании чрез американско политическо лоби в 30-те години, решили да сложат край на този природен лек и да се преборят за неговата забрана.

Индийски коноп (марихуана)

Индийският коноп съдържа висок процент на ТНС (Tetrahydrocannabinol). Колкото и да е спорен ТНС, много изследвания доказват неговото терапевтично значение. Изследванията показват, че ТНС може да се използва за лечение на: рак, СПИН, глаукома, множествена склероза, Паркинсон и Алцхаймер, анорексия, автоимунни заболявания, Епилепсия, астма, психични нарушения.

Конопът – билка на бъдещето?

Конопът е идеална билка за тези, които искат да живеят в съответствие с природата. Смята се, че има повече от 20,000 възможни начини за използване на влакната и семената от коноп. От тази билка може да се прави биогориво, екопластика, строителни материали, бои, хартия и тъкани. От конопа се получава 4 пъти повече хартия, отколкото от същото количество дърва. Конопът може да даде 250 процента повече фибри, отколкото памука, с по-ниска консумация на вода и 60 на сто повече фибри, отколкото лена, на една и съща площ. Когато от коноп би се създала пластмаса, тя веднага би се разградила за разлика от петролните деривати.

Конопът носи много възможности, които биха означавали много за хората и за опазването на околната среда, но за съжаление, е и остава забранена билка.

КРЕДИТ: e-zdravey.com

You may also like