Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Fruit punch auto vs Critical 2.0 Xl auto

Семена марихуана
Аватар
GreenD
Нов Градинар
Нов Градинар
Has thanked: 1 time
Been thanked: 15 times

Здравейте компанията цветята вървят прекрасно за сега,лампата този път е малко по-високо за да не опърли върховете
IMG_20190127_121042.jpg
IMG_20190127_121050.jpg
леко разтворени с превръзване.Пръскани с нано и к-амито и останалото от биоканна
Аватар
GreenD
Нов Градинар
Нов Градинар

Здравейте,дайте съвет за отново пожълтяли листа по върховете.Пробвах всичко но явно пх то ми играе някви номера.
IMG_20190129_233433.jpg
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

GreenD написа: 27 Яну 2019, 12:14 Здравейте компанията цветята вървят прекрасно за сега,лампата този път е малко по-високо за да не опърли върховетеIMG_20190127_121042.jpgIMG_20190127_121050.jpg леко разтворени с превръзване.Пръскани с нано и к-амито и останалото от биоканна
Mного се радвам, че ползваш индор алеопатия . ( симбиози и комбинации между растения) Аз също съм ползвал алеопатията индор за да ми гони вредителите, а босилека и другите билки изпускат газове, които освен, че гонят вредителите, а и стимулират растенията да се развиват по пищно. Кефя ти се, как си направил нещата :)
GreenD написа: Здравейте,дайте съвет за отново пожълтяли листа по върховете.Пробвах всичко но явно пх то ми играе някви номера.
IMG_20190129_233433.jpg
Даваш ли им Калии? Сподели с какво си ги поливал и торил последните няколко пъти. Това ми прилича на много начална форма на магнезиев дефицит. Дай снимка в цял план на цялото растение, защото искам да видя цялото растение, а не само проблема. Пръсни ги листно с 5 гр Nano Breathe / 1 литър престояла вода за да няма хлор. ( но на теб 1 литър разствор ще ти е много за китките, съобрази да си разтвориш Нано, колкото ще ползваш ; примерно 1 грам Nano Breathe на 200 мл престояла вода. 200 мл ще ти стигнат да ги окъпеш яката) . Nano Breathe на BetterOrganix ще им даде Cal, Mag, Fe и CO2. Желязото е много добра комбинация с Калция и Магнезия!
На какъв режим ги вегетираш 20/4 ? На кой ден вегетация са? Ако режима е повече от 18/6 е нормално първо калция да ти се изчерпва в почвата заради интензивната фотосинтеза. То и при 18/6 е нормално да се изчерпва първо калция в почвата, ако ги вегетираш по-продължително време и не си добавил предварително калции в почвата.

Провери си pH на почвата, защото може заради леко по-ниско pH да ти прави този проблеми.

Не винаги е така, защото понякога се получава от изменение на pH на почвата, но в повечето случай.

Жълтее ли върха на растението = недостиг на желязо
Жълтее ли средата на растението = недостиг на калции и магнезии
Жълтее ли долната част на растението = недостиг на азот

Освен, че се гледа цялото растение, а не само едно листо, но е много важно дали жълтеенето за почва от върха на листото или от централната му част към върха, защото са различни проблеми.

Желязо (Fe) Желязото е от съществено значение за синтезата на хлорофила, така че дефицитът предизвиква пожълтяване между листовите вени. Рядко е за почвите да липсва желязо, но растенията може да не са в състояние да ги абсорбират в алкални почви и почви с високи нива на наличен фосфор, манган и цинк.

Магнезий (Mg) Е основната част от хлорофила, толкова важно за фотосинтеза, симптомите на дефицит са подобни на дефицит на калий.

Калий (К) За разлика от другите основни елементи, калият не участва в метаболизма, но участва в образуването на въглехидрати и протеини, допринася за фотосинтезата и регулира вътрешната влага чрез отваряне и затваряне на порите за обмен на газ.(стомата) Недостигът на калий може да причини пожълтяване между листовите вени, заклещен растеж и отслабване. Калият е особено важен за формирането на плодове с високи калиеви почви, които произвеждат по-големи, по-добре оцветени плодове с по-висока концентрация на захар. Първоначално калиевите торове са били направени чрез накисване на дървесна пепел в саксия и изпаряване, за да останат бели остатъци. Днес по-голямата част от търговската калиева пепел се добива от изпарения под земната повърхност, защото има малки количества в оборския тор.

Три интересни и полезни теми за четене от сайта на Гръсти:
Основни макро хранителни вещества от въздуха, водата и почвата
Микро хранителни вещества
Влиянието на рН

Успех с проекта.
Аватар
GreenD
Нов Градинар
Нов Градинар

Много бърз и изчерпателен отговор,е баси и манияците.Та на въпроса: поливани са последно онзи ден демек пон. вечер с biocanna root, Advanced cal,mag+fe.
таб.Со2 1.6g. на 10л.
Betterorg - kamino
Biobizzz- Alg-a-mic
Гледам да правя поливки с основните торове (поливка-вода-поливка) или торене два пъти на седмица при общо три такива.Почвата този път е на биобзз Лайт микс за да е по-лека но пак проблем.Както и да е режимите е от до 20/4 винаги ги карам така и на около три седмици.
IMG_20190127_204058.jpg
IMG_20190130_090109.jpg
гадно е че са на пусната лампа но няма как в този момент.Но забелязах че се е влошило положението от вчера
Прикачени файлове
IMG_20190130_090032.jpg
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Супер са, ще се оправят, не ги мисли. Ще им помогне Калция, Магнезия и Желязото от Advanced Nutrients Sensical Cal-Mag Xtra.
Обаче им дай с нещо Калии следващия път. (виж из торовете, които имаш някоя с Калии)
BioRHIZOTONIC-ка го спри! След 20 ден вегеция не го давай. ( както и root juice на biobizz, както и bioroot на general organic не трябва да се дава след 20 дни вегетация ) Това са си мой схващания не те ангажирам с тях. Просто стават проблеми и обърквания с растенията от коренните хормони и стимулацията им. Ти какво искаш сега корени или разклонения с листна маса? (те нещата са свързани и каквото е долу това е и горе, но все пак Ти стимулираш развитието на едното или другото) Според мен, от стимулация на корените вече нямат нужда те са запълнили саксиите. Ако искаш да стимулираш още корените в напреднала фаза по-добре им дай кокосова вода. Кликни тук за информация за кокосовата вода
Не ти трябват торове за корени вече... подготвяй цъфтежаната храна. Скоро автоматите ще почнат цъфтежа. Като оправиш проблема почвай с леки промени в храната още от сега. Примерно дай им цъфтежна тор, но в ниски дозировки, колкото растенията да се запознаят от сега с храната за цъфтежа. Аз започвам промени в торенето още през вегртацията или по-точно 2 седмици преди цъфтежа и храната я променям изцяло и плавно до 2-та седмица цъфтеж.

Имаш ли нещо с Калии да им дадеш? Аз нещо в последно време съм станал фен на Сярата и давам на растенията Сяра през голям интервал переодично в ниски дозировки. (за Сяра ползвам собствената си урина като разредя 1 част урина : 30 части престояла вода това е нормалната доза, а ниска доза е 1 част урина : 100 части престояла вода) Дори веднъж да им дадеш ниска дозировка Сяра във вегетацията и веднъж в цъфтежа, и ще останеш много доволен.

Вдигни няколко см лампите на горе, няколко листа са почнали да "се назъбват" от лек начален топлинен стрес.

Biobiz light mix biobizz почвата не си заслужава парите. Последния половин чувал light mix и all mix вися в мазата ми 2-3 години преди да я смеся с някакъв домашен почвен микс. Просто домашните почвени миксове стваха по-добри и този изобщо не го ползвах. Дори още първият ми домашен почвен микс беше по-добър от на биобиз.Тези готовите почви на биобиз ги забрави, не си заслужават парите. 20 лева за 20 литра чувалче в което са му сложили торф, перлит, чкч и малко гуано. Light mix на biobizz ползвах единственно за разсад да стартирам в нея семките, че се притеснявах да не ги изгоря. Light mix е бедна и трябва да добавяш ти храната.
Да речем, че в Light mix-а има храна за 2 седмици в all mix има за 4 седмици храна, НО това не е така. С на биобиз почвата винаги са ми тръгвали много скоро дефицити и проблеми. Дали растеняита са били много "хищни" или светлината е идвала много и са яли като луди, незнам, но знам, че биобиз почвата ми даваше проблеми и дефицити! Защо спрях да ползвам биобиз? От биобиз са направили така, че да нямаш проблеми и да не страдат растенията трябва да си купиш цялата им серия с торове, защото умишлено са сложили един елемнт в едната туба, а друг в другата туба... бизнес. Не можеш да минеш само с try pack +1-2 неща, а трябва всичко.
При почвите на биобиз винаги съм имал недостиг първо на магнезия и то много скоро, след което почваха недостици на азот и ти говоря за случай на под 14 дни от разпукване, а уж имат храна поне за 2 седмици...

В момента в който започнеш да си правиш сам почвените миксове ще се родиш! Всъщност е много забавно и приятно да си изцапаш ръцете с почва, поне мен ме успокоява и ми доставя радост по някакъв начин. Микроби антидепресанти в почвата: Как земята ни прави щастливи ( кликни ако искаш да прочетеш) Дори да ползваш само чернозем, чкч и кокос (кокосова тухла) ще си много по-доволен от колкото с биобизз почвите. Като няма горна граница за домашните почвени миксове, ако вече искаш, занимава ти се повече и ти се влагат повече средства, можеш да добавиш малко компост (защо не домашен компост правен от теб - ще е чук! ) , малко разнообразна почва, малко гуано, чкч от български производител, керамизит и т.н., но това допълнитено ти оскъпява почвата, но я прави униКАЛна.
За 50 лева за компоненти и малкожелание за изцапване на ръцете, можеш да си забъркаш 300+ литра уникален почвен микс, която не можеш да си я купиш от никъде и с пари. Такива почвени миксове не проават никъде, колкото и пари да имате.
Домашен компост да добавиш, пак ще си по-доволен от биобиз почвите!!! Всъщност домашният компост изобщо не е за подценяване. (боклука ти става черно злато... ) Който е пробвал да компостира 1 и е ползвал собственият си компост дори веднъж, след това е продължил да компостира цял живот. Както искаш така ме разбирай.
КОМПОСТ, КОМПОСТ и отново КОМПОСТ !!!!! (кликни тук ако искаш да прочетеш повече)

Това ми е цел - СУПЕР ПОЧВИ или по-точно да създам жива земя, след което да поливам само и единственно с вода. Вече е тествано аутдор при растения торени 1 път еднократно с коприва, бактерии и меласа, и след това само на вода. Добива беше повече от приличен, чак бях изненадан и очуден, колко много са пуснали, при положение, че не са торени допълнително, а само поливани с вода. (Сигурно с допълнитено торене щеше да пуснат повече, но нямаше смисъл, защото добива беше много добър, нямаше нужда от повече.) Но вкуса, аромата и силата станаха епични.

Истината е в живата и здрава почва. Или правите здрави, живи, хубави и разнообразни почвени смеси и забравяте за торенето или ползвате бедни почви и давате всичко вие по колкото прецените.
Не снимай растнията със светкавица в тъмната фаза. (те твойте са автоматици, но все пак избядвай да го правиш)
Аватар
GreenD
Нов Градинар
Нов Градинар

Да братле пробвах с направена почва но за индора не съм доволен и ще ти кажа защо.Хваща един мухъл или по-точно плесен и затова не я предпочитам.Но както и да и за аутдора си правя но вътре не.На другата поливка-вода-поливка ще добавя и еротиката която ми остана от предният гроу и спирам корените. И без тва критикала вече цъфти и започвам с блоома....Но не спомена за ph одеве измерих и показа ph8 и се чудя данеби да не го свалям ,гледах че плагрон имат био продукт или нещо друго.Кажи ако има нещо домашно което да приготвя
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Брат, аз индор от няколко години на сам карам само с домашно направена почва и съм многoдоволен, по-точно съм много по-доволен от домашният почвени микс в сравнение с купешките. Какво да се надявам на биобиз да ми сложат кокос или нещо друго в почвата, като си го добавям аз. Една буца кокос е 2-3 лева. (6-7 литра кокос става) Един чувал с чкч от български производител е 10-15 лева (50+литра), гуаното е 20 лева килото. (примерно на една саксия 10 литра слагаш по 50 грама гуано в почвата) Аз винаги мога да добава повече кокос, гуано и чкч в саксията, но това биобиз няма да го направят. Защо да им давам 20 лева за 20 литра почва, като после ще ми прави проблеми тази почва и ще трябва да я обогатявам ?
Както казах дори само да смесиш 50% чернозем и 50% кокос пак ще си по-доволен в сравнение с почвите на биобиз .
Изобщо забравих за купешките почви индор в момента в които почнах да си забърквам сам почвените миксове. Пък за компоста да не говорим, че компоста е истината.

Ти сигурен ли си, че си хващал кофти мухали по почвата? Много хора бъркат колония с полезни почвени бактерии и гъбна микориза с мухал. Може и мухал/плесен да е било, само ти си знаеш. Домашната почвата можеш да си я стерилизираш преди да я ползваш (било то във фурната или с вряла вода/пара и така нито има семена на плевели, нито вредители (буболечки) и техни ларви, и яйца, нито има вредни патогени (вредни гъби и бактерии), нито нищо, защото е стерилна .
Аз просто ползвам друга стратегия, като инокулирам предварително с полезни почвени бактерии и оставя полезните бактерии да се развиват и да доминират в почвата няколко месеца преди да сложа растенията в нея. Така бактериите са преборили повечето вредни зарази в почвата. В същото време полезните бактерии "работят" и "смилат" всички хранителни вещества в още по-лесна усвоима форма за растенията. (Мляно от бактерия, колко по-сдъвкано да бъде?) Почвата става с доминиращи полезни бактерии и не позволяват развитието на бъдещи вредни патогени, просто защото положителните са превзели всичко и доминират, а новия патоген тепърва трябва да "колонизира" при вече завзета и силно изградена територия и среда. В същото време ако съм ползвал азотофиксиращи бактерии те фиксират азота от атмосферата в почвата. (генератор на азот, които работи още преди да съм сложил растенията в почвата) Почвата за няколко месеца се е "наместила" и полезни бактерии само чакат някое растение за да сключат симбиоза с него и в момента в който сложа кълн/растение в тази почва заразявам и с полезни почвени гъби (микориза) и с други полезни почвени бактерии. Така се сключва много силна симбиоза между висши растения с полезни почвени гъби (ендо и екто микориза) и микроорганизми (Бактерии). Гъбите дават фосфати на растенията в замяна за захари, а захари давам много лесно с 1 супена лъжица меласа на 5 литра престояла вода торя едновремено растението, гъбите и бактериите. В този случай аз не стелизирам, а създавам жива почва и биосреда, която е не гостоприемна за вредни патогени.

Ти домашната почва стерилизира ли я преди да я ползваш?
По-вероятно е спора на плесента да дойде по въздуха и да ти зарази почвата, от колкото да ти тръгне зараза, ако си направил стерилизация на почвата преди това.

Съвет от мен, ако копаеш почва от гората, полето, градината или някъде другаде и ще я ползваш тази почва, но няма да я стерилизираш, тогава се огледай в околната среда и виж има ли на близо болни растения, или е пълно със здрави растения. Така с един поглед можеш да разбереш дали копаеш патоген или полезни бактерии. Има места сред Природата които са болни и направо горите умират и се сещаш, какво се случва ако вземеш почва от там. Има места сред Природата където е пълно с полезни бактерии и гъби, и гъмжи от живот все едно си в Аватар. (стари дървета, под тях млади дървета, храстчета, тревички, мъхове, килим от бактерии и т.н.) и с малко почва от там растенията се развиват невероятно. Вярно не можеш да знаеш, какво има на микробиологично ниво без анализ, но дори с поглед сред природата можеш да се досетиш какво копаеш в момента. НО това не винаги е фактор, защото в дивото може да има на едно място и полезни и вредни бактерии или гъби.

За pH сега споделяш, че си го измерил и е 8. Ти какво измери? Изтичащата вода в саксиите или pH-то на самата почва? С лимон можеш да смъкнеш pH, но за повече единици иска повече сок от лимон и честно не си е работа да се занимаваш с лимони....защото това е за краткосрочни ефекти. Ако смъкнеш с лимон пх-то на даден разствор и го оставиш за 24 часа (примерно ти е останало малко в шишешто с което си поливал), след 24 часа отново ще се е покачило pH. Сега си помисли, колко ефект има това върху почвата. (временен) Другият ти вариант е да си купуваш препарати за смъкване на pH, след което да промиваш с пониско pH, че да намалиш цялостно pH на почвата, но това си е лекуване на симптона, а не на причината . Каква е причината? Най-вероятно някой от торовете, които ползваш повишава много pH. Аз какво бих направил? Бих спрял изкуствените торове и бих дал 2 мл К+Амино na 1 литър престояла вода за да могат бактериите да намалят pH на цялата почва по естествен начин. Бактериите работят по-бавно, но по-добър начин. Но това съм си аз, а ти си ти и си решаваш сам какво да си правиш. Като искаш можеш да си купиш pH down и да си смъкнеш pH.
Поливам с вода с 8.5 pH и (не съветвам никой да го прави това! ) от всякъде по всяка логика растенията ми трябва да страдат, но те се развиват много добре. Нито индор растенията показваха проблем, нито аутдор растенията показваха проблем, нито другите видове растения (салати, ягоди, тикви и т.н.) показваха проблем Защо? Защото почвата ми е жива и пълна с живот, и полезните бактерии играят ролята на буфер и ми коригират проблема, не само този, а и много други. Самите бактерии, които са изградили симбиоза с растенията си изграждат една биосфера в почвата, която я правят с едно pH в която най-добре да се развиват бактериите и растенията. Бактериите и растенията сами го регулират за да могат да се развиват по-добре в тази почва изменят pH в най-доброто за тяхното развитие. (дефакто променят самата среда) Това се случва и в самата Природа, примерно някой дървета изменят pH на почвата за да могат да се развиват най-добре, защото това pH е оптиалното за техният вид, и в същото време да не може да се развиват други растения (други видове дървета) в техният район, или изменят pHза да го направят приемливо за развитието на микориза (гъби) с които да сключат симбиоза.

П.П. Да не забравяме, че Света не е стерилен и около нас е пълно с бактерии и спори на гъби. Те са навсякъде - във въздуха, във водата, във всяка локва, в стайния прах, в дъждовните капки и другаде. Дори във вашия собствен дъх и слюнка има бактерии и в този ред на мисли стерилноста е сложно нещо. Както спори на мухал, така и полен можеш да пренесеш случайно с дрехите си след като се връщаш във вкъщи. Докато полена е нетраен, то спорите на повечето плесени и вредни гъби могат да живеят 2 години без да се развиват и преподновяват, а някой спори могат да живеят в почвата много по-дълго време. Реално дори веднъж да си имал мухал във вас, то има спори навсякъде. Дори и да си нямал мухал във вас, спорите на мухала са във въздуха. Ние просто не трябва да му правим благоприятна среда за развитие с висока влага и висока температура. Това е една от причините при индор да се намалява влагата и температурата в цъфтежа, за да се намалят шансовете за мухал.

Мир.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

"Много хора бъркат колония с полезни почвени бактерии и гъбна микориза с мухал. "Като мен например:)Но понякога си е мухъл и означава просто ,че много задържа вода или че много се полива почвата.Забелязала съм,че условията,които изискват тези полезни гъби са твърде влажни за самото цвете,така че нека ги има,но д аима и разреждане с нещо, повече дренаж.А домашен микс човек ако не иска да копае може да си купи основа и отделните части(вермикулит,зеолит,торф,тор от червей примерно)и пак става по-добре от повечето купени готови.
Аватар
GreenD
Нов Градинар
Нов Градинар

Леле браво жива енциклопедия.Та одеве спрях лампата за около час за да напръскам понеже едното направо .....Напръсках с уртикария и Cal.mag+fe пък да видим а утре ще прибавя и наното.Водада с която поливам е пх 8 изтичащата не съм я мерил но ще я проверя и нея.
IMG_20190201_092758.jpg
IMG_20190201_092753.jpg
IMG_20190201_092742.jpg
това е положението дано се оправят.
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

GreenD написа: 01 Фев 2019, 11:12 Леле браво жива енциклопедия.Та одеве спрях лампата за около час за да напръскам понеже едното направо .....Напръсках с уртикария и Cal.mag+fe пък да видим а утре ще прибавя и наното.Водада с която поливам е пх 8 изтичащата не съм я мерил но ще я проверя и нея.
IMG_20190201_092758.jpgIMG_20190201_092753.jpgIMG_20190201_092742.jpg това е положението дано се оправят.
Сега недей им давай Наното, защото ще ги изгориш!!! Дал си им вече Cal, Mag и Fe... и ако повториш с Наното(Наното също ще им даде Cal, Mag и Fe) ще ги изгориш! Наното е много силно, на гърба на опаковката пише с червени букви да се внимава с употребата му и да не се прекалява с честата му употреба, защото може да изгори растенията, и буквално ги преторява ако прекалиш.
Ако дадеш Нано реално дублираш веществата, които вече си дал и рисковете от преторяване са много големи.

Изчакай да подействат нещата, които вече си им дал. Можеш да им даваш K+Amino.
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”