Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Пожълтяване и изсветляване на листата

Имате нужда от помощ с болните си растения - Марихуана, коноп, трева? Попитай гурута в лечебницата за помощ!
Публикувай отговор
Семена марихуана
Makd
Градинар
Градинар
Has thanked: 28 times
Been thanked: 20 times

Vetrushka написа: 13 Мар 2025, 22:31
Makd написа: 13 Мар 2025, 22:01 Здравейте хора гледам за 3-ти път и ще ви помоля да си кажете мнението за това растение какво му липсва торих го но май нещо бъркам :roll: :weed4: :signw: :weed: :weed5:
Храната му е в повече. В каква почва и с какво го нахрани.
Ето с това го храних 2 пъти но пръвия път по малко от 1 мл на 400 мл вода и втория път малко повече от 1 мл на 500 мл вода мерси за инфото мисля че няма нужда да го флушвам мисля? ще спра с храната за него
а торта е от амазон уж спецялна за мара и отделно добавих кокосова почва също незнам дали е добре просто така се получи и реших да пробвам какво ще стане
Прикачени файлове
486be148-2619-4988-8b73-82b42670f985.jpg
Sicario00
Градинар
Градинар
Has thanked: 76 times
Been thanked: 119 times

Makd написа: 14 Мар 2025, 00:41
Vetrushka написа: 13 Мар 2025, 22:31
Makd написа: 13 Мар 2025, 22:01 Здравейте хора гледам за 3-ти път и ще ви помоля да си кажете мнението за това растение какво му липсва торих го но май нещо бъркам :roll: :weed4: :signw: :weed: :weed5:
Храната му е в повече. В каква почва и с какво го нахрани.
Ето с това го храних 2 пъти но пръвия път по малко от 1 мл на 400 мл вода и втория път малко повече от 1 мл на 500 мл вода мерси за инфото мисля че няма нужда да го флушвам мисля? ще спра с храната за него
а торта е от амазон уж спецялна за мара и отделно добавих кокосова почва също незнам дали е добре просто така се получи и реших да пробвам какво ще стане
Ами има почви като на biobizz light mix които растението може да искара вегетацията без никакви добавки (само чиста вода и пх-то трябва да си регулираш) защото самата почва съдържа достатъчно храна за цветето , има много видове почви и затова ви питаха кой вид . Аз на твое място би си взел EC-meter и бих проверил наличното EC в почвата като при следващото поливане взема последната изтичаща вода от дренажите за тест и ако е повече от нужното може да си ги промиеш . Аз имам само един гроу но наподобява на моите проблеми ако върнеш на първа страница ще видиш
Sicario00
Градинар
Градинар
Has thanked: 76 times
Been thanked: 119 times

Седмица след бурканите вкуса вече е мн по добър бих казал нито дере на гърлото и ухае топ ефекта също е доста силен , продължавам да си ги държа в бурканите до края на живота им и само на ден отварям веднъж за 20/30 мин да се изпари влагата и леко ги завъртам в буркана да няма залепнали глави . Единственото което ме дразни е че имаше доста изгорели листа по растението и може би не успях да ги почистя хубаво и си личат тук таме , но няма значение тревичката си е единствено за мен тъй че няма проблем . Като за първи гроу съм доволен научих мн работи и вече съм взел нови семки Gelato Auto от FastBuds и съм поръчал целия сет на BioBizz торовете плюс BioBizz Lightmix почва и скоро започвам нов дневник и следващия път ще се справим още по добре и крайният материал ще излезне 100% органичен , а не както сега с торовете на Hesi които бяха биоминерални.
IMG_2308.png
IMG_2306.png
IMG_2307.png
IMG_2305.png
Harvester
Градинар
Градинар
Has thanked: 388 times
Been thanked: 303 times

Sicario00 написа: 14 Яну 2025, 00:36 Еее стига де братле вярвам че не съм ти толкова специален и ми е ясно че не си се хвалил , но така го каза някак си присмиващо и затова така ти отговорих , мислех че до две седмици трябва да са готови тъй като са към края на 5та седмица в цъфтеж а от там където ги купих пишеше 7 седмици че е цъфтежа , мн жалко . Направо утре отивам да го купувам тоя препарат и да действам благодаря за съвета оценявам го! може ли да ми препоръчаш някой такъв препарат ? Вярвам че ще изкарам нещо за дърпане не го правим с цел продажба….
Не гледай колко седмици пише. Този период е при идеални условия и конкретен фенотип. Знам, че отдавна е приключила гроу сесията, но ми прави впечатление, че доста хора имат очаквания за точния период, без да са осигурили идеални условия, поливки, засушавания, адекватно торене, температури и т.н. GHS в гроу сесиите си постоянно повтарят, че посочения период е само при идеални условия и спазена техника с 3 промивки и засушавания по време на цъфтежа. Препоръчват 1-2 допълнителни седмици, когато не се гледа със засилен контрол на средата. Затова се гледат трихомите с микроскопи или макро снимки. Тънкия момент на брането също изисква познания.

За мен основния ти проблем при SLH Auto е бил преполиване. За да взема 15 литрова саксия 800мл вода и да тежи яко значи не е била достатъчно суха почвата. 2-3 см сух горен слой не означава задължително готова за поливане почва. Научи се да ползваш тегловия метод, усет за изсъхване по теглото. За начало е добре да се работи изцяло с органика /органични добавки/ в добре захранена почва, която не иска много торене, използвайки по-ниски от предписаните дози, когато се тори. С органиката процесите са по-инертни и не се греши твърде бързо с торенето.

Съжалявам, че чак сега пиша но предполагам, че вече си понаучил това, онова. Успехи!
Аватар
mravkatrevoman
Градинар
Градинар
Has thanked: 768 times
Been thanked: 443 times

Sicario00 написа: 22 Фев 2025, 11:40 Ден 94 от посяване и към края на 9 седмица в цъфтежа . Днес ги полях за последно с по 2,5 л дестилирана вода pH 6.3 всяко и чакам да изсъхнат 6/7 дни и ги режа . Проверих трихомите преди да ги отрежа все още са си същите като от последните снимки преди 4 дни една идея малко повече кехлибарини са изкочили но мисля че още 6/7 дни ще са им достатъчни .
Моите Аутота сигорно станаха най бавно от всички аутота на света :D , но това не е проблем търпение му е майката ;)
IMG_1852.jpeg
Не бих ги засушавал твърде много преди бране, за да остане влага и за сушенето .По-дългото сушене ще подсигури да не мирише на слама . Рано си им спрял храната според мен . Иначе изглеждат добре набъбнали .
:roll:
Аватар
mravkatrevoman
Градинар
Градинар
Has thanked: 768 times
Been thanked: 443 times

Sicario00 написа: 18 Мар 2025, 21:41 Седмица след бурканите вкуса вече е мн по добър бих казал нито дере на гърлото и ухае топ ефекта също е доста силен , продължавам да си ги държа в бурканите до края на живота им и само на ден отварям веднъж за 20/30 мин да се изпари влагата и леко ги завъртам в буркана да няма залепнали глави . Единственото което ме дразни е че имаше доста изгорели листа по растението и може би не успях да ги почистя хубаво и си личат тук таме , но няма значение тревичката си е единствено за мен тъй че няма проблем . Като за първи гроу съм доволен научих мн работи и вече съм взел нови семки Gelato Auto от FastBuds и съм поръчал целия сет на BioBizz торовете плюс BioBizz Lightmix почва и скоро започвам нов дневник и следващия път ще се справим още по добре и крайният материал ще излезне 100% органичен , а не както сега с торовете на Hesi които бяха биоминерални.
IMG_2308.png
IMG_2306.png
IMG_2307.png
IMG_2305.png
Сухите жълти листа са от недохранване . Така нареченото самоизяждане . Като гледаш с органични торове имай напредвид ,че като сложиш от някой тор ще видиш ефекта след около 2 седмици. Там храним почвата ,а не растенията . Затова е и по бавно . Отделно са доста по слаби , биобиз са хубави торове ,но за максимално добри резултати трябва от почти всичко да си взел. И да слагаш по една идея повече , в зависимост от сортовете и това колко са гладни . Иначе си се справил доста добре , да не помислиш ,че нещо се дървя. Просто винаги може и по-добре. Дано съм помогнал с нещо. :stone:
:roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Лечебница за болни растения - Марихуана”