Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

OUTDOOR 2025( външно отглеждане) - обща тема

Заключено
Семена марихуана
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар
Has thanked: 717 times
Been thanked: 1008 times

Zigicha написа: 17 Май 2025, 16:34 Добре ли са спиред вас?
Тури им една лампа иначе не очаквай да се развият повече!
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Zigicha
Градинар
Градинар
Has thanked: 2 times
Been thanked: 22 times

Peggy Zina написа: 17 Май 2025, 20:29
Zigicha написа: 17 Май 2025, 16:34 Добре ли са спиред вас?
Тури им една лампа иначе не очаквай да се развият повече!
Ще ги изкарвам по дупките тези дни
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Ако нямаш вариант да им подобриш условията вътре, изкарвай ги щото няма да станат по-хубави, не очаквай уау ефект навънка, няма гаранция, че няма да ги наядат вредителите и че няма да се скапят.... Ако не друго препикай около мястото.
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Zigicha
Градинар
Градинар
Been thanked: 22 times

Peggy Zina написа: 18 Май 2025, 14:22 Ако нямаш вариант да им подобриш условията вътре, изкарвай ги щото няма да станат по-хубави, не очаквай уау ефект навънка, няма гаранция, че няма да ги наядат вредителите и че няма да се скапят.... Ако не друго препикай около мястото.
Те са навън просто ги бях прибрал заради силния вятър иначе ще ги изкарвам по дупките тези дни дано дръпнат като ги прехвърля.
Outgrowing
Градинар
Градинар
Been thanked: 26 times

:weed5: Здравейте, според вас на какво може да се дължи това изсъхвабе на долните листа?В началото се изяви в краищата на първата двойка единични листа като върховете си бяха добре.В последствие с развитието на растенията започнаха да стават така и следващата двойка тройни листа.Покафеняват връхчетата на листата а самите върхове на растенията са добре.Първо си мислих, че съм ги преполял и спрях да поливам от една седмица поне и за сега растения не са проявили признаци на засушаване значи не е това.Сега си мисля, че може почвата да им идва силна, почвата е около 55-60% оборска тор 40-45% процента биобизз алл микс и съм добавил от гуанокалонг комплийт органикс долу горе колкото е препоръчано по описание.По принцип това ще ми е почвата за отглеждане по на там но сложих и разсада в нея защото предположих че няма да има проблеми понеже всичко си е органично.Преди години съм получавал подобен пригор по листата в средните части на растението на по големи растения от тези от торене с амониева силитра пак така подобно кафяво прегаряне по листата.За сега се надявам да няма някакви други по лоши причини за това състояние и мисля други ден да ги пресадя в по големи съдове с друго съотношение на почвата.Какво е вашето мнение?
Прикачени файлове
20250518_171225.jpg
20250518_171230.jpg
20250518_171237.jpg
20250518_171005.jpg
20250518_171012.jpg
20250518_171018.jpg
20250518_170914.jpg
20250518_170924.jpg
20250518_170935.jpg
20250518_170841.jpg
Outgrowing
Градинар
Градинар
Been thanked: 26 times

Дано само няма наличие на някакви патогени Фузариум Питиум, че тогава лошо но основата на стеблата където влиза в почвата изглежда добре.Четох в една тема за колега, който е имал следи от фузариум и поливал с Микробтима Протект и са се оправили нещата.Дали има веротност и тук да има нещо подобно?
Аватар
Prototype046
Градинар
Градинар
Has thanked: 45 times
Been thanked: 381 times

От почвата е... лайт микс биобизз и руут джус на биобизз това е за разсад друго не се иска и малко био гроу на биобизз ,ако си на биобизз серията,и слънцето ги пържи ,вече дупките мешиш гуанота,ризота,чкч и така нататък,какъв сорт са напиши малко повече инфо
Аватар
Prototype046
Градинар
Градинар
Has thanked: 45 times
Been thanked: 381 times

Моя съвет е да не ползваш тая оборска тор ,даже и в дупките
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8085 times
Been thanked: 5478 times

Разсадите наистина имат нужда само и единственонот някакъв лайт микс в малките съдове,силната почва не им помага,а им пречи. Оборска и каквато и да е тор не бива да е 50% от микса?!Че и комплийт отгоре...Общото количество торове не е нужно да е повече от да кажем 25% ,останалото да преобладава основата,която е торфа. И това за големи цветя,за малките даже е противопоказно торенето. Също така с димашните торове съществуват рискове,затова се започва с по-малко количество,докато прецениш по колко ще им е добре.Иначе дори в чист оборски могат да станат,но това е друг въпрос,говорим как е най-удачно и сигурно да се подходи.
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Outgrowing написа: 18 Май 2025, 18:23 :weed5: Здравейте, според вас на какво може да се дължи това изсъхвабе на долните листа?В началото се изяви в краищата на първата двойка единични листа като върховете си бяха добре.В последствие с развитието на растенията започнаха да стават така и следващата двойка тройни листа.Покафеняват връхчетата на листата а самите върхове на растенията са добре.Първо си мислих, че съм ги преполял и спрях да поливам от една седмица поне и за сега растения не са проявили признаци на засушаване значи не е това.Сега си мисля, че може почвата да им идва силна, почвата е около 55-60% оборска тор 40-45% процента биобизз алл микс и съм добавил от гуанокалонг комплийт органикс долу горе колкото е препоръчано по описание.По принцип това ще ми е почвата за отглеждане по на там но сложих и разсада в нея защото предположих че няма да има проблеми понеже всичко си е органично.Преди години съм получавал подобен пригор по листата в средните части на растението на по големи растения от тези от торене с амониева силитра пак така подобно кафяво прегаряне по листата.За сега се надявам да няма някакви други по лоши причини за това състояние и мисля други ден да ги пресадя в по големи съдове с друго съотношение на почвата.Какво е вашето мнение?
Еми ти си си отговорил на въпроса. Няма и да се преповтарям с колегите. Ето, тука моите съм ти снимал, вече на кажи речи месец от показване, и на 2 седмици след пресаждане в крайните саксии. Едните ги изкарах на 3та седмица от показване, без да са им сипвал нещо за вегетация.. . Едва вчера от кумова срама им дадох на останалите вътре МИНИМАЛНА доза грол на калонг, че и ги топирах, за втори път, без най-малкото. Смятай досега са ми били на вода и на коренов стимулатор. Като ми остане време ще ги изкарвам. Та моята препоръка е да си направиш дупките с лека почва за разсад и малко перлит и зеолит за добавка, НИКАКВИ други торове, без това са изгорени и да ги изкарваш няма кво да ги пандайдисваш, че и да хванеш от майските дъждове квото е останало, тия най - малките може и да не оцелеят, ама петима Петко не чакат. Вече като пораснат, тори там с гуано - муано и прочие, но сега с него само им вредиш!
Прикачени файлове
Тука ме нямаше и малко ги изтървах с поливането
Тука ме нямаше и малко ги изтървах с поливането
3 часа след поливката, и малко Преди загасването на лампата
3 часа след поливката, и малко Преди загасването на лампата
След топирането
След топирането
Заключено

Обратно към “Outdoor - Външно отглеждане”