Тури им една лампа иначе не очаквай да се развият повече!
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
OUTDOOR 2025( външно отглеждане) - обща тема
- Peggy Zina
- Градинар

- Has thanked: 717 times
- Been thanked: 1008 times
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
- Peggy Zina
- Градинар

Ако нямаш вариант да им подобриш условията вътре, изкарвай ги щото няма да станат по-хубави, не очаквай уау ефект навънка, няма гаранция, че няма да ги наядат вредителите и че няма да се скапят.... Ако не друго препикай около мястото.
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
-
Zigicha
- Градинар

- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 22 times
Те са навън просто ги бях прибрал заради силния вятър иначе ще ги изкарвам по дупките тези дни дано дръпнат като ги прехвърля.Peggy Zina написа: ↑18 Май 2025, 14:22 Ако нямаш вариант да им подобриш условията вътре, изкарвай ги щото няма да станат по-хубави, не очаквай уау ефект навънка, няма гаранция, че няма да ги наядат вредителите и че няма да се скапят.... Ако не друго препикай около мястото.
-
Outgrowing
- Градинар

- Been thanked: 26 times
Здравейте, според вас на какво може да се дължи това изсъхвабе на долните листа?В началото се изяви в краищата на първата двойка единични листа като върховете си бяха добре.В последствие с развитието на растенията започнаха да стават така и следващата двойка тройни листа.Покафеняват връхчетата на листата а самите върхове на растенията са добре.Първо си мислих, че съм ги преполял и спрях да поливам от една седмица поне и за сега растения не са проявили признаци на засушаване значи не е това.Сега си мисля, че може почвата да им идва силна, почвата е около 55-60% оборска тор 40-45% процента биобизз алл микс и съм добавил от гуанокалонг комплийт органикс долу горе колкото е препоръчано по описание.По принцип това ще ми е почвата за отглеждане по на там но сложих и разсада в нея защото предположих че няма да има проблеми понеже всичко си е органично.Преди години съм получавал подобен пригор по листата в средните части на растението на по големи растения от тези от торене с амониева силитра пак така подобно кафяво прегаряне по листата.За сега се надявам да няма някакви други по лоши причини за това състояние и мисля други ден да ги пресадя в по големи съдове с друго съотношение на почвата.Какво е вашето мнение?-
Outgrowing
- Градинар

- Been thanked: 26 times
Дано само няма наличие на някакви патогени Фузариум Питиум, че тогава лошо но основата на стеблата където влиза в почвата изглежда добре.Четох в една тема за колега, който е имал следи от фузариум и поливал с Микробтима Протект и са се оправили нещата.Дали има веротност и тук да има нещо подобно?
- Prototype046
- Градинар

- Has thanked: 45 times
- Been thanked: 381 times
От почвата е... лайт микс биобизз и руут джус на биобизз това е за разсад друго не се иска и малко био гроу на биобизз ,ако си на биобизз серията,и слънцето ги пържи ,вече дупките мешиш гуанота,ризота,чкч и така нататък,какъв сорт са напиши малко повече инфо
- Prototype046
- Градинар

- Has thanked: 45 times
- Been thanked: 381 times
Моя съвет е да не ползваш тая оборска тор ,даже и в дупките
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8085 times
- Been thanked: 5478 times
Разсадите наистина имат нужда само и единственонот някакъв лайт микс в малките съдове,силната почва не им помага,а им пречи. Оборска и каквато и да е тор не бива да е 50% от микса?!Че и комплийт отгоре...Общото количество торове не е нужно да е повече от да кажем 25% ,останалото да преобладава основата,която е торфа. И това за големи цветя,за малките даже е противопоказно торенето. Също така с димашните торове съществуват рискове,затова се започва с по-малко количество,докато прецениш по колко ще им е добре.Иначе дори в чист оборски могат да станат,но това е друг въпрос,говорим как е най-удачно и сигурно да се подходи.
- Peggy Zina
- Градинар

Еми ти си си отговорил на въпроса. Няма и да се преповтарям с колегите. Ето, тука моите съм ти снимал, вече на кажи речи месец от показване, и на 2 седмици след пресаждане в крайните саксии. Едните ги изкарах на 3та седмица от показване, без да са им сипвал нещо за вегетация.. . Едва вчера от кумова срама им дадох на останалите вътре МИНИМАЛНА доза грол на калонг, че и ги топирах, за втори път, без най-малкото. Смятай досега са ми били на вода и на коренов стимулатор. Като ми остане време ще ги изкарвам. Та моята препоръка е да си направиш дупките с лека почва за разсад и малко перлит и зеолит за добавка, НИКАКВИ други торове, без това са изгорени и да ги изкарваш няма кво да ги пандайдисваш, че и да хванеш от майските дъждове квото е останало, тия най - малките може и да не оцелеят, ама петима Петко не чакат. Вече като пораснат, тори там с гуано - муано и прочие, но сега с него само им вредиш!Outgrowing написа: ↑18 Май 2025, 18:23Здравейте, според вас на какво може да се дължи това изсъхвабе на долните листа?В началото се изяви в краищата на първата двойка единични листа като върховете си бяха добре.В последствие с развитието на растенията започнаха да стават така и следващата двойка тройни листа.Покафеняват връхчетата на листата а самите върхове на растенията са добре.Първо си мислих, че съм ги преполял и спрях да поливам от една седмица поне и за сега растения не са проявили признаци на засушаване значи не е това.Сега си мисля, че може почвата да им идва силна, почвата е около 55-60% оборска тор 40-45% процента биобизз алл микс и съм добавил от гуанокалонг комплийт органикс долу горе колкото е препоръчано по описание.По принцип това ще ми е почвата за отглеждане по на там но сложих и разсада в нея защото предположих че няма да има проблеми понеже всичко си е органично.Преди години съм получавал подобен пригор по листата в средните части на растението на по големи растения от тези от торене с амониева силитра пак така подобно кафяво прегаряне по листата.За сега се надявам да няма някакви други по лоши причини за това състояние и мисля други ден да ги пресадя в по големи съдове с друго съотношение на почвата.Какво е вашето мнение?
- Прикачени файлове
.png)