И аз се активизирам вече, но исках да използвам възможността да те питам, с какво да пръскам против мухал и с цел превенция срещу бъд рот, био ако може, че ще се ползва и във зеленчуковата градина, а там доматите всяка година се маносват, миналата година, главите хубаво наляха и накрая бам бъд ротVetrushka написа: ↑02 Апр 2025, 10:27То разсада е хубаво да е почнат вече! Трябва да има поне 16 часа светло при тях за да не цъфтят.Godzila написа: ↑01 Апр 2025, 21:14 Здравейте здравейтеимам един въпрос и чудех се в коя тема да питам и мисля ,че е за тука ако не е прощавайте . Та въпроса ми е : Може ли да ползвам две лампи които са за расад допълнително към южния прозорец ,когато почна расада.Мисля си че ако пускам лампи в попълнения към слънчевата светлина ще се отрази добре на расада , притеснявам се обаче че не знам в колкомчаса да я пусна сутринта и в колко да я гаса вечер.не разбирам изобщо и да не да се объркат и да влязат в цъфтеж или и аз нз ,мн се извинявам за глупавия въпрос ама нз как да го задам по правилно
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
OUTDOOR 2025( външно отглеждане) - обща тема
- Peggy Zina
- Градинар

- Has thanked: 717 times
- Been thanked: 1008 times
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
-
Godzila
- Градинар

- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 24 times
Vetrushka написа: ↑02 Апр 2025, 11:47Пускай си ги само на лампата или комбинирано, 16 часа слънце няма в момента. Продължителност на деня сега е 12:52 часа.Godzila написа: ↑02 Апр 2025, 11:32закъснях,но това е няма как просто . Благодаря ти за съвета .с няколко думи ,ако съм те разбрал правилно ,по -добре да си разчитам само на слънце и да не пускам лапите +слънцето за мин по малко от 16 часа . Аз се надявах да ги пускам когато е мрачно и има облаци за по няколко часа,да помагат но по-добре да не рискувам![]()
За пускането е ясно , мисля си напред в времето тогава как да процедирам за най добър резултат.В случая да не ми се издължат ,щот при първа възможност бегат към планината

- Peggy Zina
- Градинар

Това го забрави като вариант, освен семето да го наядат вредителите нищо друго няма да стане, само грешни пари за семена. Ей тук прочети от до какво трябва да се направи и го направи, всяко друго спестяване на лев само ще ти донесе ядове! viewtopic.php?t=3
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
-
Gugi
- Градинар

- Has thanked: 165 times
- Been thanked: 203 times
То между доматите и канабиса има разлика както и между маната и мухъла , мухлясали са ти защото ги пръскаш , след 3-4 седмица цъфтеж е престъпление да се пръска с какво и да е !Peggy Zina написа: ↑02 Апр 2025, 12:08И аз се активизирам вече, но исках да използвам възможността да те питам, с какво да пръскам против мухал и с цел превенция срещу бъд рот, био ако може, че ще се ползва и във зеленчуковата градина, а там доматите всяка година се маносват, миналата година, главите хубаво наляха и накрая бам бъд ротVetrushka написа: ↑02 Апр 2025, 10:27То разсада е хубаво да е почнат вече! Трябва да има поне 16 часа светло при тях за да не цъфтят.Godzila написа: ↑01 Апр 2025, 21:14 Здравейте здравейтеимам един въпрос и чудех се в коя тема да питам и мисля ,че е за тука ако не е прощавайте . Та въпроса ми е : Може ли да ползвам две лампи които са за расад допълнително към южния прозорец ,когато почна расада.Мисля си че ако пускам лампи в попълнения към слънчевата светлина ще се отрази добре на расада , притеснявам се обаче че не знам в колкомчаса да я пусна сутринта и в колко да я гаса вечер.не разбирам изобщо и да не да се объркат и да влязат в цъфтеж или и аз нз ,мн се извинявам за глупавия въпрос ама нз как да го задам по правилно
, а уж ги третирах нийм азал и лимоцид.
- Peggy Zina
- Градинар

Заглавието на темата е OUTDOOR , да те питам навънка как спирам дъжда да не вали? Говоря за профилактика и превенция.Gugi написа: ↑03 Апр 2025, 20:49То между доматите и канабиса има разлика както и между маната и мухъла , мухлясали са ти защото ги пръскаш , след 3-4 седмица цъфтеж е престъпление да се пръска с какво и да е !Peggy Zina написа: ↑02 Апр 2025, 12:08И аз се активизирам вече, но исках да използвам възможността да те питам, с какво да пръскам против мухал и с цел превенция срещу бъд рот, био ако може, че ще се ползва и във зеленчуковата градина, а там доматите всяка година се маносват, миналата година, главите хубаво наляха и накрая бам бъд рот, а уж ги третирах нийм азал и лимоцид.
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8085 times
- Been thanked: 5478 times
Оскубвай ги редовно и отдолу да има много място, короната да не е до земята. Отстрани да е изчистена растителността и нищо да не се опира в тях. Трябва въздух най-вече като превенция, да минава свободно между клонките. Също мулч нашироко около стъблото, това донякъде помага да не хвърчат гъбички и зарази от почвата, когато вали. Растенийцата трябва и да са добре укрепени , понеже като падат и се трошат и отслабват и боледуват. И гъсениците също, нагоре се подсетих, те като гризат и там мухлясва главата, така че превенция за гадини, стълбопробивачи и тн. Ако е възможно след дъжд да се изтръскат или даже съм виждала с духалка за листа да ги духат, това много ме кефи.Peggy Zina написа: ↑03 Апр 2025, 23:54Заглавието на темата е OUTDOOR , да те питам навънка как спирам дъжда да не вали? Говоря за профилактика и превенция.Gugi написа: ↑03 Апр 2025, 20:49То между доматите и канабиса има разлика както и между маната и мухъла , мухлясали са ти защото ги пръскаш , след 3-4 седмица цъфтеж е престъпление да се пръска с какво и да е !Peggy Zina написа: ↑02 Апр 2025, 12:08
И аз се активизирам вече, но исках да използвам възможността да те питам, с какво да пръскам против мухал и с цел превенция срещу бъд рот, био ако може, че ще се ползва и във зеленчуковата градина, а там доматите всяка година се маносват, миналата година, главите хубаво наляха и накрая бам бъд рот, а уж ги третирах нийм азал и лимоцид.
-
Gugi
- Градинар

Абе кажи му с какво да пръска , това иска момчето !!!Inna написа: ↑04 Апр 2025, 10:18Оскубвай ги редовно и отдолу да има много място, короната да не е до земята. Отстрани да е изчистена растителността и нищо да не се опира в тях. Трябва въздух най-вече като превенция, да минава свободно между клонките. Също мулч нашироко около стъблото, това донякъде помага да не хвърчат гъбички и зарази от почвата, когато вали. Растенийцата трябва и да са добре укрепени , понеже като падат и се трошат и отслабват и боледуват. И гъсениците също, нагоре се подсетих, те като гризат и там мухлясва главата, така че превенция за гадини, стълбопробивачи и тн. Ако е възможно след дъжд да се изтръскат или даже съм виждала с духалка за листа да ги духат, това много ме кефи.Peggy Zina написа: ↑03 Апр 2025, 23:54Заглавието на темата е OUTDOOR , да те питам навънка как спирам дъжда да не вали? Говоря за профилактика и превенция.Ама в нашите условия.... И също сорта е от значение за тези неща, има супер пухкави и лесно мухлясващи и доста по-устойчиви.
-
Gugi
- Градинар

Иначе за колегите дето ги вълнува , аз лично най-много мухъл съм видял от гъсениците , които са ларви на пеперуда .
За тях има много добър биологичен начин за справяне без пръскане , трихограма се казва това са малки осички , които са биологичен враг и направо не им дават да дишат.
За тях има много добър биологичен начин за справяне без пръскане , трихограма се казва това са малки осички , които са биологичен враг и направо не им дават да дишат.
- Vetrushka
- Ветрушка

- Has thanked: 2120 times
- Been thanked: 3740 times
Има една полезна гъба (Trichoderma harzianum) която уж я дават да се справя с гниенето на пъпките. Аз съм ползвал Микробтима протект в него има няколко вида полезни гъби и бактерии. С него може да се пръска и да се полива. Но както са ти казали по нагоре, след 4-5-та седмица цъфтеж колко по малко пръскане, толкова по- добре, както и това, което ти каза и Ина. За да се предпазиш от Гъсениците, те наистина са много коварни е да ползваш биологичния препарат рапакс, но той се ползва преди да се е появил вредителя.Peggy Zina написа: ↑03 Апр 2025, 23:54Заглавието на темата е OUTDOOR , да те питам навънка как спирам дъжда да не вали? Говоря за профилактика и превенция.Gugi написа: ↑03 Апр 2025, 20:49То между доматите и канабиса има разлика както и между маната и мухъла , мухлясали са ти защото ги пръскаш , след 3-4 седмица цъфтеж е престъпление да се пръска с какво и да е !Peggy Zina написа: ↑02 Апр 2025, 12:08
И аз се активизирам вече, но исках да използвам възможността да те питам, с какво да пръскам против мухал и с цел превенция срещу бъд рот, био ако може, че ще се ползва и във зеленчуковата градина, а там доматите всяка година се маносват, миналата година, главите хубаво наляха и накрая бам бъд рот, а уж ги третирах нийм азал и лимоцид.
Каквото и да правиш, на вън почти винаги ще имаш мухал. Много е важен е и сорта, гледай за сортове, които са устойчиви. Изхвърлял съм някой растения почти на 100% заради мухала. Имало е години в които 50% от продукцията ти заминава в кофата. Затова аз си предпочитам Indoor-а, цяло лято бъхтя с тубите, крия се по шубраците, накрая половината труд в кофата. А и две години ми се случва да ми ги и оберат, винаги правя по 2 градини, даже и три съм имал. Поне загубата да не е тотал.
.png)