Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

OUTDOOR 2025( външно отглеждане) - обща тема

Заключено
Семена марихуана
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар
Has thanked: 717 times
Been thanked: 1008 times

Vetrushka написа: 02 Апр 2025, 10:27
Godzila написа: 01 Апр 2025, 21:14 Здравейте здравейте :) имам един въпрос и чудех се в коя тема да питам и мисля ,че е за тука ако не е прощавайте . Та въпроса ми е : Може ли да ползвам две лампи които са за расад допълнително към южния прозорец ,когато почна расада.Мисля си че ако пускам лампи в попълнения към слънчевата светлина ще се отрази добре на расада , притеснявам се обаче че не знам в колкомчаса да я пусна сутринта и в колко да я гаса вечер.не разбирам изобщо и да не да се объркат и да влязат в цъфтеж или и аз нз ,мн се извинявам за глупавия въпрос ама нз как да го задам по правилно
То разсада е хубаво да е почнат вече! Трябва да има поне 16 часа светло при тях за да не цъфтят.
И аз се активизирам вече, но исках да използвам възможността да те питам, с какво да пръскам против мухал и с цел превенция срещу бъд рот, био ако може, че ще се ползва и във зеленчуковата градина, а там доматите всяка година се маносват, миналата година, главите хубаво наляха и накрая бам бъд рот :x, а уж ги третирах нийм азал и лимоцид.
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Godzila
Градинар
Градинар
Has thanked: 102 times
Been thanked: 24 times

Vetrushka написа: 02 Апр 2025, 11:47
Godzila написа: 02 Апр 2025, 11:32
Vetrushka написа: 02 Апр 2025, 11:05

Много се съмнявам да си поръчал лампа по силна от слънцето :stone: Казвам ти 16 часа минимум, 12 няма да стане и ще ги объркаш. Ще цъфнат вътре и на вън ще се върнат във вегетация. Остави тези неща с луната, нямаш време.
закъснях,но това е няма как просто . Благодаря ти за съвета .с няколко думи ,ако съм те разбрал правилно ,по -добре да си разчитам само на слънце и да не пускам лапите +слънцето за мин по малко от 16 часа . Аз се надявах да ги пускам когато е мрачно и има облаци за по няколко часа,да помагат но по-добре да не рискувам :passg:
Пускай си ги само на лампата или комбинирано, 16 часа слънце няма в момента. Продължителност на деня сега е 12:52 часа.

За пускането е ясно , мисля си напред в времето тогава как да процедирам за най добър резултат.В случая да не ми се издължат ,щот при първа възможност бегат към планината :D мисля да ги държа 3 до 4 седмици и топирването ще е на място ,ако не съм успял преди пресаждането иначе да продължителността и аз я гледам как се развива с седмиците напред и видях ,че няма 16 часа даже с златния час.всяко от нещата което чета от вас е полезно благодаря още веднъж . :passg:
Zigicha
Градинар
Градинар
Has thanked: 2 times
Been thanked: 22 times

Здравейте кога според вас е подходящо да стартирам понеже разсада ще го правя в кофички на двора?
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Zigicha написа: 02 Апр 2025, 12:46 Здравейте кога според вас е подходящо да стартирам понеже разсада ще го правя в кофички на двора?
Това го забрави като вариант, освен семето да го наядат вредителите нищо друго няма да стане, само грешни пари за семена. Ей тук прочети от до какво трябва да се направи и го направи, всяко друго спестяване на лев само ще ти донесе ядове! viewtopic.php?t=3
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Gugi
Градинар
Градинар
Has thanked: 165 times
Been thanked: 203 times

Peggy Zina написа: 02 Апр 2025, 12:08
Godzila написа: 01 Апр 2025, 21:14 Здравейте здравейте :) имам един въпрос и чудех се в коя тема да питам и мисля ,че е за тука ако не е прощавайте . Та въпроса ми е : Може ли да ползвам две лампи които са за расад допълнително към южния прозорец ,когато почна расада.Мисля си че ако пускам лампи в попълнения към слънчевата светлина ще се отрази добре на расада , притеснявам се обаче че не знам в колкомчаса да я пусна сутринта и в колко да я гаса вечер.не разбирам изобщо и да не да се объркат и да влязат в цъфтеж или и аз нз ,мн се извинявам за глупавия въпрос ама нз как да го задам по правилно
То разсада е хубаво да е почнат вече! Трябва да има поне 16 часа светло при тях за да не цъфтят.
И аз се активизирам вече, но исках да използвам възможността да те питам, с какво да пръскам против мухал и с цел превенция срещу бъд рот, био ако може, че ще се ползва и във зеленчуковата градина, а там доматите всяка година се маносват, миналата година, главите хубаво наляха и накрая бам бъд рот :x, а уж ги третирах нийм азал и лимоцид.
То между доматите и канабиса има разлика както и между маната и мухъла , мухлясали са ти защото ги пръскаш , след 3-4 седмица цъфтеж е престъпление да се пръска с какво и да е !
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Gugi написа: 03 Апр 2025, 20:49

То между доматите и канабиса има разлика както и между маната и мухъла , мухлясали са ти защото ги пръскаш , след 3-4 седмица цъфтеж е престъпление да се пръска с какво и да е !
Заглавието на темата е OUTDOOR , да те питам навънка как спирам дъжда да не вали? Говоря за профилактика и превенция.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8085 times
Been thanked: 5478 times

Peggy Zina написа: 03 Апр 2025, 23:54

Заглавието на темата е OUTDOOR , да те питам навънка как спирам дъжда да не вали? Говоря за профилактика и превенция.
Оскубвай ги редовно и отдолу да има много място, короната да не е до земята. Отстрани да е изчистена растителността и нищо да не се опира в тях. Трябва въздух най-вече като превенция, да минава свободно между клонките. Също мулч нашироко около стъблото, това донякъде помага да не хвърчат гъбички и зарази от почвата, когато вали. Растенийцата трябва и да са добре укрепени , понеже като падат и се трошат и отслабват и боледуват. И гъсениците също, нагоре се подсетих, те като гризат и там мухлясва главата, така че превенция за гадини, стълбопробивачи и тн. Ако е възможно след дъжд да се изтръскат или даже съм виждала с духалка за листа да ги духат, това много ме кефи. 😂Ама в нашите условия.... И също сорта е от значение за тези неща, има супер пухкави и лесно мухлясващи и доста по-устойчиви.
Gugi
Градинар
Градинар

Inna написа: 04 Апр 2025, 10:18

Оскубвай ги редовно и отдолу да има много място, короната да не е до земята. Отстрани да е изчистена растителността и нищо да не се опира в тях. Трябва въздух най-вече като превенция, да минава свободно между клонките. Също мулч нашироко около стъблото, това донякъде помага да не хвърчат гъбички и зарази от почвата, когато вали. Растенийцата трябва и да са добре укрепени , понеже като падат и се трошат и отслабват и боледуват. И гъсениците също, нагоре се подсетих, те като гризат и там мухлясва главата, така че превенция за гадини, стълбопробивачи и тн. Ако е възможно след дъжд да се изтръскат или даже съм виждала с духалка за листа да ги духат, това много ме кефи. 😂Ама в нашите условия.... И също сорта е от значение за тези неща, има супер пухкави и лесно мухлясващи и доста по-устойчиви.
Абе кажи му с какво да пръска , това иска момчето !!!
Gugi
Градинар
Градинар

Иначе за колегите дето ги вълнува , аз лично най-много мухъл съм видял от гъсениците , които са ларви на пеперуда .
За тях има много добър биологичен начин за справяне без пръскане , трихограма се казва това са малки осички , които са биологичен враг и направо не им дават да дишат.
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2120 times
Been thanked: 3740 times

Има една полезна гъба (Trichoderma harzianum) която уж я дават да се справя с гниенето на пъпките. Аз съм ползвал Микробтима протект в него има няколко вида полезни гъби и бактерии. С него може да се пръска и да се полива. Но както са ти казали по нагоре, след 4-5-та седмица цъфтеж колко по малко пръскане, толкова по- добре, както и това, което ти каза и Ина. За да се предпазиш от Гъсениците, те наистина са много коварни е да ползваш биологичния препарат рапакс, но той се ползва преди да се е появил вредителя.
Каквото и да правиш, на вън почти винаги ще имаш мухал. Много е важен е и сорта, гледай за сортове, които са устойчиви. Изхвърлял съм някой растения почти на 100% заради мухала. Имало е години в които 50% от продукцията ти заминава в кофата. Затова аз си предпочитам Indoor-а, цяло лято бъхтя с тубите, крия се по шубраците, накрая половината труд в кофата. А и две години ми се случва да ми ги и оберат, винаги правя по 2 градини, даже и три съм имал. Поне загубата да не е тотал.
Заключено

Обратно към “Outdoor - Външно отглеждане”