Здравейте,
Обмислям и аз дали да не се пробвам с това хоби, но единственото което сериозно ме притеснява е миризмата - как се справяте с нея? Проблемът е, че ще ги гледам в гардероб/шкаф, а не някакъв grow box и вентилацията няма да е доста добра. Видях, че има някакви спрейове, които уж неутрализирали донякъде миризмата, дали са ефикасни? Става въпрос за 1-2 растения макс. Също така не ми идват гости често, така че реално освен мен друг в апартамента няма, повече ме притесняват съседи евентуално. Какво ще кажете, има ли смисъл да се пробвам или по-добре всичко в коша?
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Миризма при отглеждане
-
Pishorkata
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
- firstcitizen
- Буден

- Has thanked: 5591 times
- Been thanked: 3544 times
Здравей PishorkataPishorkata написа: ↑17 Юли 2020, 13:24 Здравейте,
Обмислям и аз дали да не се пробвам с това хоби, но единственото което сериозно ме притеснява е миризмата - как се справяте с нея? Проблемът е, че ще ги гледам в гардероб/шкаф, а не някакъв grow box и вентилацията няма да е доста добра. Видях, че има някакви спрейове, които уж неутрализирали донякъде миризмата, дали са ефикасни? Става въпрос за 1-2 растения макс. Също така не ми идват гости често, така че реално освен мен друг в апартамента няма, повече ме притесняват съседи евентуално. Какво ще кажете, има ли смисъл да се пробвам или по-добре всичко в коша?
В цъфтежа и след бране растнията миришат много интензивно. Съвета ми е да си купиш мощен изкарваш вентилатор и филтър с активен въглен, защото това е безопасният начин.
Примерен филтър, но за него ще ти трябва и мощен изкарващ вентилатор:
https://www.urbanbotaniks.com/product/2 ... -100f.html
Спрейове не съм ползвал, но съм ползвал 2 пъти Ona гел и не беше достатъчно, като единият път, когато ползвах Ona гел имах 2 растения на cfl-ки, а вторият път имах 3 растения под 400 в HPS. Оната конкретно върши работа за малко грамаж ако имаш във вас, или в колата, защото успеява да неутрализира малко миризма. И да ти кажа си ме беше яд, че дадох пари за тая Она, защото са си част от парите за филтър ... А да не говорим, че има сортове, които смърдят много... не случайно някой сортове ги наричт Скункс
https://www.urbanbotaniks.com/product/1 ... 500ml.html
С миризмата шега не бива, защото това е 1 от най-четите причини за разкриване на дейността! По-добре изчакарвай на вънка растенията да са аутдор и изчакай да дойде Зимата, защото като е топло растенията миришат повече (топлината им действа като стрес и ги размирисва повече), а и Зимата хората са със затворени прозорци. В момента е Лято и всички (без климатик) са си отворили прозорците. Докато дойде Зимата ще си успял да събереш лека полека за филтър и необходимата вентилация.
Има начини за замаскирване на миризмата примерно с боя (боядисваш редовно парче кашон във вкъщи, но ще ти усмърди душата
И аз съм гледал в шкаф и тогава фугирах фугите на шкафа със санитарен силикон
Успех с проекта и ни дръж в течение как се развиват нещата.
- WDScorpio
- СЕО
- Has thanked: 84 times
- Been thanked: 1913 times
Миризмата е много сериозен проблем и имаш само едно решение и то е филтър с активен въглен.Pishorkata написа: ↑17 Юли 2020, 13:24 Здравейте,
Миризмата от едно растение може да бъде толкова сила, че да го усетят всички в 5 етажна кооперация.
Имаш две опции пред теб
А- Да си купиш филтър и вентилатор за общата сума от 200лв
Б- Да разчиташ, че никой няма да се обади в полицията.
Ако твоята свобода не струва 200лв то избери опция Б!
-
Pishorkata
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Благодаря ви за бързите и подробни отговори
А предполагам филтъра се слага на изхода на помещението, в което се намират растенията или се бъркам?
Не съм сигурен дали това ще е вариант, няма да мога да изрежа дупка в шкафа
Има ли вариант филтъра само да седи около растенията и да абсорбира евентуално миризмата? Доста съм бос в темата извинявам се за тъпите въпроси
А предполагам филтъра се слага на изхода на помещението, в което се намират растенията или се бъркам?
Не съм сигурен дали това ще е вариант, няма да мога да изрежа дупка в шкафа
Има ли вариант филтъра само да седи около растенията и да абсорбира евентуално миризмата? Доста съм бос в темата извинявам се за тъпите въпроси
- WDScorpio
- СЕО
- Has thanked: 84 times
- Been thanked: 1913 times
Филтъра представлява цилиндър с дължина 50-70см и диаметър 20-30см поставя се вътре в помещението за отглеждане, като целият въздух се всмуква през него и така неутрализира миризмата.
Няма как да стане ако не изрежеш дупка!
ето ти скица, как трябва да изглеждат нещата
Няма как да стане ако не изрежеш дупка!
ето ти скица, как трябва да изглеждат нещата
- liam howlett
- Нов Градинар

- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 4 times
Аз също изгледах няколко автоматика на остъклена тераса в апартамент и сега гледам едно фото. Всички са "northern lights" ,защото имат по-слаба миризма. Сях ги по едно на месец за да цъфтят по различно време. Миризмата беше наистина много слаба. Само при сушенето се размирисва повече и тогава малко се филмирам.Рисковано е всеки който иска да го прави да го обмисли добре. Аз за първи път гледам растения и рискувам,ама ще е и за последно в апартамент.
.png)