Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Миризма при отглеждане

Семена марихуана
Pishorkata
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Здравейте,

Обмислям и аз дали да не се пробвам с това хоби, но единственото което сериозно ме притеснява е миризмата - как се справяте с нея? Проблемът е, че ще ги гледам в гардероб/шкаф, а не някакъв grow box и вентилацията няма да е доста добра. Видях, че има някакви спрейове, които уж неутрализирали донякъде миризмата, дали са ефикасни? Става въпрос за 1-2 растения макс. Също така не ми идват гости често, така че реално освен мен друг в апартамента няма, повече ме притесняват съседи евентуално. Какво ще кажете, има ли смисъл да се пробвам или по-добре всичко в коша?
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Pishorkata написа: 17 Юли 2020, 13:24 Здравейте,

Обмислям и аз дали да не се пробвам с това хоби, но единственото което сериозно ме притеснява е миризмата - как се справяте с нея? Проблемът е, че ще ги гледам в гардероб/шкаф, а не някакъв grow box и вентилацията няма да е доста добра. Видях, че има някакви спрейове, които уж неутрализирали донякъде миризмата, дали са ефикасни? Става въпрос за 1-2 растения макс. Също така не ми идват гости често, така че реално освен мен друг в апартамента няма, повече ме притесняват съседи евентуално. Какво ще кажете, има ли смисъл да се пробвам или по-добре всичко в коша?
Здравей Pishorkata :D Добре дошъл във форума на Гръсти.
В цъфтежа и след бране растнията миришат много интензивно. Съвета ми е да си купиш мощен изкарваш вентилатор и филтър с активен въглен, защото това е безопасният начин.
Примерен филтър, но за него ще ти трябва и мощен изкарващ вентилатор:
https://www.urbanbotaniks.com/product/2 ... -100f.html

Спрейове не съм ползвал, но съм ползвал 2 пъти Ona гел и не беше достатъчно, като единият път, когато ползвах Ona гел имах 2 растения на cfl-ки, а вторият път имах 3 растения под 400 в HPS. Оната конкретно върши работа за малко грамаж ако имаш във вас, или в колата, защото успеява да неутрализира малко миризма. И да ти кажа си ме беше яд, че дадох пари за тая Она, защото са си част от парите за филтър ... А да не говорим, че има сортове, които смърдят много... не случайно някой сортове ги наричт Скункс :D

https://www.urbanbotaniks.com/product/1 ... 500ml.html

С миризмата шега не бива, защото това е 1 от най-четите причини за разкриване на дейността! По-добре изчакарвай на вънка растенията да са аутдор и изчакай да дойде Зимата, защото като е топло растенията миришат повече (топлината им действа като стрес и ги размирисва повече), а и Зимата хората са със затворени прозорци. В момента е Лято и всички (без климатик) са си отворили прозорците. Докато дойде Зимата ще си успял да събереш лека полека за филтър и необходимата вентилация.

Има начини за замаскирване на миризмата примерно с боя (боядисваш редовно парче кашон във вкъщи, но ще ти усмърди душата :D ), а миризмата на боя е силно разпознаваема от човешкият мозък и е много доминираща миризма, както и други начини за замаскиране на миризмата , но те не са сигурни... в смисъл винаги може да се разсмърди много, или да не си 2-3-4 дни във вкъщи и да усмърди всичко докато те няма. Безопаснит начин е филтър или да нямаш съседи :D

И аз съм гледал в шкаф и тогава фугирах фугите на шкафа със санитарен силикон ;)

Успех с проекта и ни дръж в течение как се развиват нещата.
Аватар
WDScorpio
СЕО
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1913 times

Pishorkata написа: 17 Юли 2020, 13:24 Здравейте,

Миризмата е много сериозен проблем и имаш само едно решение и то е филтър с активен въглен.
Миризмата от едно растение може да бъде толкова сила, че да го усетят всички в 5 етажна кооперация.
Имаш две опции пред теб
А- Да си купиш филтър и вентилатор за общата сума от 200лв
Б- Да разчиташ, че никой няма да се обади в полицията.

Ако твоята свобода не струва 200лв то избери опция Б!
Pishorkata
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Благодаря ви за бързите и подробни отговори

А предполагам филтъра се слага на изхода на помещението, в което се намират растенията или се бъркам?
Не съм сигурен дали това ще е вариант, няма да мога да изрежа дупка в шкафа
Има ли вариант филтъра само да седи около растенията и да абсорбира евентуално миризмата? Доста съм бос в темата извинявам се за тъпите въпроси
Аватар
WDScorpio
СЕО
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1913 times

Филтъра представлява цилиндър с дължина 50-70см и диаметър 20-30см поставя се вътре в помещението за отглеждане, като целият въздух се всмуква през него и така неутрализира миризмата.
Няма как да стане ако не изрежеш дупка!

ето ти скица, как трябва да изглеждат нещата
grow-room-ventilation-pic.jpg
grow-room-ventilation-pic.jpg (33.33 KiB) Преглеждано 2276 пъти
Аватар
liam howlett
Нов Градинар
Нов Градинар
Has thanked: 13 times
Been thanked: 4 times

Аз също изгледах няколко автоматика на остъклена тераса в апартамент и сега гледам едно фото. Всички са "northern lights" ,защото имат по-слаба миризма. Сях ги по едно на месец за да цъфтят по различно време. Миризмата беше наистина много слаба. Само при сушенето се размирисва повече и тогава малко се филмирам.Рисковано е всеки който иска да го прави да го обмисли добре. Аз за първи път гледам растения и рискувам,ама ще е и за последно в апартамент.
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”