Това е доказателство, че можете да отглеждате на окрит балкон при -10С
Здравейте,
За тази зима съм подготвил един микро индоор със следните характеристики.
Бокс размери височина/ширина/дълбочина 70/50/50см
Осветление 10 CFL с обща консумация 276W 16K лумена (30W, 2700K 1800lm 4 бр.) и (26W 2700K 1596lm 6 бр.)
На по-късен етап (2-ра седмица) ги замених с 150W 1,4А HPS 14K лумена заради по-ниската консумация на енергия. Вентилация използвам 18W вентилатор за баня така с него общата консумация на енергия става 168W. Почва използвах смес (Compo Sana расад) 20л и чкч 5л и саксии тип сандъци по 11-12 литра, като на дъното съм сложил 2-3см керамзид за дренаж и по 5г. Dolomita на саксия. За първи път реших да използвам МИКОРИЗA (това е гъба, която спомага за по-доброто усвояване на микро/макро елементите), но не съм сигурен как ще се разбира с химята, с която смятам да торя в последствие, количеството е напълнена до половина PVC чашка от кафе на саксия. Стените са облепени с Mylar Diamond, а под лампите съм сложил кристално стъкло с цел изолация от високата температура.
За торене съм избрал Кристалон ЖЪЛТ-КАФЯВ-СИН, Тензо коктейл, а за коригиране на PH-UP-Down съм си взел чист Магнезиев сулфат и Калиев бикарбонат.
Семената са 1 бр. Haze 2.0 Automatic на Dinafem и 1 бр. Auto Blue Cheese на Barney’s Farm
До края на 4-та седмица са поливани само с чиста вода. Сега ги торя по следната схема
ЖЪЛТ-КАФЯВ-СИН на 1л. вода 0,3г+0,3г+0,6г (EC метъра ми се развали чакам си новия не смея да им слагам повече)
1-път на седмица тензо коктейл /микро/ 1,0г на 1-литър
ТОР - ВОДА - ВОДА - ТОР
Фотопериод 24/0
Снимки
Ден 1-ви Ден 5-ти
12 дни
22 дни Blue Cheese
22 Дни HAZE
22 Дни рязкото застудяване нанесе леки щети бяха взети спешни мерки и ситуацията вече е ОК 27 дни
28 Дни приложих повече сила при LST и се получи SUPER CROP стеблото се счупи. Буквално се държи на един косъм въпреки това се развива без промяна
30 Дни Всичко върви по план и им сложих решетка с цел да им огранича височината. Ден 36 Всичко е прекрасно няма следи от дефицити или други заболявания. На места няколко листа се запалиха, защото се бяха допрели до стъклото още на 20-ти ден.
.png)