Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

WDscorpio открит зимен индоор до -10 градуса 2016

Семена марихуана
Аватар
WDScorpio
СЕО
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1913 times

От архива
Това е доказателство, че можете да отглеждате на окрит балкон при -10С :)

Здравейте,

За тази зима съм подготвил един микро индоор със следните характеристики.

Бокс размери височина/ширина/дълбочина 70/50/50см
Осветление 10 CFL с обща консумация 276W 16K лумена (30W, 2700K 1800lm 4 бр.) и (26W 2700K 1596lm 6 бр.)
На по-късен етап (2-ра седмица) ги замених с 150W 1,4А HPS 14K лумена заради по-ниската консумация на енергия. Вентилация използвам 18W вентилатор за баня така с него общата консумация на енергия става 168W. Почва използвах смес (Compo Sana расад) 20л и чкч 5л и саксии тип сандъци по 11-12 литра, като на дъното съм сложил 2-3см керамзид за дренаж и по 5г. Dolomita на саксия. За първи път реших да използвам МИКОРИЗA (това е гъба, която спомага за по-доброто усвояване на микро/макро елементите), но не съм сигурен как ще се разбира с химята, с която смятам да торя в последствие, количеството е напълнена до половина PVC чашка от кафе на саксия. Стените са облепени с Mylar Diamond, а под лампите съм сложил кристално стъкло с цел изолация от високата температура.
За торене съм избрал Кристалон ЖЪЛТ-КАФЯВ-СИН, Тензо коктейл, а за коригиране на PH-UP-Down съм си взел чист Магнезиев сулфат и Калиев бикарбонат.
Семената са 1 бр. Haze 2.0 Automatic на Dinafem и 1 бр. Auto Blue Cheese на Barney’s Farm
До края на 4-та седмица са поливани само с чиста вода. Сега ги торя по следната схема
ЖЪЛТ-КАФЯВ-СИН на 1л. вода 0,3г+0,3г+0,6г (EC метъра ми се развали чакам си новия не смея да им слагам повече)
1-път на седмица тензо коктейл /микро/ 1,0г на 1-литър
ТОР - ВОДА - ВОДА - ТОР
Фотопериод 24/0
Снимки
Ден 1-ви
1.png
Ден 5-ти

5 dni - 2.png
5 dni - 3.png
5 dni -1.png
12 дни

12 dni - 1.png
12 dni - 2.png
12 dni - 3.png
22 дни Blue Cheese

22 dni blue cheese.png
22 Дни HAZE
22 dnie Haze.png
22 Дни рязкото застудяване нанесе леки щети бяха взети спешни мерки и ситуацията вече е ОК
22 dni niski temp.png
27 дни
27 dni.png
28 Дни приложих повече сила при LST и се получи SUPER CROP стеблото се счупи. Буквално се държи на един косъм въпреки това се развива без промяна
28 dni SuperCrop.png
28 dni.png
30 Дни Всичко върви по план и им сложих решетка с цел да им огранича височината.
30 dni SCROG.png
Ден 36 Всичко е прекрасно няма следи от дефицити или други заболявания. На места няколко листа се запалиха, защото се бяха допрели до стъклото още на 20-ти ден.
36 dni.png
Аватар
WDScorpio
СЕО

Избора ми се основава на ниска цена и лесно достъпен материал.
Ориентировъчно може да се приеме, че 1 гр. KHCO3 / 1 литър, намалява киселинност приблизително с около 0,7.
А колкото до Магнезиевия сулфат го взех основно за листно веднъж седмично, но в последствие се отказах и реших да го ползвам за PH Down но едва ли ще ми се наложи имайки предвид, че 1г/л кристалон прави PH 6.5
Аватар
WDScorpio
СЕО

45 Дни.
1.png
2.png
Аватар
WDScorpio
СЕО

52 Дни
1.png
2.png
3.png
Аватар
WDScorpio
СЕО

55 Дни
торят се с Кристалон ЖЪЛТ-КАФЯВ-СИН 0,6 - 0,6 - 0,1 г./л. + Тензо веднъж седмично
Cheese-а (в ляво) определено му се е отразило бруталното счупване и значително изостава.
1.png
2.png
Аватар
WDScorpio
СЕО

Весела Коледа колеги и колежки.
В предния пост съм объркал местата на Cheese-дясно и HAZE-ляво
Термина на Cheese-a ще е някъде м/у 13 и 16.01.2017, а HAZE-a ще го държа повече той е с поне седмица или две назад заради счупването. Иначе се чувстват добре, много им е коледно, окичих ги с по една топка даже им пусках малко коледна музика и те душа носят да са ми живи и здрави (поне още ~3 седмици).
Ден 58
1.png
2.png
4.jpg
Аватар
WDScorpio
СЕО

Ден 61
От утре почвам Ripen 5мл./1л PH 6.3 като го редувам с вода, и към 13-14 ще играе ножа.
1.png
2.png
3.png
Аватар
WDScorpio
СЕО

Ден 69
Рипена изби рибата и децата се побъркаха. Можете да видите и сравните снимка от преди 10 дни
Трихомите все още са доста прозрачни, но да се надяваме, че до края на другата седмица ще са готови :D
1.jpg
2.jpg
Аватар
WDScorpio
СЕО

Здравейте,
гроула приключи в петък със среден успех, но пък съм доволен от количеството на Сиренето, а за Хейза нещата са относителни.
Последната една седмица много неща се осраха, като на първо място е температурата, която на моменти падаше до 13С защото бокса е на полуоткрит балкон при температура извън бокса от -10С. Реших проблема, като намалих дебита на вентилатора (поддържах 25С на 10см под върховете), но това не само вдигна общата температура в бокса но и при върховете, които се опрени до стъклото, което от своя страна малко ги поопърли.... Като цяло през цялото време температурата не беше в норми нямах особено голям контрол над нея предвид атмосферните условия... Едно пояснение, вентилацията е направена така, че да вкара студения въздух през лампата и след това да го изкава от дъното на бокса, Втория ми проблем дойте от рипена явно се оказа доста силен и мисля, че ги предобрих и с него, малките листенца по главите изсъхнаха и станаха на барут.
Ноооо минало заминало, а ето какво научих този гроу.

1. Прилагам тренинг само до 25-ти ден. След това клоните се втвърдяват и стават лесно чупливи!
2. Мрежата трябва да бъде доста по ниско и доста по едра. С тази скара само им правех сянка както каза @bezoloven. Главите под и над прежата имаха огромна разлика!
3. Трябва да внимавам с рипена до сега слагах 5мл/л трябва да го намаля до 3-4мл./л
4. Никога повече да не гледам едновременно Индика доминант и Сатива доминант заедно. На сативата и трябват поне 20 дни повече. Предвид размера на главите на Хейза (НО КУХИ) ако всичко беше наред и го бях изкарал още 2 седмици щеше да задмине по добив Сиренето двойно.
5. Ще трябва да си направя Cool Tube за да мога да махна стъклото, като по този начин ще увелича височината на бокса с 10см.
6. Ще трябва да си направя Custom made саксии така, че да използвам максимално пространството, с което ще спечеля с 5 до 10см. височина.
7. При възможност ще си сменя лампата, защото в момента ми е 14000Lm, а на пазара има такива с 18000Lm, което са си 4К за същата консумация на енергия.

Мат'ряла вече е по бурканите и резултатите са следните.
41г Haze
57г Cheese
8г пуканки

Мирис и вкус не мога да определя.
Хейза ефекта му трае ~1ч еуфоричен енергичен не приспива, чувство за глад.
Сиренето ~2ч отпуска и губиш желание да вършиш каквото и да е също така те унася и приспива.
111.jpg
112.jpg
113.jpg
new vilager
Градинар
Градинар
Has thanked: 495 times
Been thanked: 223 times

Като прегледах темата и разбрах от кого съм преписал схемата за торене с Кристалона :-) Беше в стария форум, но очевидно е била описана от WDScorpio, за което благодаря от все сърце ! Следвах я стриктно и още я следвам, без Рипена...така и не се снабдих с него, а мисля, да мина този път без него.
"Освен сега, има и после !"
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”