Дори не помня как попаднах тук, но научих, че е напълно безопасно да си поръчаш спори от Холадния и почти напълно безопасно за гроу китове за страните в ЕС. След седмица въртене и четене на коментари на хора, които са си получили пратката, накрая се престраших. Поръчах от magic-mushroom-shop, който се препоръчва тук, проверих няколко други сайта, но все не доставяха до БГ. Един кит golden teachers на Mondo, понеделник сутринта, в петък беше в български склад, в събота беше в куриера за разнос, но за съжаление ги носят тъпаците от sameday и го получих понеделник. Сложих го в хладилника за 12 часа и оттогава чакам.
След 13 дни, най-накрая видях първата гъбка, 2-3 дни по-късно се показват и други и реших, че има какво да покажа на снимка и да пусна тема

Това не е гайд или нещо, а просто ако някой четящ е в същото положение, да види, че още си поръчват хората.
Ако питате защо не си взех спори и да си направя всичко сам, исках да е бързо, но по-важното това ми е първият опит, може дори да не искам да отглеждам никога гъби повече, не искам да инвестирам в материали, които може да не ползвам. Дори и гъби не съм консумирал, имам един опит с трюфели, когато бях в Холандия, 15 грама Атлантис, но не ме "хванаха", беше нещо като малко над микродоза.
Но да се върна на кита, очаквам началото на другата седмица да е готова "реколтата", би трябвало да съм свободен и ще мога да ги консумирам пресни дори. Планирал съм да ги направя на чай, 10-15 грама, останалите ще ги изсуша естествено. Ако изкарам по-малко от 30 грама сушени от целият кит, ще съм разочарован, надявам се на поне 40. Дали пак ще си взема кит или ще поработя повече със спринцовка, не знам. Ако някой го интересува нещо, да пита. Ще кача снимка като е готов първия флъш и колко грама е изкарал.