Първата част беше уау и от към информация, и от към философия и от към ефекти, но и в другите 2 части има ценна инфомрация. В 2 и 3 ми харесаха моменти с франзузина, с Архитекта и Оракула. Особено това, че Архитекта и Оракула работят заедно
За мен Матрицата има още по-дълбок смисъл след като преминах границите си с ДМТ трипа с1 единстена дръпка . Да видиш реалният свят и да разбереш, че живееш в Матрицата е много тежко изживяване, защото това поставя под съмненият целият ти Свят. Кое е реално и кое не? Ами роднините и приятели? Шока е голям и е равен на виждане на пъшкулите и издрафването във филма, но и виждането на яки работи на другото измерение. Знаейки, че има по-реален от реалният свят, а живееш в Матрица. Какво правя тогава тук? Как да ида там? Все едно да видиш неща, които не можеш да опишеш с думи, но да са по-реални от реалното, а реалното да ти е като черно бяло рисувано... Просто временно разбиване на границите на матрицата и усещането на Абсолютното Творение е невероятно, нещо което един ден всеки от нас ще изпита под една или друга форма.
Днешно време го наричаме Матрица, едно време будиските монаси са го наричали Мая (илюзия), след време ще го наричаме виртуална реалност или с някаква друга дума.
Това, че е илюзия не го прави от по-малко значение, защото тя ни изгражда и ни е площатка за игра, а е и реалността, която обитаваме в момента в това ни състияние е това от което точно имаме нужда.
Според мен нещата се случват точно, когато трябва и в тоя ред на мисли излизането на Матрицата 4 е в точният момент. Тоя филм го чакам от години и на коледа стават чудеса
Твореца си играе на малко дете и се забавлява
*********СПОЙЛЕРИ****************
Филма в 3 реда
Всички сме Едно. Всички сме Избрания (Нео).
Тринити спасява положението и полита.
Айде стига с тия спойлери.
.png)