Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Нов и зелен, но с голямо желание. Първи гроу индоор
-
new vilager
- Градинар

- Has thanked: 495 times
- Been thanked: 223 times
Добре дошъл, поздрав и от мен ! Аз също нямам много опит. Относно бокса, вентилаторите, осветлението няма да говоря. Намесвам се, защото ми се струва, че почвата ти е плътна и сбита, каквато не би трябвало да бъде. Доколкото прочетох в началото си ползвал готова почва от градински магазин. ОК, аз също ползвам такава, но моята е много по-рехава, не се сбива при поливането и не изглежда така както на твоите снимки. Състоянието и вида на почвата са изключително важни- както за хранителните вещества за растенията в нея, така и за преминаването/пропускането или задържането на водата през/в нея. Казвам ти го не за да се правя на разбирач, а защото си прецаках 1 от първите опити именно защото подецних значението на почвата.TpEBoMaH написа: ↑27 Яну 2020, 14:04 Здравейте малък ъпдейт....Значи взимам си бележка за опаковането на саксиите с черно фолио днес ще бъде направено и отивам след малко да взема изкарващ вентилатор мощнящ(за куултюб) ще мисля вече за следващия проект който ще бъде с хубави семки от доказана банка и много по добра техника. Поливките правя само с вода от чешмата на близкото село ПХ не меря. Държа ги на 18/6 от началото така ще е до края. За светлината и шума на се притеснявам защото цялата секция на моите тавански е празна а и имам прозорец ако започне да понамирисва....аааа и имам една питанка мога ли вместо тия кръглите и скъпи филтри да си взема примерно от моргата автомобилна кутия и филтър купе пак карбонов тъкмо по малко място ще заема и си мисля че същата работа ще върши...ето и някоя друга снимчица без светлината
...относно семената - сиийдсмафия (няколко опита имам с тях, единия - първи успешен докрай привършвам сега) за начало са ОК, но аз лично през последните месец - два се убедих какво е значението на добрата банка. Правя разлика защото в момента имам растения от сийдсмафия пред жътва и имам целия процес от семена до сега, а също от 2 седмици имам и растения от seedsman. Мога да ти кажа, че за 2 седмици от поставяне в почва на покълналите семена резултата е впечатляващ. Вече са на 4-то листо, развиват се прекрасно, отделно от това (може би най-важното) от 10 израстват 9, което досега от опита ми със сийдсмафията никога не се е получавало. Макс резултат ми е бил 3 от 10.
Това е мое мнение, вслушвай се в съветите на опитните тук. Успех с проекта ! Мир
"Освен сега, има и после !"
- firstcitizen
- Буден

- Has thanked: 5591 times
- Been thanked: 3544 times
Когато преполиваш разсада така се получава... жълтее и бави растежа, както и заключва освояването на хранителни вещества.TpEBoMaH написа: ↑27 Яну 2020, 14:04 Здравейте малък ъпдейт....Значи взимам си бележка за опаковането на саксиите с черно фолио днес ще бъде направено и отивам след малко да взема изкарващ вентилатор мощнящ(за куултюб) ще мисля вече за следващия проект който ще бъде с хубави семки от доказана банка и много по добра техника. Поливките правя само с вода от чешмата на близкото село ПХ не меря. Държа ги на 18/6 от началото така ще е до края. За светлината и шума на се притеснявам защото цялата секция на моите тавански е празна а и имам прозорец ако започне да понамирисва....аааа и имам една питанка мога ли вместо тия кръглите и скъпи филтри да си взема примерно от моргата автомобилна кутия и филтър купе пак карбонов тъкмо по малко място ще заема и си мисля че същата работа ще върши...ето и някоя друга снимчица без светлината
Не преполивай. Но трябва да се справиш и с температурата.
Както и преди ти казах, хубаво е да си подобриш почвеният микс, като му измениш структурата с чкч, компост, кокос и/или агроперлит. ( кокоса и агроперлита ще ти помогнат най-много) Ако ползваш агроперлит го намокри преди да го изсипеш и ползвай маска за лице, че прахта е много вредна.
Водата от чешмата я наливай предварително в туби, на който махай капачката и ги оставяй поне за 24 часа (бих препоръчал минимум 48 часа ), но 24 е ок. Така водата не е толкова хлорирана.
Да, можеш да ползваш филтър от трактор или от камион. да го измиееш перфектно, след което като е сух да го напълниш с активен въглен. Отгоре можеш да го облицоваш с женски чорап или порест текстилен плат спелциално за филтри. Идеята е че чорапа ще предпазва малко или много от изпадането на прах от активния въглен.
#БГКоноп
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Почвата определено трябва да се поправис много повече дренаж.В тези големи съдове още повече и щом ще им е до финал трябваше на нея да наблегнеш най-много.
-
TpEBoMaH
- Градинар

- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 51 times
Колеги малко ъпдейт ама немах възможност преди това....Та на въпроса днес е 12 ден от показването над почвата и ми се струва че са още мнооого малки...Вече имам хубав изкарващ вент с който поддържам 24/25 градуса на лампа но вечер ми се струва студено 11/12. По вашите съвети пресадих момите смесих тая готовата магазинска почва с ЧКЧ 50/50 нз дали е правилно,дали е станала много силна но от тогава взеха да жълтеят а мандарина напрао се сбръчка...Отделно сигурно пак грешка ама при пресяването полях с малко бананова вода (обелките от 3 банана залях с 60 гр вода оставих за 24 часа, пасирах и разредих с 2 литра вода ).Почвата ми сега е супер рехава не съм поливал от пресаждането преди 2 дни но се вижда че има влагичка още. И накрая онзи ден писах на ония от мафията че са ми пратили боклуци и нито едно не е покълнало(послъгах) и ми пратиха отново същата поръчка така че имам семки ако не мога да спася тия мадами
- WDScorpio
- СЕО
- Has thanked: 84 times
- Been thanked: 1913 times
Това е ужасно силна лампа за бебета, вдигни я на поне 100см от тях, защото ще ги убиеш!
Почвата ти няма ареация/дренаж и растенията не могат да дишат, това ще ти е много голям проблем в бъдеще!
Жълтеят 1-во заради почвата и банана 2-ро заради лампата!
Почвата ти няма ареация/дренаж и растенията не могат да дишат, това ще ти е много голям проблем в бъдеще!
Жълтеят 1-во заради почвата и банана 2-ро заради лампата!
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4017 times
- Been thanked: 4814 times
В моите книги тези са занимали, ако имаш други семена, купи хубава почва и започвай отначало. Не си губи времето в плащане на сметка за ток с тези.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
-
TpEBoMaH
- Градинар

- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 51 times
Пичове здравейте малък ъпдейт....След всички грешки днес вече направих бокса 2 метра в височина но нищо не мога да направя за да увелича тва 60/60. Лампата по съвет я вдигнах на 110 санта от растенията. Даже днес не съм пускал духалката а само на изкарващия и обдухващите е и температурата е 23/24 градуса. Незнам тия опечените дали ще мога да ги възкреся но съм заложил други 3 броя същите сортове дето ми пратиха мафията даже едната се показа днес и дори да не успея с опечените мисля вече новите ще се чувстват доста по добре.Почвата след размесването с чкч доста добре попива и веднага изтича отдолу затова мисля че немам проблем с аерацията.Продължавам напред и дано грешките секнат.Благодаря за напътствията и продължавайте да удряте по едно рамо белким изкарам и аз някоя друга кратунка хахахха
.png)