Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Нов и зелен, но с голямо желание. Първи гроу индоор

Публикувай отговор
Семена марихуана
TpEBoMaH
Градинар
Градинар
Has thanked: 17 times
Been thanked: 51 times

Здравейте гроуъри аз съм още един на който му писна от разни дилъри и боклуци за пушене.. Та на въпроса реших и аз да се пробвам в отглеждането. Нещата с които разполагам са бокс хендмейд от гипсокартон с размери 60/60/120. Лампа Филипс 400 вата хпс (притеснява ме това че по дефолт я дават само за цъфтеж но мисля да си карам само с нея). Саксийките ми са от туби разпробити отдолу и отстрани около 7-8 литрови с почвена смес от цветарски магазин. Семките са от сийдсмафиата знам че не ОК банката но заради бързата доставка се подлъгах-сортове мандарин къш, Уайт уидоу, и блубери всички автоматици. Ще ги храня по схемата с кристалон(евтенийка по нататък ще се ъпгрейдвам с органик и всичките неща които изчетох). Обдухвам с 2 пс вентилатора и духалка само на вентилатор да бута топлия въздух към отвора за изходящия вентилатор. За входящ сложих само решетка с перка а изходящ още не съм сложил(държа бокса леко отворен засега) но мисля още за изходящ вент. Температурата на лампа е около 27/28 градуса като на тъмно пада до към 15 /16 Влага на лампа 35 на тъмно отива до 70. Изчетох доста теми и в фермера и тук като доста неща разбрах доста все още не съм. Ще съм благодарен за съвети относно сегашното ми оборудване с цел подобряване и основно ще мога ли да изкарам целия цикъл с тая лампа.
Аватар
3EBC
Градинар
Градинар
Has thanked: 162 times
Been thanked: 212 times

Покажи бокса за да придобием представа и да ти дадем адекватни съвети.
Заложи на хубава почва с микробиологичен живот в нея и всички "проблеми" са зелени :weed: :weed:
Аватар
WDScorpio
СЕО
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1912 times

Възможно е 120см височина да са ти прекалено малко за тази 400в лампа.
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3539 times

TpEBoMaH написа: 26 Яну 2020, 15:31 Здравейте гроуъри аз съм още един на който му писна от разни дилъри и боклуци за пушене.. Та на въпроса реших и аз да се пробвам в отглеждането. Нещата с които разполагам са бокс хендмейд от гипсокартон с размери 60/60/120. Лампа Филипс 400 вата хпс (притеснява ме това че по дефолт я дават само за цъфтеж но мисля да си карам само с нея). Саксийките ми са от туби разпробити отдолу и отстрани около 7-8 литрови с почвена смес от цветарски магазин. Семките са от сийдсмафиата знам че не ОК банката но заради бързата доставка се подлъгах-сортове мандарин къш, Уайт уидоу, и блубери всички автоматици. Ще ги храня по схемата с кристалон(евтенийка по нататък ще се ъпгрейдвам с органик и всичките неща които изчетох). Обдухвам с 2 пс вентилатора и духалка само на вентилатор да бута топлия въздух към отвора за изходящия вентилатор. За входящ сложих само решетка с перка а изходящ още не съм сложил(държа бокса леко отворен засега) но мисля още за изходящ вент. Температурата на лампа е около 27/28 градуса като на тъмно пада до към 15 /16 Влага на лампа 35 на тъмно отива до 70. Изчетох доста теми и в фермера и тук като доста неща разбрах доста все още не съм. Ще съм благодарен за съвети относно сегашното ми оборудване с цел подобряване и основно ще мога ли да изкарам целия цикъл с тая лампа.
Здравей, добре дошъл във форума на Гръсти. Радвам се, че си правиш дневник при нас и че четеш.
Ще ти трябва по-силен изкарвщ вентилатор. За хубави глави независимо с органика или с химия ти трябва добра вентилаця.
Това, че е открехнат е добре, че иначе ще става много топло, но да знаеш, че в цъфтежа растенията миришат много интензивно (особено ако са стресирани от топлото). Обмисли за мощен изкарващ вентилатор, както и за филтър за да може бокса да стой затворен и да не качваш градус.
Миризмата и светлната издават много, че има дейност.

Също така в бъдеще култюб би ти бил много полезен.

Покаж снимки на растенията. На колко дни са растенията ?

Тази лампа Филипс не е перфектена за вегетаця заради спектъра, но ще свърши работа, а като почне цъфтежа ще им е супер.

#БГКоноп
TpEBoMaH
Градинар
Градинар

Значи първо благодаря че ми отговаряте и ме напътствате това ми дава повече увереност в това което правя. Снимките са от вчера а днес не мога отида да снимам пак утре ще направя повече това са които имам тук растенията са на ден 5 от показване над почвата
Прикачени файлове
F7252B88-535D-4FE8-857C-2345BF7113AC.jpeg
8B986E21-C26E-4669-9406-8D3AB897DB10.jpeg
62B4E5CA-48B2-4E1E-AD1B-F27B15FDEB60.jpeg
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 3942 times
Been thanked: 4775 times

Сега изглеждат добре, ще следя темата.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Бокса много добре се е получил, браво!

Ако питаш мен, докато е време премести растенията в големи и хубави саксии, също така добави в почвата малко агроперлит или кокос, после това ще ти спести много проблеми. В един момент корена ще се развие и ще достигне до тубата, която прозира и светлна ще достига до корена. (не случайно повечетосаксии не са прозрачни - с изключение на арходей и такива ) Не трябва да достига светлина до корените. Прочети този дневники и ще си отговориш на много въпроси и ще си спестиш много проблеми. Можеш тубите да ги облицоваш с вестник и найлон, но реално играчката ще ти е повече от колкото пресяването на растенята в саксия.

Нещата можеш да ги направиш толкова прецизно, че растенията дори да не разберат.

Тая грешка с тубите големи проблеми може да ви докара. Не си заслужават трудностите за цената на 3 саксии.

viewtopic.php?f=7&t=206

Духалката добре си я настроил, като вентилатор да измества топлият въздух за да не достига до растенията.

За момента полвай само с престояла вода (за да няма хлор). Растенията имат достатъчно хранителни вещества в почвата. Единственно от коренни стимулатори се нуждаят. (аз лично предпочтам родопски зеолит, бактерии и микориза за стимулиране на корените)
Ако имаш Алое можеш да резнеш 1 лист или дори половин и да го изцедиш във водата с която поливаш растенията. В Алоето има вещества и хормони, които ще стимулират растежа.
Кокосовата вода от зелен кокосов орех също е много мощен коренов стимулатор + полезни бактерии. (от 10 - 30 мл кокосова вода на 1 литър престояла вода )

С 1 мощен изкарващ вентилатор грола ти ще стане много по-лесен и ще си спестиш много проблеми.
Виж, тази Зима е топло заради глобалното затопяне или поради някаква цикличност, просто топла година :D хах. Януари е най-студеният месец от годината, а е по 15+ градуса през деня. Зимата започва да намалява и вече ще става все по-топло. Вентилацията, култюб и филтър са от първите неща, които ти трябват.
Просто високата температурата в един момент може да ти създаде толкова много проблеми. Мисле за тези неща от сега.

Успех с проекта.

#БГКоноп
Marsiankata
Нов Градинар
Нов Градинар
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Ззравейте , Е добре то ми трябва лампа или култуб не е ли едно и също , ... нз кажете лампа и бокс а напрао ако купя бокс за 100 150 лв вътре има ли всичка необходима за цветята ми смисъл има ли филтър веент и лампа вместо по отделно ..
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Marsiankata написа: 27 Яну 2020, 09:34 Ззравейте , Е добре то ми трябва лампа или култуб не е ли едно и също , ... нз кажете лампа и бокс а напрао ако купя бокс за 100 150 лв вътре има ли всичка необходима за цветята ми смисъл има ли филтър веент и лампа вместо по отделно ..
Ще те помоля да не пълниш темите на колегите със спам, а да си задаваш въпросите във Въпроси от бъдещ фермер, защото там имаш най-голям шанс да получиш любезен и изчерпателен отговор.

viewtopic.php?f=9&t=126

Няма как за 150 лв да купиш палатка с всичко вътре. Хахаха :D Просто провери цените, преди да пишеш вицове. Цените са доста различни от това, което си мислиш. Вземи и разгледай някой магазин за техника за да придобиеш по-вярна представа.

На голяма част от въпросите можеш да си отговориш, просто като прочетеш няколко дневника с целият процес на отглеждане. Направо ще си отговориш сам на въпросите.

#БГКоноп
TpEBoMaH
Градинар
Градинар

Здравейте малък ъпдейт....Значи взимам си бележка за опаковането на саксиите с черно фолио днес ще бъде направено и отивам след малко да взема изкарващ вентилатор мощнящ(за куултюб) ще мисля вече за следващия проект който ще бъде с хубави семки от доказана банка и много по добра техника. Поливките правя само с вода от чешмата на близкото село ПХ не меря. Държа ги на 18/6 от началото така ще е до края. За светлината и шума на се притеснявам защото цялата секция на моите тавански е празна а и имам прозорец ако започне да понамирисва....аааа и имам една питанка мога ли вместо тия кръглите и скъпи филтри да си взема примерно от моргата автомобилна кутия и филтър купе пак карбонов тъкмо по малко място ще заема и си мисля че същата работа ще върши...ето и някоя друга снимчица без светлината
Прикачени файлове
9627DF3F-4BE8-4C65-8EE7-25C04C5D0316.jpeg
ADEB4285-AAEF-42C1-90A5-ECE9E7E2E2F0.jpeg
27326026-A8A8-4EF4-9BFB-7BB625ECA292.jpeg
ACC941CE-DF89-4E16-BB6C-F51A24F60B7C.jpeg
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”