Все си мисля че най добре първо да отгледаш две шепи и да видиш как става хем за следващия път сам ще си отговориш на повечето въпроси няма как някой да ти даде универсална формула за голям грамаж защото всичко е строго индивидуално и при един ако действа при друг може да е трагедия..... И тн и тнGoshkata1997 написа: ↑21 Яну 2020, 17:04 А за момента някой да сподели колко най много е изкарвал и от колко разстения ? На какви лампи ?![]()
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Торове
-
4yk4y
- Градинар

- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 474 times
-
4yk4y
- Градинар

- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 474 times
Ако си решила да ползваш plagron ако искаш може да пробваш био варианта им и да споделиш резултатите във форума ще е добре обаче да си вземеш ph и ec измервателни уреди имат си таблици но аз именно по таблица преторих с тях....Magaria написа: ↑21 Яну 2020, 13:24Благодаря за отговора принципно така ми ги дава като starter pack имаше и още един coco pack ама той нещо ми се стори с яката химия а тоя втория се води като био... най вероятно ще закупя първия или втория пак макар че ми се иска на better но излиза доста по солено ако искам да взема пълния пакет за китките а тоя се води точно за 1 квадрат и е не много скъп4yk4y написа: ↑21 Яну 2020, 09:39Значи аз имам 2 grow-a с минералните торове на plagron:
1. power root
2. Terra bloom
3. Terra grow
4. Pure zym
5. Vita race
6. Green sensation
Единственно добавям екстра кал/маг понеже производителя на лед панела(mars hydro) препоръчва единствените проблеми който сам имал бяха в пърявия ми grow преди да си взема ец и пх метара бях преторил цветето брутално втория мина гладко без проблем при ползвани 170w (150w панела и 20w вентилацията) изкарах 172гр като от тях 20 бяха "пуканки" в бокс 40/40/160 като цяло сам доста доволен понеже си е чиста работа.... ЕДИНСТВЕНО може би аромата и фокуса на билката са леко по слаби въпреки че последните 2 седмици поливах само с вода и меласа ....реално не мога да преценя доколко това се дължи на торовете но от това което съм чел съм стигнал до тоя извод....дано съм бил полезен
Мир
А разликата между двата комплекта е единствено в alga bloom i alga grow който се водят "УЖ био"
-
Goshkata1997
- Градинар

- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 139 times
Здравейте имам последен въпрос.. последния гроу пуснах 12 семки в вода за 20 часа, после на памук на топло. Всички се показаха идялно, сложих ги във саксии ките и само 6 поникнаха ? Защо след като всички са избили преди това на памука ??
- firstcitizen
- Буден

- Has thanked: 5591 times
- Been thanked: 3544 times
Много полезно видео на колега от форума:Goshkata1997 написа: ↑21 Яну 2020, 22:49 Здравейте имам последен въпрос.. последния гроу пуснах 12 семки в вода за 20 часа, после на памук на топло. Всички се показаха идялно, сложих ги във саксии ките и само 6 поникнаха ? Защо след като всички са избили преди това на памука ??
https://www.youtube.com/watch?v=xDWGPF-zkaA
Памука не е добър вариант, защото корена се заплита с памуковите нишки и разкъсва микро корените на растнието. Дори в салфетките също има шанс да се врастнат коренчетата, ако ги оставиш по-вече отколкото трябва.
Най-добрият вариант е директно в почвата, така стават и най-силни растенията. Примерно правиш дупка 2 -2.5 см и там слагаш семка, след което поръсваш 1 трошичка суха пръст (най-добре кокос) за да може лесно да го избута растението без съпровтивление. Най-добре е ако почвата е леко предварително влажна или активирана с полезни почвени бактерии.
Аз просто правя дупка в почвата с показалеца и дупката я правя до първата сгъвка/отделение. Не съм го мерил, но на около е около 2-2.5 см дълбочина.
Снимките са за да ти покажа микро коренчетата...
Тук инокулирам/заразявам с микориза. (трочки директно по корена е най-икономично, защото на микоризата и трябва точно корен за симбиозата. Така заразяването е най-силно, инванзивно и икономично)
Тези дни ако имам свободно време ще ти направя подробни снимки на процеса.
#БГКоноп
- Прикачени файлове
-
- s12.jpg (81.28 KiB) Преглеждано 1355 пъти
-
- s13.jpg (26.18 KiB) Преглеждано 1355 пъти
-
- ss11.jpg (24.53 KiB) Преглеждано 1355 пъти
-
Goshkata1997
- Градинар

- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 139 times
Значи без да ги кисна в сода и т.н, направо в готовата почва под лампата. Разбира се почвата както ти каза леко овлажнена, и кокос над семката.
.png)